Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občanství v zemi narození otce

Od: garfieldkomiks* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na to, zda-li lze mít občanství nebo lehčí cestování v zemi, kde se narodil můj otec. Máma je češka a táta pochází z Kapského Města (Jihoafrická Republika). Mimochodem, je to běloch, ale na tom snad nezáleží, ne? ;) Takže bych se chtěla zeptat, pokud ho mám v rodném listě, je možné, že bych třeba rok žila v dané zemi bez zbytečného papírování? A nebo to vezmu jinak: Jaké výhody přináší, když je táta odjinud (co se týče pobytu a cestování, ovšem). Budu ráda za vaše odkazy, postřehy a odpovědi. Přesto bych chtěla upozornit, že bych byla ráda, kdyby se tato diskuze nesla ve slušném duchu. Prosím žádné rozumování a nadávky. Předem děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Přeji hezký den. Pátrala jsem, ČR dvojí občanství možňuje, pokud by to bylo obráceně (vy měla občanství JAR a usilovalo o ČR) je to možné ale jaké zákony má JAR to netuším. Zkusila bych dotaz na velvyslanectví JAR. To, že máte otce uvedeného v RL pro vás nepředstavuje žádné výhody co se týče cestování a pobytu v JAR.

hodnocení

0x

Pokud nemate obcanstvi JAR tak zadna vyhoda to neni.

hodnocení

0x

Neznám zákony JAR, ale obvykle bývá nárok na občanství po rodičích - má-li otec občanství JAR, můžete si o něj požádat také a měla byste jej dostat. Ovšem nevím, zda JAR připouští dvojí občanství a taky si zjistěte, jaké občanství vlastně otec měl - i když pocházel z JAR, mohl mít občanství jiné, třeba britské.

Jinak samotný fakt, že otec je z JAR, bez občanství JAR, nebude kromě žádosti o občanství hrát žádnou roli při cestování, pořád bduete mít jen pas ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]