Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyni umírá děda

Od: bonovox odpovědí: 6 změna:

Ahoj lidi, je mi strašně smutno z toho co se děje. Přítelkyni je 19 let a jediného příbuzného kterého má je její děda. Žije u něj, dává ji na oblečení, studium, stravu. Je to správný chlap. Bohužel, měl zdravotní problémy a před dvěma měsíci byl odvezen do nemocnice. Chodili jsme ho navštěvovat a vypadal v pořádku, dokonce vypadalo že se to i zlepšuje, měl jít na nějakou operaci a po pozorování jít domů. Před měsícem mi ještě o samotě říkal že jsem správnej kluk a ať dám na přítelkyni pozor, že ve mě věří. Ujišťoval jsem ho že na ni bude moc dohlídnout sám, ale slíbil jsem mu že se o ni postarám. Poslední dva týdný to jde ale s jeho zdravotním stavem zkopce. Dnes když jsem byli u něj na návštěvě tak nás ani nepoznal, je vidět že je unavený. Mluvil naprosto z cesty. Přítelkyně u něj plakala a já měl také na krajíčku. Sestry jsou protivné až běda, davají mu jen základní péči a vůbec se nesnaží ho nějak rozhýbat nebo povzbudit. Snažíme se ho navštěvovat často, ale nevypadá to s ním dobře, umírá, víme to oba, i když přítelkyně si to nechce přiznat. Dnes jsme se potkali s tetou od přítelkyně a jejím manželem, oba jsou protivní, tetka už by nejraději zařizovala pohřeb. Strašně jsem ji seřval, protože se takhle mluvit nemá a přítelkyni to rozhodilo. Nadruhou stranu jsem si uvědomil, že musím myslet trošku do budoucna kdyby se náhodou tahle věc stala. Chci přesvědčit rodíče aby u nás přítelkyně mohla bydlet, měla by to jednodušší a líp by se mohla vyrovnat s případnou strátou, nikoho jiného kromě dědy a mě nemá, její tetku ani nepočítám. Sám studuji a jsem nezletilý, vím že to je těžký, ale opravdu, bez rodíčů nevím co budeme dělat. Přítelkyně moje plány ještě neví, a dokud to od rodíčů nebudu mít odsouhlaseno, ani ji to nechci říkat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Především bych neřval na její příbuzné. Nepleť se mezi ně, jsi cizí kluk. Můžeš partnerce poradit, ale nehádej se s jejími příbuznými o jiných jejích příbuzných.

Bydlení jí, pokud budou souhlasit rodiče, nabídnout můžeš, ale spíš bych čekal, že bude chtít bydlet dál tam, kde dosud.

lidus*
hodnocení

0x

Dobrý den. Sám jsi nezletilý a bez práce, to by rodiče měli živit vás oba? Co všechno by ta zdravotní sestra měla dělat? Přítelkyně musí za dědečkem chodit každý den a být tam co nejdéle, něco dobrého na chuť, trochu s nim pochodit a hlavně nalít do žil chuť do života. Netuším kolik má děda roků a jaká je lékařská prognoza. Vztekáš se, ale pohřeb někdo zařídit bude muset a nechápu proč by se nemělo mluvit o tom, že cesta dědy na tomto světě končí. Naopak, děda určitě řekl jaký pohřeb chce a toto by se mělo respektovat.

V úterý ráno ovezli manželovu maminku s bolestí břicha, ve středu nám lékař řekl, že na 90% zemře do týdne, manžel ji pozval kněze a předběžně už se ptal na možnosti pohřbu, jeho sestra nachystala mamce šaty do rakve, dohodli se na květinách a td. no a dnes ráno už pohřeb vyřizují opravdu ale bez stresu jelikož přesně ví co musí udělat, kam jít co zařídit první...

hodnocení

0x

Pokud Tvé děvče i Ty víte, že dědeček odchází, jistě to ví i teta. Měl bys jí být vděčný, že se chce postarat. Ty jsi nezletilý, ta dívka asi taky a tak byste pohřeb objednat nemohli. Možná, že děda na něj má našetřené peníze. A pokud je ta teta jeho dcera, asi to všehno zařídí nejlépe z vás. Zná dědečkovy vrstevníky a kamarády, kterým by se mělo doručit parte, zná jeho oblíbené písničky...Tak proč tu paní seřváváš, když je to příbuzná a chce se postarat? Zařizovali jsme pohřeb několikrát, je to vyčerpávající a na dost věcí se často zapomene. Proto buď rád, že to někdo rozumný vezme do rukou. Ty v té rodině nejsi nic, jen kluk té dívky, ani manžel, ani bratr, nemáš tedy důvod někoho "seřvávat". Maximálně můžeš seřvávat svou rodinu, pokud Ti to bude tolerovat.

Pokud to děvče nemá rodiče ani sourozence, uvědom si, že ta teta se strejdou jsou jediní příbuzní. Měla by s nimi udržovat dobré vztahy, aby nebyla na světě úplně sama. Navíc asi zlí nebudou, když by se v případě dědečkovy smrti zapojili do příprav. Nejvíc asi prospěješ tím, když se budeš snažit udržovat mezi vámi a příbuznými dobré vztahy.

Tvé chování bylo jako chování malého kluka. Ale to není výtka, pramení to z Tvé nezkušenosti. Život přináší tolik různých podnětů, že za takových 20 let už budeš vědět, jak se v podobných věcech chovat. Tj:

Děkuji, Vaší pomoci a rad rádi využijeme, ale až přijde ten smutný čas. Zatím je trochu předčasné a nevhodné o tom hovořit. Jaga.

bonovox
hodnocení

Přítelkyně už zletilá je. Co se týče její tety, je to celkem nesympatická osoba která chce dědův majetek, nejradši by shrábla jeho dům a přítelkyni sehnala nějaký polorozpadlý krcálek. Do zajišťování případného pohřbu samozřejmě mluvit nechci, ale když vidím že před přítelkyní mluví tak, že jí to akorát deptá a rozesmutní, nemůžu to jen tak nechat.

dana*

No to si snad děláte legraci, seřvala bych ji taky !

Máte naprostou pravdu, chování je opravdu nevhodné a předčasné, proboha, vždyť je to člověk !

ohneta*
hodnocení

0x

Já na rozdíl od ostatních chápu tvé rozhořčení nad chováním tety. Podle tvých slov vyplívá, že přítelkyně se s tetou nijak nestýká, nejspíš k tomu má svůj důvod, který tu nikdo z nás nezná. Proto nechápu ty rozhořčené reakce ostatních rádců, kteří soudí tvé chování bez znalosti okolností.

Si sice nezletilý, ale jde vidět, že svůj slib, který si dal dědovi chceš dodržet. Tak hodně štěstí a pevné nervy, bude to nejspíš těžké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]