Nejste přihlášen/a.
Zdravím,,jak dalece jsou škodné narkozy.Ničí buňky?
Ano, jsou. Odumírají mozkové buňky. Můj bývalý manžel prodělal několik těžkých operací a narkoza byla nutná. Opravdu tak trochu "zblbnul". Řekl to i lékař, tedy ne tak jak to já tady píši, ale víme to. Ale záleží na tom, kolik právě narkóz člověk musí prodělat. Na to by ale odpověděl opravdu pouze lékař.
Narkoza - to je vlastně řízené bezvědomí. Nikdo vám na plnou hubu neřekne, jak je škodlivá, ale vzhledem k tomu, že operovat bez narkozy je v mnohých případech nemožné, používá se. Ostatně, při příchodu do nemocnice s tím, že člověk má podstoupit zákrok s narkozou, podepisuje spoustu lejster - jedno se týká i té narkozy. Vlastně je vždycky štěstí, že se člověk z narkozy vůbec probudí, že....
Jedna známá zdravotnice mi řekla, že narkóza je jako malá mrtvice a pokud budu moci, mám se jí vyhnout (když jsem kňourala u zubařky, že bych chtěla narkózu, já poseroutka). Kamarádka má přítele, který měl velmi těžký úraz, několik transplantací kožních štěpů a asi 40 narkóz. A od té doby má výpadky soustředění a paměti.
Je už dokázáno, že mozkové buňky umějí regenerovat, dorůst, vzpamatovat se. Myslím si, že někomu ano, někomu trochu. Také už jich mám pár za sebou. Líbil se mi přístup fakultní nemocnice v Ostravě, kdy jsem před výměnou kýčelního kloubu, měla schůzku s anesteziologem. Ten navrhnul spinální anestezii. Dost jsem se bránila, že vůbec nechci slyšet kladiva, vrtačky a vůbec všecko jako v dílně a ne na sále. Chechtal se jako blázen, ale slíbil, že tam bude a když se mi nebude něco líbit, že mě hned uspí. Pak ještě povídal, že následná péče, tlumení bolesti je mnohem cílenější, protože kanylku od páteře nevytahují, ale dávkují do ní léky tlumící bolest. Že působení léků je mnohem efektivnější. A fakt, bylo to tak. Dostala jsem něco ještě na pokoji a vůbec nevím, jak a kdo mi do páteře anestezii aplikoval. A pak, na pooperačním jsem byla naprosto v pohodě, bez bolesti. A příliš z toho všeho nepamatuji. Vlastně nic.
Při té příležitosti jsem si vzpomněla, než dcera šla na nějaké gastro a měla polykat hadici, doktor jí slíbil injekci, že o hadici nebude nic vědět, ale ani nebude pamatovat. Opravdu neví, nepamatuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.