Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej zboží na internetu

Od: ful odpovědí: 11 změna:

Ahoj, chtěla bych prodat na internetu pár knížek, co mi doma leží a nikdo je nečte. Nikdy jsem nic na internetu neprodávala. Nevíte jak je to s poštovném, kolik musím zaplatit a podobně...Vůbec v tomhle nemám přehled. Neporadil by mi někdo, jak na to?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klarahahnova*
hodnocení

0x

Ahoj, poštovné, je podle výšky a váhy balíčku ... myslím, že do 5 cm je to levnější ... mamka s tím obchoduje a já s tím občas zajdu na poštu, takže je to dle toho, jaký balíček budete posílat ...

ohneta*
hodnocení

0x

Balíček do 5 cm výšky lze poslat jako doporučené psaní, stojí cca 45 Kč. Ostaní zásilky pak jako doporučený balík, u něj cena cca 65 Kč. Tyhle ceny jsou pouze orientační, přesnou cenu řekne úřednice na poště na základě váhy. K ceně se připočítává ještě dobírkovné, pokud tedy budete posílat na dobírku. Tam je příplatek cca 30 Kč.

hodnocení

0x

zaslat.cz/... Záleží na váze a způsobu zabalení. Obálka s bublinkovou folií cca 20 kč v papírnictní.

ohneta*

Jsem to zkusil a nejlevnější dopravu bez dobírky mě to nabídlo za 99 Kč. Pořád mě pošta vychází nejlevněji.

marfusa*
hodnocení

0x

Dnes jsem posílala knihu obvyklého formátu v tvrdých deskách jako doporučený dopis. Obálka s bublinkovou folií stála 8,- Kč a poštovné 50,- Kč. Tyto náklady uhradil příjemce zásilky. Někteří lidé odmítají posílat na dobírku. Když si ji adresát nevyzvedne, velmi se poštovné prodraží. Posílání na účet předem je také riziko. Stalo se mi na Aukru, že jsem za poslané peníze nedostala zboží. Škoda nebyla velká. Celkem jsem měla z asi 35 nákupů jeden nedodaný balíček.

buss
hodnocení

0x

Vezmete balíček, půjdete na poštu a u přepážky se dotážete, jak to poslat nejlevněji, někdy to dokonce nabídnou sami.

ria*
hodnocení

0x

Poštovné už bylo zmíňěno, já mám celou skříň knih - ve skvělém stavu, novější, starší, známé, neznámé a nikdo je přez inzeráty, aukrro, atd.. nechce.. Schválně se pak pochlubte, jestli se Vám podařilo prodat :)

Já jsem podobnou situaci řešila tak, že jsem v knihovně, v předsíni postavila tašky plné knih a utekla jsem. Totéž v domově důchodců. Naposledy jsem 2 tašky dala kamarádce, že až knížky přečte, ať si je nechá nebo dá/půjčí svým kamarádkám.:-D

doplněno 13.03.15 10:58:

Lui, to je velmi dobrý nápad. Prý tohle už funguje v několika městech.

patronka*

U nás v knihovně je velká bedna s nápisem "dejte knihám další šanci" a určitě je dost využívána. Většího množství knih po tchyni jsem se zbavila po dohodě s psycholožkou jedné věznice, ta si dokonce vzala pro sebe i nějaký nábytek, který jsem nechala na chodbě vedle krabic s knihami. Všechno jsme zvládly domlouvat jen po telefonu... :)

K původní otázce - knihy se moc neprodávají a když, tak za pakatel.

hodnocení

0x

Teď sem nedávno někde slyšel nebo četl že chtějí na nějakým nádraží dělat z čekárny knihovnu z přinesenejch a darovanejch knížek od lidí. Chtěj to snad dělat na vícero nadraží aby se knížka vypujčená někde dala vrátit někde jinde. Nebo tak nějak.

hodnocení

0x

Muzete zkusit portaly jako www.vsezaodvoz.cz nebo www.nevyhazujto.cz. Staci registrace a pridat inzerat. Treba si pro knizky nekdo sam prijede. Pravda, nedostanete za to penize.

Nebo na Aukro od 1kc, ntreba se neco proda. Take muzete zadat jen osobni odber.

cenu zasilky najdete i na strankach www.ceskaposta.cz . Je tam kalkulator

postaonline.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]