Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tepelné čerpadlo vs periodické zkoušky

Od: aloisb® odpovědí: 3 změna:

Úřední šiml zase pěkně zařehtal a vypadly z něj kvalitní koblihy! Ten, kdo si pořídí tepelné čerpadlo, je povinen hned po uvedení do provozu si nechat provést zkoušku těsnosti chladícího okruhu. Tuto zkoušku smějí provádět pouze osoby pověřené Ministzrstvem životního prostředí a účtují za ní 1500 - 3000 Kč :)) Periodické zkoušky následují a kdo nedbá, může zaplatit pokutu až 2 miliony Kč!

Zde je odkaz na informativní článek : vytapeni.tzb-info.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sorry odpovím pánovi přede mnou na revizi komínu kakám bydlím v rekontrouvaném domě cca 6 let a koniník nezazvonil stejně by jsem ho poslal někam. Stejně je to s televizí a rádiem a pojišťovnama jak se vám něco stane, revizák a pojišťovny stejně za nic nemůžou a najdou si nějakou kličku v zákoně co jste nedodržel stejně máte smůlu jestli máte revizi nebo né vyjde to na stejno. Jak vidím pojišťováka nebo revizáka otevírám skříň s kulovnicí.

mowla*
hodnocení

0x

Já na tom nevidím nic špatného - vy ano?

Prostě kdo si pořídí zařízení určitých parametrů (revizní zkoušky se ani zdaleka netýkají všech TČ), musí na těchto zařízeních provádět revize...

Připadá mi to, jakobyste si stěžoval na nutné revize komínů v RD či STK pro auta...

*sok*

doplněno 21.05.12 13:39:

To: Majo78 - ani čárku jsem nenapsal o pojištění, pošťovákovi, pojišťovně... Nechcete-li dodržovat povinné revize komínů, je to vaše věc, kde není žalobce... Pokud ale - aniž bych chtěl cokoli přivolávat, váš nerevidovaný komín ohrozí někoho jiného, nebude to pojišťovna, kdo vás potrestá...

hodnocení

Já to vidím jako zbytečné tahání peněz lidem z kapsy. Když máte klimatizaci netěsnou, tak se to projeví na její funkci stejně, i bez revize. Musíte jí dát opravit a chladivo doplnit. Pak na opravené a funkční klimatizaci musíte dělat periodické revize těsnosti, které budou mít kladný výsledek. Navíc, současně používaná chladiva mají být ekologická! Za chvíli to budou chtít u aut a doma na chladničce :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]