Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevím to a nechci to hledat, tak se zeptám zde. Proč se pražský tunel Blanka jmenuje zrovna Blanka? Proč toto jméno a ne jiné? Děkuji Vám za odborné odpovědi a zdravím!
Bene, Bene, od vás bych toto nečekal . Ale dal jsem si práci a našel to během dvou minut. Je to uvedeno na stránkách tunelu zde. Ale jelikož jste dnes lenivý, tak vám to zkopíruju sem, abyste nemusel klikat.
1994 / vybrané varianty Hana, Dana a BlankaPosuzované varianty byly vedeny pod různými městskými čtvrtěmi. Podle prvních písmen názvů těchto městských čtvrtí byla zvolena ženská jména Dana (Dejvice), Hana (Holešovice) a Blanka (Bubeneč) jako názvy variant. Tyto varianty ÚRM MHMP byly dopracovány do srovnatelné úrovně. Usnesením Rady hl. m. Prahy bylo rozhodnuto o pokračování ve variantách Hana a Blanka, které byly dále posuzovány. Zároveň byly společně zahrnuty do konceptu Územního plánu města, s cílem projednat trasu na úrovni konceptu územního plánu a tím se dopracovat k jedné výsledné variantě. Tou se stala varianta Blanka.
Dobrý den, ano, jsem lenivý a nechtěl jsem si ošoupávat Google. A když je zde poradna, tak dám i vyniknout konkurenci . Moc Vám děkuji - jsem překvapen, jakou práci to dalo zastupitelstvu. Jo, nejsou tam nadarmo. Tak, díky, pánové a zdravím!
Dobrý den, tak, od Vás jsem to nečekal - co jsem Vám udělal . Zdravím!
nikc - ale, nedotklo se mě nic. Je to vtipné.
Jenže se to hezky rýmuje s Bémem. A proč zrovna Bém štírečku?
Jestli se Vás to dotklo, tak se omlouvám. Zdravím.
No samozřejmě, celá pražská ods, přece se musí podělit, né? Původně ten tunel měl stát 21mld a Bém se dušoval, když bude stát jen o korunu víc, odpracuje si 500hodin veřejně prospěšných prací. Tunel však bude stát nejméně jednou tolik, ale všichni již mají kapesné nahrabáno, tak už to nikdo nekomentuje. Teď jim tam navlhly kabely, takže opět navýšení o pár desítek nebo stovek mega a nikdo neví, jestli to letos zprovozní, přitom se tam mělo jezdit již v lednu 2011. Takže tunel je s těmi technologiemi již zastaralý. Jediný koho zavřeli byl Ráth, ale ten kopal třetí ligu za žáky, spíš okresní přebor, prostě Ráth s těmi pár miliony byl naprostý břídil.
- proč ne Božena, nebo Berta - to by možná bylo výstižnější.
doplněno 26.02.15 12:56:- eulalie - být tou tchýní, tak bych to dnes považovala spíše za pomstu ! - to abych "lezla kanálama".
Dobrý den, to je právě zajímavé - proč ta Blanka a ne Božena, Berta, Bohdana, Běta, Barbora nebo Bohunka. Mně by se líbil název (nenažraný) Bumbrlíček nebo (tunýlek) Budulínek. Zdravím!
Dobrý den, tchýně hlavního investora se jmenuje Blanka. A jelikož to měl investor doma nahnuté a tchýně už nadále nechtěla dotovat svými penězi investorovic rodinu a hrozila vyděděním své jediné dcery, rozhodl se investor pro pojmenování oné díry Blankou. Srdce tchýnino se zatetelilo blahem, zjihla a ...Ale nemám to potvrzené z důvěryhodného zdroje, jen si o tom štěbetali vrabci na střeše.
Dobrý den, sice jsem chtěl odborné odpovědi, ale i to Vaše vysvětlení a spíše spekulace je možné. A jak se říká ve Francii - "šeršilafám" . Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.