Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobří lidé, ještě žijí a mají rádi ptactvo

Od: viky® odpovědí: 6 změna:

Něco pro přírodu.

Nedá mi to, abych vám neukázala, co lidé udělali v jedné vesničce. Projížděli jsme vesnicí, a co nevidíme? Divoké kačeny, spokojeně na rybníčku u domečku, uprostřed vesnice. Udělala jsem pár fotek. Stojíte na břehu a oni se koupou, nebojí se. Je vidět, že dobří lidé, ještě žijí.

Dobří lidé, ještě žijí a mají rádi ptactvo

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wenda*
hodnocení

0x

I já miluji lidi,zvířátka,ptáčky,rosltinky a vůbec celý svět. A jsem ráda,že josu mezi námi i tací,který dokážou přírodě pomáhat. :)

hodnocení

0x

Také je máme rádi. V zimě máme na okenním parapetu veliké krmítko, včas nakoupím půl pytle slunečnice. K tomu čtvrtky jablek /ocení hlavně kosáci/ a na provázku kus loje pro sýkorky. Lítají k nám vrabci, 3 druhy sýkorek /uhelníček, koňadra a modřinka/, dlaskové, kosi, brhlíci, zvonci a občas dokonce s velkou ránou přistane strakapoud.

Nad dveřmi do dílny si udělali kosáci hnízdo v keři vinné révy.. Stačilo by natáhnout ruku a dosáhnete na něj. Přesto se nebojí, sedí na hnízdě a pozoruje vás očima jako korálky. Vědí, že jim neublížíme. Po dešti je krásné je pozorovat, jak hopkají po posečeném trávníku, zobák plný kroutících se žížal a přesto tam chtějí strčit ještě další.

Byli jsme se podívat na "naší" Sázavě. V Ledči u řeky neustále loudí pochoutku hejno divokých kačen. Běžela jsem do Billy pro pytlík rohlíků a pak nás zaujala kachní maminka s pěti chlupatými maličkými kachňátky. Skoro všechny naše zásoby dostala ona a její děti. Ale nevadilo to, i ostatní lidé přicházejí s pečivem, nějaký starý dědeček těm ostatním naházel několik housek, takže taky zkrátka nepřišly.

Když přijedeme do Ledče, pokaždé krmíme. Vždyck nás vítá plno hladových zobáčků a já hned běžím pro pečivo. :) Jaga.

Tak tohle byla kachní rodinka. Pěkná, že?

Dobří lidé, ještě žijí a mají rádi ptactvo #2
hodnocení

Jaguško, děkuji za krásný příspěvěk. *slunce*

fram
hodnocení

0x

Domky pro kachny uprostřed rybníků bývaly vidět častěji

zpravy.idnes.cz/...

hodnocení

Děkuji za ukázku " Luxusního sídla," Je mi líto, ale v té vesničce se mi na rybníčku, domeček líbí víc. Ten tam patří.

imrous*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak takové čtení potěší. Já mám vedle domu vysokou zeď a za ní je opuštěná zahrada s vysokými stromy a keři. Večer když

ptáci spustí, lidi to je nádhera.Celá televize může jít někam...*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]