Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak si kladu otázku, proč je to opět téma kontroverzní a zatím si nejsem jistý odpovědí. Na jednu stranu by to bylo snad vhodné uctít památku osvoboditelů přímo v zemi jejich původu, ale zase na to asi není nejvhodnější doba. Jaký na to máte názor? Měl by tam pan Zeman nyní cestovat? Neměl by tam pan Zeman nyní cestovat? Jak to udělat, aby to bylo uctění památky a nebyla to podpora pana Putina (pokud ji pan Zeman nechce takto vyjádřit)?
Děkuji Vám za názory a zdravím!
Je to téma kdy se potřebuje několik politiků zase zviditelnit a připomenout. Každá kapka nenávisti proti Zemanovi je pro ně dobrá. Nebude to nyní Moskva, bude to něco jiného. Kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde. Týden po návštěvě, ani pes nevzdechne po, dnes diskutovaném, tématu.
Dobrý den, myslím, že jde o víc - jde o mezinárodní rozměr a jak to bude vnímáno světem.
Nejsme sice jeho pupek, ale zajímat by nás to snad mělo. Zdravím!
Mě to zajímá jen z toho důvodu, že to jde z daní. Jinak ať si jede kam chce. Nebo jim má říct chyba, neměli jste nás osvobozovat? Už by jsme zde nepsali. V Americe by nebyl problém? V Rumunsku? Jde o cestu, nebo o r. 1945?
doplněno 09.04.15 10:44:ben třeba zakopne a spadne ...
Ač nejsem fanynka pana Zemana, ani pana Putina, proč ne, ať tam jede uctít památku padlých, je výročí 70let od konce války a má
pravdu, že žádný americký velvyslanec mu nemá co do toho kecat.
Dobrý den, no, to financování cesty je také zajímavé. Poměrně velká suma, ale bez letenky a nákladů na ochranku. Bydlet by snad mohl pan Zeman na velvyslanectví, stravu tam také dostane, tak jsou to asi diety . Zdravím!
Ano, jsou i jiné způsoby, jak uctít památku osvoboditelů. Může třeba položit věnec k hrobu neznámého vojína, ale nemusel by stát na tribuně při monstrózní přehlídce armády státu, který své sousedy naopak napadá.
Ale obávám se, že v tomto případě musí loutka tancovat, jak loutkář píská.
Kdyby všichni padlí vojáci za naší svobodu věděli, jak se budou dnešní politici handrkovat o uctění jejich památky. Pane Bože dobře, že se to nikdy nedozví.
Dobrý den, no, mám podobný názor. Nejlépe se snad omluvit ze zdravotních důvodů a zachovat si tvář. A loutkář by to mohl pochopit. Zdravím!
doplněno 09.04.15 10:56:bmbx - no, myslíte, že rodinné důvody jsou lepší? Pravda, výraz "zachovat si tvář" jsem v tomto případě neuvážil.
Omluvit se ze zdravotních důvodů a tak si zachovat tvář? TO SNAD NE!
Nechápu jak si zachovat tvář, když se z něčeho vykroutím, to si trochu protiřečí .
Jaká nevhodná doba pro uctění památky? Každý trochu soudný člověk už by měl dávno pochopit jak to opravdu je...
jabraka - plně souhlasím
Pokusili jste se přejít žabomyší politiku dneška a vrátit se do myšlení lidí roku 1940 a výše?Chamtivost tehdejších mocipánů uskutečnila experiment,nazývaný druhá světová.Nejvíce to odnesl tehdejěí Sovětský svaz.Síly,které ten tlak uvedly do chodu,jsou dnes opět aktivní.Zase je tu snaha zatlačit Rusko za Ural a ovládat světovou politiku.Nedivme se,že se tomu bude Rusko vzpírat!Stejně jako v roce 1939.Vznikne z toho opět světový konflikt?Myslím,že jedna z cest je cesta Zemana do Moskvy.
JABRAKA
Jednoznačně by měl položit tady u nás věnec u hrobu padlých vojáků. Jet do Moskvy je podpora současného Ruska a to se chová stejně jako Hitler. Je třeba jasně dát najevo že tohle tolerovat nikdo nebude. Sice nás osvobodili od Němců, ale v podstatě nás zabrali a pak jsme byli jejich kolonie. 48, pak okupace 68 a teď Krym a Ukrajina - asi jako někdo kdo kdysi někomu pomohl, ale pak se z něj stal vrah. Toho oslavovat nejde.
Mmch. např. přes Duklu šli úmyslně proto aby tam padlo co nejvíc lidí - bylo tam hodně "nepohodlných", spousta lidí s tou armádou utíkala z Ruska před bolševikem (info od přímého účastníka).
Dobrý den, to, o té Dukle, jsem také nikdy nechápal, resp. jsem po tom nepátral. Proč to muselo být zrovna tím nejhorším (z hlediska přírodního) možným prostorem? Ale, možná to byla nějaká vyšší strategie a záměr (jak uvádíte). Zdravím!
- a není to spíše politická prozíravost? - ptám se jako naprostý politický analfabet, tak nekamenujte ...
doplněno 09.04.15 12:04:- masterjoe - no právě - mám dojem, že my Češi furt jen každýmu "lezeme do ... "!
Dobrý den, to vůbec není špatná úvaha, tak kamení odložím. No, těžko říci - chováme se v té zahraniční politice tak nějak neurčitě a nebudí to důvěru. Ale, možná pan Zeman skutečně už ví více, tak nám to jednou prospěje (nebo ublíží=?). Zdravím!
Zeman byl na oslavy pozván a nevím proč by se měl bůhvíjakým trapným způsobem vymlouvat a nepřijet.Na druhé straně si na té cestě zase natřásá svoje nulové EGO jedna paní jménem MYRKA NĚMCOVÁ,a další nuly.
Jen abych Vám zvednul sebevědomí, tak se pokusím jmenovat několik lidí, kteří teda nikomu nikam jako Češi nelezli - Gabčík, Kubiš (to byla docela dobrá frajeřina a rámci 2 sv. a povedlo se). Palach (i když teda toto poselství je pro mě z nejsložitějších). Pavel Wonka, profesor Patočka. Nakonec i Masaryk balancoval na hranici smrti. Nakonec když o tom tak přemýšlím, tak i Július Fučík mohl být hrdina, kdyby nám ho tak neotrávili.
Účast na oslavách vítězství vítám, Zeman ukázal jako jeden z mála politiků, že má normální rozum. Embargo je možno uvalit na suroviny nikoliv na miliony padlých ve válce, kterou tato žemě vyhrála. Jak jsem četl tak položení věnce ke hrobu neznámého vojína bych nesriskoval, co když bude patřit druhé straně, inu to u neznámého vojína nevíte nikdy. Zeman je konečně prezident, který má vlastní názor a nenechá si do ničeho kecat.
Dobrý den, mít vlastní názor je jistě výborná věc - a nechat si poradit je také fajn. Snad mnohdy lepší, než tvrdě prosazovat ten svůj názor. Poradci na Hradě také budou, tak snad také i trochu pomohou. Zdravím!
Já bych asi odlišila uctění památky padlým osvoboditelům a předváděčku síly a vojenské techniky. Úcta a vděk nemá co dělat s hrozbou, jakou je vojenská přehlídka. Zvláště pak, když víme, co v okolních státech dnes a denně umí. Jakou hrozbou pro celou Evropu je. Rusko a jeho ambice nemá vůbec co dělat se Sovětským svazem, osvoboditelem. Nechápu, proč tohle nelze oddělit. Položit věnce, poděkovat, vzpomenout s vděkem a jet domů! Bez divadla, které je na tribunách, vystavují ty státníky a přátelé, kteří obdivují špičkovou techniku, určenou k zabíjení. Jakože: Heč, heč, koukněte, kolik sympatizantů, v různých státech, máme!
Kam oko dohlédne, všude jsou chlapi!
Já musím souhlasit s paní kolegyní Babkazov..
Jen upřesním, podle svého názoru, co jsem o tom slyšel a četl, že jde jen o neshodu nikoliv nad cestou do Ruska, ale ne program v tom Rusku.
Páč uctění památky, to nezpochybňuje vůbec nikdo, ani velvyslanec z USA. On mu přeci neříkal, co má či nemá dělat. Ale hned se toho chytli zastánce pana Prezidenta. Nejlépe to vysvětloval pan Kmoníček, to je Zemanův muž.
Domnívám se, kolegyně a kolegové, že všichni chceme, aby politici uctili památku miliónu padlých za války, ať byli z kterékoliv strany a států.
Jsem přesvědčen, že prezident ČR by se na těcto oslavách neměl producírovat a tím dávat najevo souhlas s politiky, kteří porušují demokratické praktiky, zkrátka porušují lidská práva.
Ucít ano, ale ne s těmito lidmi.
Problém je, že tam budou ti z Ruska.
Uctít padlé jednoznačně ano, ale ne s Putinem a jeho demonstrací síly. Tj pokud už tam pojede, tak by měl položit věnec k památníku a na přehlídku se vykašlat.
Takže uctíme demonstrace síly z druhé strany oceánu?Pročpak už okupanti z USA neopustili Německý stát,když to dávno udělali jejich spojenci z východu?
JABRAKA
s hrozbou, jakou je vojenská přehlídka...
nedávno tu vojenská přehlídka spojenců projela republikou.A všichni mávali.
jak píše masterjoe, jestli v poslední době byla nějaká demonstrace síly tak to byla šaškárna amíků, když místo vlakem se trdlovali po silnicích. Přesun vojsk NATO byl přes naše území už nespočetněkrát, ale zdrovna teď, jako náhodou se kolem toho dělal veliký humbuk.
Dobrý den, možná to byl humbuk, ale podpořil ho i pan Zeman - a nyní zase preferuje tu Moskvu.
To je na něm to zvláštní. Ten jeho "pevný a jasný" postoj a názor. Je tak nějak rozkročený na více stran. Zdravím!
Zeman co na srdci to na jazyku s jeho názory souhlasím a na rozdíl od všech ostatních politikú mu věřím a hlavně se taky nepřetvařuje zato Klaus a jiní se přetvařujou a vy skáčete na špek Zemana budu volit znovu a na 99% to má v kapse na další období
V Rusku (a všeobecně v tzv. zemích bývalého SSSR) je zvykem dělat na jakékoli oslavy (tím více samozřejmě na oslavu vítězství ve válce) vojenské přehlídky. Takže tato vojenská přehlídka není ničím mimořádným, samozřejmě kromě toho, že bude zaměřena svým provedením přímo jako oslava vítězství RA v II.sv. válce.
Považuju za zcela správné, že prezident Zeman na tuto oslavu pojede a že se té slavnostní vojenské přehlídky a oslav vítězství celkově jako poděkování za osvobození ČR (ještě 9.5.1945 v poledne mi kousek od domu zemřelo - bylo Němci zabito, přesněji zmasakrováno - 9 vojáků RA) zúčastní.
Jesli si někdo chce tuto návštěvu vykládat jako podporu prezidenta Putina, ať si ji tak klidně vykládá, nevadí mi to.
Prezident má především reprezentovat svoji vlast. V tomto případě ten pocit nemám. Jde spíš o Zemanovo ego a humbuk kolem. Otázka zní jaké je přání lidu.
Ano prezident má reprezentovat svojí vlast a tak by se měl zúčastnit a nelézt do prdele debilům kolem, kteří v účasti vidí podporu Putina nebo Ruska...
milancukrar:
je logické vidět hrozbu z té strany, z které mnohokrát ve světě vyšla.
Dneska mám takovou smířlivější náladu. Prostě si myslím, že Amerika I Rusko jsou prostě velmoci (hlavně kvůli jaderným zbraním - víte kolik nymandů na našem celém šírém světě by je v první vteřině použila, kdyby měla tu možnost? A oni to nedělají. (když teda nemyslím na ty dvě bomby na fanatické Japonsko (alespoň se jim tenkrát otevřely oči a taková malá pomsta za Pearl Harbour se taky hodila). Druhou světovou válku vyhráli společně. To, že je to dneska zase jinak, je jiné téma. Takže prostě, když si náš president myslí, že musí jet, ať jede.
Zeman je jednou prezidentem, tak ať dělá, co považuje za vhodné. I když tím občas tak trochu šokuje. Mně spíš vadí něco jiného.
Zasedala Sobotkova vláda a dohadovala se, zda na Zemanovu 2 denní cestu do Moskvy vyčlení 660.000 Kč.
Připadá mi ta částka strašně přemrštěná. Na 2 dny! To tam snad pan Zeman bude jíst slavičí jazýčky a chodit na WC z 24 karátového zlata. Když bych si tuto částku rozdělila, měla bych dobrých 15 let krásnou a bohatou zahraniční dovolenou - ve dvou, i s dědou. Připadá mi to jako hrozné rozhazování, když chybí peníze ve školství, ve zdravotnictví, na stavbě silnic...Prostě všude.
Ať si pan prezident jede, nakonec u nás položilo životy hodně sovětských mužů, ale ať si tuto kratochvíli financuje sám. Jistě na to má, to je bez debat. Já když někam chci jet, také si to buď zaplatím, nebo sedím doma. Je fakt, že je to prezident, ale na druhou stranu, je to člověk, jako každý jiný.
Takže Miloši, když se chceš prezentovat, zaplať si. Jaga.
babajaga:
kolikrát se kdy zveřejnilo kolik stála ta a ta cesta nějakého našeho papaláše? Neni to trochu divné? Nedivil bych se, kdyby to mělo svůj účel, takový který u Vás očividně zabral
Náš stát by měl být na oslavách zastoupen, myslím že pokud by byl na živu Havel a rozhodl by se tam jet navzdory mínění proamerických vlezprdelků, tak by kolem toho tolik keců vůbec nebylo, nikdo by se nad tím ani nepozastavil
doplněno 10.04.15 08:03:Asi by jsme se divili kolik peněz se probendilo na větší 3.14čoviny, ale jelikož se nejednalo o embargo Ruska, nebo prezidenta Zemana, tak tomu ani nikdo nevěnoval pozornost.
Je hnus, že tohle lidi vůbec řeší - zdali se zúčastnit, nebo nezúčastnit takovýchto oslav.
Dobrý den, snad jste to nepřehlédla, ale ta částka je bez nákladů na dopravu a bez nákladů na ochranku. Těžko říci, co je v ní vlastně vše obsaženo, ale toto ne. Snad pan Zeman koupí v této hodnotě nějaké dárky nebo je v tom odlučné od rodiny (a státu). Zdravím!
P.S. Hlavně je divné, že to nejde z rozpočtu Hradu, který je hodně velký.
doplněno 10.04.15 08:04:jofa - to máte pravdu. I do pana Havla se kopalo a kope i po jeho smrti. Prezidentský úřad (funkce) si úctu zaslouží (a když ho vykonává i uctyhodný člověk, tak je to fajn).
V naší republice se stala neúcta k prezidentovi běžnou záležitostí. Je to smutné konstatování. Prezident není jako každý jiný, např. "babajaga"
doplněno 10.04.15 08:38:Mnoha a mnoha lidem se nezavděčíte i kdyby jste byl Vy, já Bůh. Vždy si najdou záminku, jak Vás pošpinit, urazit. A v "demokracii" se to snadno beztrestně kope.
babajaga, vyjímečně s Vámi nesouhlasím.
Nevím co je obsaženo v této částce, ale pro mne je to směšná částka, na cestu prezidenta. Tu cenu určitě nestanovoval pan Prezident, ani pan Sobotka. Asi nějaký úředník, jeho se musíme ptát, co tam je uvedeno a proč.
Argument, že se probendilo více peněz je směšný, (i když pravdivý) , páč to není argument. Každý někdy utratíme peníze, pak zjistíme, že to bylo zbytečné.
Přeji všem krásný víkend
milancukrar:
Tak znovu, trochu jinak a pomaleji - já neargumentuji tím, že se probendilo víc peněz za zbytečnosti, ale upozorňuji, že se tomu věnuje různá pozornost - jak se to hodí, už to chápete?
chápu, někomu se hodí argumentovat probenděním peněz v Blance, jinému důchodový pilíř, třetímu sankce, čtvrtému cesta tamhle, pátému divné dotace do zchátralého...
atd.
Každému vadí něco jiného. to je přeci přirozené, že někomu něco vadí, a druhému to nevadí..
(klidně můžte psát rychleji..)
Krásný víkend
Svět se zbláznil, historici by nejraděj vymazali to, že nás Rusové osvobodili, děcka ve škole jen opěvují Ameriku a jsou tu všeci připosraní když tudy amíci projíždějí. Nezlobte se, ale je-li prezident pozvaný na oslavy měl by se jich zůčastnit a vláda pokud na ně neuvolní peníze měla by chodit kanálama. Že se oslav nezůčastní německý prezident, to bych ještě pochopila, ten přece nepůjde slavit porážku svého národa. Jsou to oslavy na počest těch co v té válce přišli o zdraví nebo o život, to, že ruská armáda měla hlavní podíl na osvobození snad nikdo nepopře. Kdyby chtěl jet Zeman do Ameriky na výlet kde si potřepe rukou z Obamou, nikdo by se nad tím nepozastavil. Platí se tu "výlety" kde komu, platí se tu zahraniční mise, platí se tu výkupné za ty co se svévolně vydají někam kde je unesou, platí se tu kde co a všichni držíte-držíme hubu, nadává se na internetu (už i v té hospodě je každý potichu). Jednou je to prezident a a´t už se nám líbí nebo ne, měl by mít nějakou úctu a podporu. Naše republika by nevypadala ve Světě směšně a půlka Světa by se nebavila tím, jak náš parlament bude rozhodovat o cestě prezidenta.
Kdyby vláda nechtěla prezidentovi cestu zaplatit, tak na ní přidám. Kdyby Němcová chtěla odjet do Tramtárie na věčné časy, tak přidám taky.
Liduš, asi jste nepochopila debatu, zde se nedohaduje nikdo o tom, zdali oslavit či neoslavit, ale stát na přehlídce ruské armády s přítomností tyranů tohoto světa, to se mnohým nelíbí.
Naprosto souhlasím, že by pan Prezident by měl mít úctu, ale on jí někdy svým chováním sabotuje..
O cestě pana Prezidenta rozhoduje vždy parlament, takže na tom není nic divného. To že se jednou několik poslanců domlouvám a diskutuje složitěji je snad správné, nebo by se mělo vše odkývat..
Krásný víkend
milancukrar:
vy jste se snad pomátl, o jakých tyranech tohoto světa píšete?
Asi nedobře sledujete dění ve světě a dějiny, nebo jste obětí mediální masáže jako většina "ovčanů"
Pane BMBX,
již jsem Vám někdy sdělil, že jste pomatený, či jste obětí politické masáže? Prosím neurážejte mne a neraagujte na mne.
Děkuji
Krásný víkend.
milancukrar:
nevím proč mi blesklo hlavou něco o potrfené huse
Myslím že urážka vypadá jinak, ale chápu, někteří jedinci nic nesnesou a u vás mě to vůbec nepřekvapuje...
BMBX: a není snad KIM nevím kolikátý tyran?!?!?
Dyť nechal sežrat psi svýho vlastního strýce. Takovejdle magor nebyl ani Fidel a to už je co říct.
Příslušníci jednoho národa si dělali z potetované lidské kůže stínítka na lampu. Kdo ví kolik mají genetických potomků. Možná nám dneska káží jak má vypadat demokracie.
Krásný víkend na obloze i v duši. Kdo jsou ti tyranové tohoto světa se už raděj neptám, hádat se mi vážně nechce.
Dobrý den, hádat se je nesprávné. Ale, ten pan agent KGB si pozval např. i velkého KIma a ten není zrovna zlatíčko. Ovšem, možná je to férový chlap a vše z něho dělá nepřátelská americkožidovská propaganda. Těžko říci - jsem jen prostý ovčan . Zdravím!
jethro - no, ta přehlídka je kontroverzní, tak si o ní potom může pan Zeman nechat vyprávět.
Zeman je Zeman,je zvolený českým národem a jeho kroky jsou zvětší části za jeho prácí jen šlápotem do velkého H...
Jeho kroky jsou již nesmazatelné s kterými vstoupí do dějin našeho státu,ne jako hlava našeho státu,ale jako hlava Jiná?
Podporuji jeho výjezd a zároveň se modlím,aby tam už zůstal,ale při naši smůle na papaláše jsem už teď zdrcet,že mé přání nebude vyslyšeno.Ach jo
Ukrajina vyhlásila banderovce za hrdiny boje za osvobození Ukrajiny.
Něměli bychom zakázat jejím představitelům vstiup na území Republiky?
Ukrajina především zákonem zakázala propagaci nacismu a komunismu - což komunisti samozřejmě těžko rozdýchávají.
Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk nedávno požadoval od Moskvy, aby respektovala, že proti nacismu bojovali také Ukrajinci, které současná ruská propaganda vykresluje jako následníky kolaborantů s nacisty a krajní nacionalisty, banderovce. "Rusko, které se snaží o revizi historie a které hlásá vítězství v druhé světové válce bez Ukrajiny, nemá právo zprivatizovat si společný boj proti nacistickému Německu,"zdůraznil Jaceňuk a připomněl, že dvě pětiny sovětských ztrát ve válce připadly právě na Ukrajince.
- nevznikl "komunismus" taky v Německu, nebo ještě dříve určitá forma ve Francii?
doplněno 10.04.15 16:12:- lidus - dík za napomenutí - je fakt, že jsem ještě dneska nebyla venku - tak asi vyrazím - ale - myslím, že se v diskuzích nerozčiluju, jenom se v určitých otázkách rýpám - ale zřejmě je to jako vždy jen můj pocit, zatímco to ostatní vidí jinak ! Tak sorry, zdravím. Marcela.
doplněno 10.04.15 16:14:- slibuju, že už se sem alespoň týden nekouknu !
Marcelko, že tě to baví se stále (téměř ve všech vláknech) dohadovat, rozčilovat. Vyprdni se na to a jdi raděj na procházku, je krásně a zítra bude ještě lépe.
Vyhlášením banderovců hrdiny toho moc nezakázali - že?
Mimochodem - pokud jde o ty ztráty - tolik Ukrajinců ani nebylo. Pletete si Ukrajince a obyvatele Ukrajiny.
Kolaboranti s nacisty rozhodli o zbourání pomníku generála Vatutina - toho od Kurska, osvoboditele Kyjeva. Podle nich Kyjev neosvobodil, ale dobyl, že? A banderovce, kteří ho zabili prohlásili za hrdiny boje za svobodnou Ukrajinu.
A Vy budete dál vyprávět, že v Kyjevě nevládnou fašisté.
Jenže půlka obyvatel území zvaného Ukrajina tohle neskousne a bude se bránit i se zbraní v ruce.
Názor č. X k Zeman - prezident: Vzhledem k tomu, že tam jede paní Merklová jenom den po něm, ať tam frčí. Jinak vypadneme ze hry mocných jako vždy. Je to jeho úsudek, že se hodí uctívat památku, tak proč ne. Od toho je prezident. Uvidíme, jak v tom zabruslí. Nic se nezkazí.
Ten konvoj demonstrace síly USA tady jenom projel, jako demonstrace budliky - nic víc pro ČR neudělal a neudělá - můj názor. Úplně se mi líbí prezidentova odpověď na USA-velvyslancovy poznámky k Moskevské cestě: "Nejsi tady doma, nemůžeš kritizovat prezidentský úřad".
Za mne prez. Zeman dobrý.
Občas mi to zde připadá, že otázka je kladená pro určitý socilogický průzkum, nechť. Klika, že je zde možno napsat jakoukoliv myšlenku k danému tématu. Vždy se najde mnoho protichodných názorů, ale nikomu zde nevadí, že platíme všichni, všeobecně, jak mourovatí za chyby našich politických zmocněnců jenž sedí v parlamentu. Copak předešlí prezidenti byli lepší? Ani jeden z porevolučních není ideální, ale jen jeden nechce být manipulován z venčí, doufám...
Dobrý den, ne, v tomto případě se jedná o "soukromou" otázku, protože mě zajímají názory ostatních lidí. Není to průzkum a ani nepracuji pro žádnou službu nebo organizaci. Myslím, že podobné otázky budou i jinde na internetu - to je o aktuálním dění a názorech, které mohou pomoci ujasnit si ten vlastní. Zdravím!
Ahoj Bene, moje poznámka je všeobecná, ale přesto tuším, že ji někdo použije coby "živý" materiál. Být na pivním semestru o politice, tak se dopátráš obdobného smýšlení, možná i delikátnějších názorů.
Podle mne je dobře, že prezident Zeman na výročí konce 2. sv. války pojede. Řídí se svým rozumem a nechová se jako blbec. Rusové se o výsledek té války přičinili nejvíce a když ho jako prezidenta pozvali, považoval bych za nepatřičné, aby nejel. Odmítnutí by bylo skoro jako pohrdání tím vítězstvím, jako by bylo vlastně jedno, jak ta válka skončila, takové "co mě je do nějaké vaší války". Že nechce jet nikdo jiný, a že si na Zemana naši současní spojenci budou ukazovat? Budou si ukazovat ti, kteří za nás podepsali Mnichovskou dohodu? No, ti tak na to mají právo! Budou si ukazovat Němci? Byla to jejich porážka, mám dojem, že mají trauma dodnes. Budou si ukazovat Američani? Ti by udělali nejlépe, kdyby přestali blbnout a jeli tam taky. Byli to přece partneři ve válce. Mohli by si pokecat a ukončit tu nově rozpoutanou studenou válku.
Dobrý den, to záleží na tom, jestli Vás dění okolo zajímá nebo ne. Ale, je fakt, že prosťáček si žádné otázky neklade a nedělá si starosti. Zdravím!
V noci v rádiu říkali, že do Moskvy pojede. Zúčastní se vzpomínkové akce, poděkuje, ale na přehlídku že nezůstane. Slyšela jsem blbě? Je to tak? Konečně by udělal správnou věc a lidi kolem něho také.
Přečetla jsem, děkuji. Až je mi jich líto. Chudáci to jsou. Ani si, s odpuštěním, hubu nemohou pustit na špacír, ani nic. Tož, nemaju to v tym kancelařu snadne! A ten opruzena zadek! Boroci!
Dobrý den, je to skoro přesně - tedy, pan Zeman tam pojede, uctí památku, ale v době konání vojenské přehlídky se má setkat se slovenským premiérem Ficem (a tudíž nebude na přehlídce přítomen). Trochu nepříjemné je, že tuto informaci sdělil pan Ovčáček, ale na Slovensku se to (zatím) vědět nemělo, protože pan Fico byl "tajnosnubný"a nechtěl přiznat, jestli do Moskvy pojede. No, a už je to venku - myslím, že to Slováci nyní dost řeší. Zdravím!
P.S. Pan Ovčáček také důrazně upozornil, že pan Zeman k tomuto rozhodnutí dospěl zcela sám!
doplněno 11.04.15 10:04:Tak už je "veseleji"i na Slovensku: novinky.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.