Nejste přihlášen/a.
dobry den , prodavam par pc her a nejaky manik mi napsal ze mi to zaplati prevodem na ucet pres internetove bankovnictvi
je to bezpecne? nestanese kdyz mu dam cislo uctu ze me okrade o penize na ucte? jinak dekuji dopredu za odpoved
takze mu dam cislo uctu a on na ten ucet posle penize jo , asi si to pletu z pinem karty :D takze cislo uctu co kdyz to zneuzije a da nekam na charitu moje cislo uctu a budu platit a nebudu o tom ani vedet
Číslo účtu se dává běžně, pokud ti někdo má poslat peníze. Firmy mají obvykle čísla svých účtů normálně zveřejněná na svém webu. Když sdělíš jen číslo účtu (a kód banky), je to bezpečné, plátce ho napíše do kolonky, "kam poslat peníze".
Pro přístup k účtu (prohlížení uložené částky apod.) je potřeba přístupové jméno a heslo a tyto údaje už samozřejmě nikdy nikomu neříkej. Převod peněz (platba z účtu) je obvykle ještě navíc potvrzován jednorázovým kódem posílaným bankou na dohodnuté mobilní číslo.
A ještě poznámka: Prodaná věc se zpravidla posílá až tehdy, když peníze na tvůj účet přijdou. Tedy ne, že ti maník jen zavolá nebo napíše "už jsem zaplatil" (nebo třeba i ukáže kopii bankovního příkazu - může být falešná), ale až když je jisté, že peníze dorazily.
Jinak se můžeš zeptat i mámy, co se má poslat, ona určitě bude vědět.
Ach jo, finanční gramotnost mládeže jde do kytek. Promiň, ale v 17. letech bys už mohl znát pricncip fungování účtů. Jinak pokud protistraně nepředáš své přihlašovací údaje, můžeš být v klidu, ke tvým penězům se nemá jak dostat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.