Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najde pan Ovčáček článek nebo ho nenajde?

Od: ben® odpovědí: 35 změna:

Dobrý den, kdo trochu sleduje domácí dění, tak jistě ví, že mluvčí pana Zemana dostal nelehký úkol nalézt jistý článek autora Ferdinanda Peroutky v dobovém tisku a tím potvrdit slova a pravdu pana Zemana. Pan Ovčáček na tom stále inzenzivně pracuje již několik týdnů, hledá i o víkendech, bádá, čte, vědecky pracuje a analyzuje - a zatím nic. Jak dlouho lze ještě hledat něco, co patrně není a nikdy nebylo? Jak toto drama skončí? Zvítězí pan Ovčáček (pan Zeman) nebo se omluví pan Ovčáček (za pana Zemana)? Děkuji Vám za názor i zamyšlení nad důležitostí celého detektivního příběhu. Zdravím!

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Bene, obávám se, že když pan Ovčáček článek nenalezne, tak ho sám napíše. Apropo, napadá mě spojení Ovčáček - ovce.

doplněno 11.03.15 09:17:

Nyní jsem si všiml i ankety, vidím že vás napadlo to samé co mě :)

ben®
hodnocení

Dobrý den, já se chci právě přesvědčit, zda platí, že kdo hledá, tak i najde (nebo tomu trochu pomůže). Uvidíme. Zdravím!

lidus*
hodnocení

0x

Vyšumí to a upadne v zapomnění jako všechny kauzy o kterých se tu kdy mluvilo a byl kolem nich velký humbuk.

hodnocení

0x

Celé to hledání, pátrání a bádání časem jen "vyšumí".

Není to důležité, zapomene se, páč se objeví něco důležitějšího. Třeba se zjistí, že Tonda napsal, že Karel slyšel, že snad Ferdinand něco sdělil , ale pak se zjistí, že to vyznělo jinak nežli bylo vyřčeno.

Kolikrát jsem slyšel text, který byl pak předkládán jinak, nežli jsem to slyšel. A čuměl jsem, že i toto lze překroutit...

Ale toto je přeci lidské, dokonce i zda na poradně se někteří poradci snaží překroutit slova, která jiný napíše..

ben®
hodnocení

Dobrý den, to máte pravdu, ale v tomto případě je pošpiněn člověk, který se už nemůže bránit.

V podstatě jde o pomluvu. Ovšem, splést si dojem a pojem může každý - ale, měl by to umět přiznat. Zdravím!

Pane Bene, mnohokrát byli lidé pošpiněni bezdůvodně a beztrestně. To je osud lidstva.

Vzpomněl jsme si na svého otce, který říkal podobné..

splést si dojem, pojem a průjem, může každý, jen ten následek je jiný...

To mě pobavilo *smich* *smich*

janplinto*
hodnocení

0x

Celá věc vyšumí...mě spíše zajímá, bene, kdo bude v příštích volbách kandidovat proti tomu vašemu Horáčkovi. ;)

doplněno 11.03.15 11:02:

Agent 009 už pomalu avizuje svůj odchod z politiky. Dalo by se jízlivě namítnout, že jde spíše o konstatování skutečnosti, protože zdravotně je mimo už pár let. Kavárna disponuje několika potenciálními kandidáty, největší šance má Micha(e)l Horáček, textař, esejista, novinář, producent a zakladatel sázkové kanceláře Fortuna, na kterou si kdysi půjčil v Komerční bance v Hodoníně. Jsem zvědav, kdo proti němu nastoupí za "zemanovce". Doufám, že to nebude "hlasatel od bazénku". Už je to dostatečně srozumitelné, bene, nebo po vzoru C. M. Burnse ze seriálu Simpsons prohlásíte: "Eee...nic mi to neříká." *kafe*

doplněno 11.03.15 12:08:

Jasně, chápu, bene...*vtip*

ben®
hodnocení

Dobrý den, nerozumím - patrně jsem něco politicky zanedbal. Zdravím!

doplněno 11.03.15 10:47:

milancukrar - kolega píše, že je to můj Horáček, tak právě nevím - nějaký Horáček chodil k nám na základku, od té doby jsem ho neviděl, tak jeho kandidaturu na prezidenta nemohu potvrdit ani vyvrátit . Možná myslí textaře pana Horáčka, ale jestli chce kandidovat také nevím. Vím jen o jménu Škromach.

doplněno 11.03.15 11:09:

janplinto - no, rozumím tomu nyní tak, že knížete jste odpískal, náhradu vidíte jako pana Horáčka a ještě tam figuruje ten "hlasatel od bazénku" - a to opět nevím. Že by to byl ten Ovčáček?

doplněno 11.03.15 13:56:

cuca - kdo je hlasatel od bazénku ví (snad) jen kolega, který takto někoho označuje. Zdá se, že je nás více, kdo tento termín neznáme. A že by pan Eben chtěl kandidovat na prezidenta?

Proč takový chytrý člověk? Myslím si, že ne.

taky nechápu, jsme již dva, pane Bene.

ohneta*

..tři, taky netuším, kdo je hlasatelem od bazénku.

janplinto*

To je tady ten skvělý občan. Kdyby to náhodou pořád ještě nebylo jasné, použijeme komiksové obrázky. *haha*

doplněno 11.03.15 14:19:

4 ben; Já z něj radost nemám. Odčerpá spoustu hlasů potřebných k porážce pravdoláskařské kavárny. Pokud bude dalším levicovým kandidátem mladé Služební pivo, potěš koště. Horáček sice také není zrovna eso es, ale na tyto dva stačí. Nezbývá než doufat, že z popela povstane nový muž. Mimochodem, Zemana jsem nevolil ani v jednom kole a nedělám si o něm nejmenší iluze. Hlavním a jediným pozitivem jeho přítomnosti na Hradě je nepřítomnost Karla S. K tématu jsem se už vyjádřil výše - vyšumí to. *nevi*

ben®
hodnocení

Dobrý den, no a je to jasné. Ano, pan Škromach je zatím jediný, kdo chce kandidovat v dalších prezidentských volbách. Ovšem, doufám, že jediný nezůstane. A vidíte, "bazének" jsem neznal.

Jen vím, že je to velký "samofotitel" (pieta nepieta). Zdravím!

cuca*
hlasatel od bazenku neni mysleno marek Eben? jinak se do teto debat
y nezapojim ,nějak je mi to jedno,kdo bude prezident...a politické. Dění mi uniká, takže ani nerozumím otázce...

asd1
hodnocení

0x

Od Zemana čekat , že se přizná k tomu že lhal? Ha ha ha. A ten jeho poskok Ovčáček je to samé, nepřizná nic, jen bude okecávat a v nejhorším ho sám napíše... Chlap by se přiznal, tohle jsou jen slizouni...

dam*

Podržtaška přeci nesmí mít vlastní názor, čistit, zametat, smetat, uklízet - za to je placen...

Kdesi padl návrh že nalezne li Ovčáček to čím ho pan prasident pověřil, měl by mu být v zápětí svěřen úkol najít štěchovický poklad a jantarovou komnatu protože to je v porovnání s prvním úkolem už brnkačka :)
doplněno 11.03.15 13:38: Příznivci pana Z si laskavě domyslí nad přehlasované ä v inkriminovaném slově abysme tady nezabředli do obvyklých diskusí zdali by byl býval jeho ospalý šišlavý protikandidát lepší hlavou státu či ne. Já nevolil ani jednoho z nich tak si můžu to slovo napsat tak jak je napsáno.
ben®
hodnocení

Dobrý den, jo, tak to je dobré. A po nalezení pokladu a komnaty by mohl ještě nalézt nějakou vesmírnou civilizaci. Jinak, souhlasím, že v tomto tématu jde o nalezení článku a o detektivní schopnosti pana Ovčáčka. Zdravím!

hodnocení

0x

Už kvůli tomu jak v České televizi už řadu měsíců vedou agresivní antizemanovskou kampaň (nejsem zemanovec a ten pán mě občas taky hodně sejřííííí ) bych si přál aby se zmíněný článek našel ale pochybuju že když se nenajde že by se zeman omluvil. Spíš to (jak už zde psali jiní) obrátí že to bylo myšlený úplně jinak než jak to řekl. Ten pán todle totiž ovládá velmi bravurně. :( :(

doplněno 11.03.15 14:29:

Kdo neví kdo je tzv. hlasatel od bazénku tak by radši ani o naší politice neměl diskutovat !.!.! :(

punta*

To je jako na mě?

ben®
hodnocení

Dobrý den, pana Škromacha znám a již dost dlouho. On se ani přehlédnout nedá. Snaží se přeci udržet v politice už dlouho a umí i přechod z jedné části parlamentu do druhé (s knírem i bez). A jeho válení se u bazénku jsem neznal, protože nemohu znát každou (jeho) ptákovinu. Zdravím!

punta*
hodnocení

0x

Kdo to je pan Ovčáček a co udělal dobrého pro lidi, že se o něm tak diskutuje?

petrzach

Vydrž .Jedni a ti samí příznivci koktavého knížete a alkoholika Veškrny ti to tu rádi vysvětlí .

Jen by mě zajímalo jestli jste vy zaslepení příznivci velkého šéfa s hlavou na křivo někdy toho alkoholika Veškrnu viděli na veřejnosti brknout o koberec a blekotat hovadiny že vám tak leží v žaludku. Kdyby si ustříhl nohavice o dvacet cenťáků výš lezl za Dalailámou po kolenou do Tibetu od hospody k hospodě a nosil stejné kalhoty celé funkční období tak za deset let nestihl udělat tolik kiksů co ten váš geroj stihne za měsíc.

Pan Ovčáček článek najde.

totak:

nevím zdali veškrna těch kiksů neudělal více než bylo zdrávo, jen se to tak nemedializovalo a nerozmazávalo a dost věcí se tutlalo *smich*

u křivohlavého se každá 3,14čovina až nehorázně nafukuje a donekonečna rozpatlává

Kdyby na oba byl stejný metr a ovčani byli trochu soudní, nebylo by možná oběma co vytknout a naopak.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Je jedna věc, kterou teda nechápu. Proč, když už p. prezident Zeman někdy řekne něco docela rozumnýho, že to potom zkazí vyřčenou hovadinou. Nějakou, která je úplně zbytečná a k ničemu. Jestli to je nějaká chorobná potřeba, žvanit bonmoty, za každou cenu?

ben®
hodnocení

Dobrý den, tady vidíte, jak je dobré míti svého Ovčáčka - žehliče a vytahovače horkých kaštanů za pana Zemana. Ten člověk je na Hradě poklad. Zdravím!

ronyx*
hodnocení

0x

Je zcela nepodstatné, jestli to skončí nálezem nebo to nalezeno nebude - nebude-li snaha o medializování této "pseudokauzy" už nadále úspěšná, vytvoří se "pseudokauza" jiná. Ono se zas něco najde, jak se otřít o Zemana a udělat prdu kuličku. Když se to hodí proti Zemanovi, vždycky se něco najde, jak z něj dělat "troubu"...
Co mne na tom zaráží je to, že ať Zeman udělá nebo řekne cokoli (sebevětší nepodstaná blbost), hned je to medializováno jako obrkauza. Proč nebylo takhle medializováno např. když kandidát na prezidenta (!) Schwarzenberg veřejně přiznal své uplácení, aby dostal v restituci majetek, na který neměl nárok? Proč nebylo takhle medializováno a všude neustále nepropíráno, když Schwarzenberg jako prezidentský kandidát (!) spal na jednáních, spal v parlamentu a dokonce kdysi jako ministr zahraničí dokázal usnout na mezinárodním jednání v Bělěhradě? Proč nebylo takhle medializováno, když Havel dal v roce 2003 milost "disidentce" (!) Martě Chadimové, souzené za padělání listiny o restitučním nároku na dům na Loretánském náměstí?
Nejsou náhodou tyto kauzy podstatně větší (a někdy i mezinárodní) ostudou než že Zeman něco vcelku nepodstatného řekl?

joudic*

jojo souhlas, a je to furt dokola, same pseudokauzy, same probirani nesmyslu, dokazovani picovin, chytani za slova, uz jen jaka kauza byla, ze rekl "vtipny" pripitek smrt vegetarianum a abstinentum nebo co to rekl za volovinu, ale vsechno ve smyslu hlavne se strefovat, jak male deti ve skolce, stacil mi ten picus s tim mlikem ve snemovne atd. Priznam se, ze vubec nevim, co vlastne ten jeho mluvci hleda a proc? Mam jine starosti. Aby me nekdo nenarknul, nikdy jsem Zemana nevolil, a v podstate je mi uplne jedno, kdo tam je, za to, ze jsem Cech uz se stejne davno stydim, a pri mych zahranicnich obchodech zminuji, ze jsem GB ze smiseneho manzelstvi a "jen" ziji v Praze, coz je pravda, aby se na me nedivali pres prsty (coz delaji, ja za to nemohu, cili radeji tomu predchazim, nebudu kvuli predsudkum prichazet o prestiz nebo penize, navic bezny american vi o Evrope jen to ze tu je britanie a na vychode rusaci a teroristi). Zeman at uz je jaky je, rozhodne mu nelze uprit jistou velkorysost a inteligenci, coz u ostatnich moc videt neni, nazory jsou jina vec. Zaplatpanbu jen, ze nevyhral volby ten nabubrely ko*ot Dientsbier a ta jehovistka, jinak mi to bylo jedno, kdo vyhraje (nevolil jsem). Takovi lidi nemaji nahore co delat. Co se ale musim smat, ze i tak jej lidi (media, celebrity) berou jistym zpusobem za autoritu, protoze, kdyz nekdo hlasi, ze rekne aneknotu, (protoze prece prezident to tak taky rika) a tvari se u toho strasne sectele, tak je to u me tupec (Zeman to rika cely zivot spatne, je to totiz anekDota)

ronyx, dobrý den

ty kauzy si pan prezident vytváří sám. Proč se nemedializují ty věci, co jste popsal. Samozřejmě že se medializují, páč jinak byste o nich a společnost nevěděl.

Určitě není tak závažného, že někdo spí tam co jste popsal, není sám, však je to vidět i v televizích.

Ve Vaší poslední větě, "Nejsou náhodou tyto kauzy podstatně větší (a někdy i mezinárodní) ostudou než že Zeman něco vcelku nepodstatného řekl?" musím nesouhlasit, ale respektuji Váš názor...

Nezvolený kandidát spaním neuráží a nepže, jako pan prezident.

Hezký den.

joudic*

samozrejme, ze si to dela sam, ale neumerne se to zvelicuje, protoze je to Zeman :) kazdy jen ceka a vrha se po kazdem slove jak slepice po flusu :)

buss
hodnocení

0x

Jen tak, na intu je výslech Peroutky za války, politice se vyhýbá, nebo vykrucuje.

ben®
hodnocení

Dobrý den, tak, dnes proběhla zprávička, že článek nebyl dosud na Hradě nalezen. Konečný výsledek je zatím ve hvězdách, ale doufám, že nějaký bude. Zdravím!

doplněno 13.04.15 23:39:

lujs - také jsem to večer viděl na ČT24 - možná bude omluva nebo ukáží nějaké další prohřešky.

doplněno 13.04.15 23:46:

No, zní to skutečně překvapivě, ale uvidíme. Patrně to nebude omluva jasná a přímá.

doplněno 14.04.15 08:34:

lujs - patrně to skončí tím, že nejlepší obrana je útok. V tomto smyslu bude asi ta "omluva".

Ale prej našli něco mnohem horšího.

doplněno 13.04.15 23:42:

No nevím, o omluvě bych ale v případě prezidenta vůbec nepřemejšlel.

doplněno 14.04.15 00:44:

denik.cz/...

doplněno 14.04.15 12:08:

Jasně. Taky si o Zemanovi nedělám žádný iluze a proto mně ani nemůže zklamat. :-D:-D

mariegg*
hodnocení

0x

Dobrý den, já myslím, že si to napíše a pak po dlouhém, těžkém hledání to najde. Pokud to nevyšumí. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]