Nejste přihlášen/a.
Nechci říkat, že je to většina, ale je jich fakt hodně. Nebudu se pouštět do politických hádek, jen se ptám.
Nevím, kde jste vzal to, že Rusové jsou slovani? Rusové byli z většiny mongoloidních ras, to znamená, že né slované. Propagandy, "historie" a báchorky říkají, že my jsme slované (Češi), což není pravda, protože cca 90% Čechů jsou Germáni alpínské rasy (tedy vyplývá to ze studií rasových typů z roku 1940, teď už to třeba nemusí být pravda, když pan bolševik nechal čisté rasy - zejména germánské - vraždit, může to být už podle mých odhadů 65% Germánu v ČR). Já vždycky miluju tu čecháčskou chytrost
Prostudujte si raději více materiálu a neposlouchejte pohádky, jako většina lidí.
Důvody výše popsané jsou jasné, navíc nezaslepený jedinec vidí kdo a proč protiruské nálady vyprovokoval...
Americe se stýská po studené válce, ona jí totiž potřebuje a EU americe pokorně i z čecháčkama leze do análního otvoru.
Ohneta, to asi nemyslíš úplně vážně
No, podívej, Rusko se zatím netváří jako okupant, nebo nedělá to, co USA. USA se všude cpe a tím pádem lidi raději Rusko, neboť Rusko zatím je neutrální a Putinovo "lidské" rozhodování je přitahuje. Nebo taky jsem hodně lidí slyšel říkat, že je chcou zpátky, asi z důvodu nostalgie, nebo že se měli líp, když Putin chce doslova "obnovit" sovětský svaz.
Mě by zajímalo, jak jste přišel na to, že "hodně" Čechů Rusko "podporuje"? Já s tím totiž nesouhlasím. Vidím daleko víc lidí, kteří politiku ruska, potažmo Putina jen chápou. Ale to neznamená, že ji podporují. On je mezi tím rozdíl. A tak když např. někdo řekne že chápe proč Putin zabral Krym , je okamžitě označen za jeho fandu, za kryptokomunistu, levičáka, atd. Přitom ten člověk jen chápe cesty, jakými se mezinárodní politika ubírá ve skutečnosti a nikoliv v našich představách, jak by se měla ubírat. Politika nikdy nebyla morální.
Protože nemají rády USA, které si rády hrajou na válku / stejně jako Rusko/ a protože ti starší pamatují jak jsme se měli za ČSSR.
Důvodů je mnoho. Od klasické Ostalgie (mimochodem, současný ruský kapitalismus je nesrovnatelně tvrdší, než tuzemský), přes averzi vůči USA, EU a NATO, až k rusofilství. Pro mě podporování Ruska znamená rozvoj a peníze, zatímco podpora EU jen dotace a dluhy. Na řečnické otázky, jaká je pravda, kdo je v právu a kde zůstala spravedlnost, jsem už trochu stár.
Nevím, čím myslíte Vy a co pamatujete. Já si na ruskou (sovětskou) nadvládu a okupaci pamatuju velice dobře. Byl jsem v té době v nejlepších letech. Takže já tedy Rusko rozhodně nepodporuju (právě proto, že myslím vlastní hlavou). To ale rozhodně neznamená, že bych nějak obdivoval USA. Jsou "jeden za 18, druhý bez 2 za 20". Nic dobrého nekouká ani z jednoho.
doplněno 23.02.15 11:52:"...mohl svolat NS vystoupit z Varšavské smlouvy..."
To si děláte srandu, že jo .
Mimochodem, právě o to se tehdejší vláda pokusila a proto to dopadlo tak, jak to dopadlo.
Protože strýček Sam vrtal, vrtal, v Korei, Vietnam, Panamský průliv, Kuba, Libye, Syrie, Irák, Afganistán, Ukrajina a.t.d. všude prosazuje svoji demokracii i proti společenským zvyklostem a uspořádání. Možná namítnete Sovětský svaz a rok 1968, ovšem jako součást Varšavské smlouvy velebený Dubček a spol. nezapnul mozek a tím jaké to může mít důsledky, možná mohl svolat NS vystoupit z Varšavské smlouvy a poté budovat komunismus s lidskou tváří
Otázka není položena správně. Já rozhodně nepodporuji Rusko třeba v tom, že zavřeli holky za estrádu v kostele. Ale v současném stupňujícím se "útoku" USA a jeho evropských lezprdelků proti Rusku fandím ruské straně; zvlášť, když se ve zdejších médiích prokazatelně překrucují fakta.
Američanům stačí výmysl jediného člověka k tomu, aby vojensky napadli jinou zemi (Irák), zdevastovali ji, svrhli tamní vládu a nastolili svou "demokracii". V posledních desetiletích se chovají jako světový diktátor, který má sice prázdno v hlavě, ale zato silnou armádu. Vpodstatě díky Rusku (a Číně) nerozmlátili Američani Sýrii, kde také stačil jen jejich dojem (později vyvrácený) a už měli nastartovaná letadla.
A nejde jen o vojenskou rozpínavost USA (kterou tu zmínili jiní), ale i o neustálé pokusy pomocí lží a podrazů vnutit světu své ekonomické a politické zájmy, omezovat svobody neameričanů a suverenitu jiných států (Víš např. o utajovaných smlouvách mezi USA a EU, jako je ACTA, TTIP apod.? A to není žádná konspirace, ale fakt, lze dohledat.).
Takže pro mě představují současné USA reálnou a mnohem větší hrozbu, než Rusko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.