Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie-nahrazení potraviny jinou potravinou

Od: angelika1 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
už jste moje poslední záchrana. Nedávno jsem koupila knihu od A. Mačingové hubni jednou provždy...je to detoxikace po dobu 28 dnů. A na jejím jídelníčku jsem se zhrozila. Ani na jejich stránkách jsem se nedočetla a svůj problém tímto nevyřešila, proto se obracím na Vás :).
Potřebovala bych poradit...před pár lety mi diagnostikovali alergii na mrkev, jablko a ořechy...vím, že ořechy se dají nahradit olejem...to je celkem jasné, ale jakou potravinou nahradím mrkev a jablko?...to netuším...

Chápu...blbá otázka, ale ráda bych to vyzkoušela, každopádně po snídani bych nerada očekávála opupinkování a dušnost :(

Mohli by jste mi pomoci?

Předem moc děkuji. Panáčková

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Objednejte se na alergologii a tam Vám to řeknou. A to stoprocentně. Opravdu. Nebo zkuste nějakou alergologickou poradnu na internetu ;)

dobreazdravecz
hodnocení

0x

Za prvé, pokud máte opravdu alergii, je to problém pro odborného lékaře a ním navržené sérum, pomocí kterého vás dokáže alergie téméř zbavit.

Spíš bych se ale zabýval tím, co za cizorodou látku to bylo v téch "potravinách" co vám způsobila problém. A zkusil mrkev ne z hypermarketua, ale ze zahrádky člověka, kterému důvěřuju a který nehnojí průmyslovými hnojivy, ale přírodními.

Za další, aby ste se nemusela (pravidelně) detoxikovat, snažte se jíst tak, aby jste tělo neměla zanesené balastem z průmyslově vyráběných "potravin".

P.S. Tak jsem měl před lety alergii. Po letech cpaní se tabletami jsem vyměnil doktorku a teď už sem ji pár let neviděl. Nebyl důvod, počítač ji šlape jako hodinky ;) Po její léčbé totiž jiný důvod na návštěvu alergologa nemám :)

kejki
hodnocení

0x

Mrkev i jablko je v dietě jako zdroj vlákniny a cukru. Takže jestli můžete třešně, broskve, celer. Neberte ty knihy tak vážně, stejně to nefunguje.

bena*
hodnocení

0x

Ale je velký rozdíl mrkev ze super/hypermarketu, která dovežená odkudsi a mrkev tady od nás nebo přímo z Vaší zahrady.

Nedávno se mluvilo o tom, že med způsobuje alergie. Je to polopravda. Med ze super/hypermarketů ano, protože ten je zpravidla někde z číny nebo z tropických oblastí, ale med z Vašeho okolí Vám alergii nezpůsobí. Naše těla nejsou zvyklá na exotiku a proto právě vznikají tyto alergie.

hodnocení

0x

Jak myslite nahradit?Jako aby kalorie odpovidaly,nebo slozenim vitaminy?Nevim o jakou knihu se jedna,ale pokud chcete nahradit mrkev vtaminy,takdoporucuji Datle,jenomze je to kaloricka bomba.Pokud jde jen o kalorie ,tak proc si nevzit misto jablka broskev proste jine ovoce 100g,no a za mrkev jinou zeleninu,nizkokaloricka je treba cinske zeli,ledovy salat.slozenim pak mensi mnozstvi datli.Mrkev ma Betakaroteny a ne jde,aby se premenily na vitamin A.Taky nesmite brat vsechny knizky uplne doslova.Zalezi dodrzovat princip.

doplněno 09.06.12 18:04:

Nebo svestky,ty jsou nizkokaloricke a take cisti,pri dne,nebo jaterni potize,krevni obeh.vitaminu obsahje dost jako kazde ovoce.vyboprna zelenina je i brokolice.Pridiete by mela byt pestrost,kazda zelenina je necemu prospesna.jezte vsechny ostatni co muzete a jablko mrkev,nahrazujte na co mate chut.JInak u orechu,olej,ale obsahuji dost horciku a jine.Nic nezkazite,kdyz si budete kupovat mineralky a denne vypijete doporucene mnozstvi.Psala jsem jiz na poradne o bilinske mineralce,ze uz maji i s pridavkem bylin-jaterni,zaludecni.Pokud se vam jedna jen o ocistu,tak ta se da prece udelat mnoha zpusoby.Treba Chlorella na streva,obsahuje g´hodne chlorophylu,dulezite na cisteni.atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]