Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak řešit či vyřešit uprchlíky z Afriky?

Od: ben® odpovědí: 99 změna:

Dobrý den, tak, podle odhadů má být letošní rok na uprchlíky a běžence z Afriky rekordní.

Jaký na toto máte názor? Mají to řešit jen jižní evropské státy, kde je cíl plavby uprchlíků?

Nebo je to problém celoevropský? Máme si je (jako státy) podělit? Jak zabránit jejich odchodu z Afriky? Je to hrozba humanitární, ekonomická, bezpečnostní a zdravotní? Proč africké státy nemohou nebo nechtějí zabránit odchodu svých občanů? A mají se uprchlíci vracet zpět do místa původu? Děkuji Vám za názory i reakce a zdravím!

99 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

0x

Podlě mě s tímto problémem nic neuděláme. Sledujeme v přímém přenosu "zkázu Atlantidy". Až dokoukáme díl "vyvraždění sousedů", zabouchá někdo na naše dveře.

hodnocení

0x

Pokud USA s EU budou i nadále rozvracet africké státy a zajišťovat v nich válčení, není se co divit snahám domorodců o útěk.

pepe12

USA a EU se snaží pomoci africkým státům, aby nikdo neutíkal ze země a jiné státy je pak nemusely živit. Děláte z místních lidí blbečky a přitom nikdo nedokáže něco afričanům něco nakukat. Oni mají vraždění v sobě a co navíc, zbraně pocházejí z jiných států než USA a EU. Co takhle Čína?

Blbečka z Vás dělá někdo jiný. Já ne.

czechfreepress.cz/...

hodnocení

0x

Uprchlíky repatriovat zpátky do Afriky.

Do Středozemního moře vyslat vojenské lodě, které každou loď s uprchlíky přinutí změnit kurs zpět do Afriky.

Po nějaké době zjistí, že Evropa není "zemí zaslíbenou" a nechají toho.

kolisov*

Je to nejbližší dobré řešení-podle mne- ale není jediné.

asd1
hodnocení

0x

Jediné rozumné řešení je okamžitě je expedovat zpátky do Afriky a pokud podporu tak jedině dopravu domu a to jen jednou, podruhé už ani to.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, když to je taková těžká otázka, lehčí by tam nebyla? Nikdo z běžných občanů nevidí, kdo opravdu tahá za nitky a komu tato situace je ku prospěchu. Někomu určitě. Žádná vláda se svých lidí neptá, jestli se jim líbí kroky, které podniká. Běženci, jakožto ti v EU, ke kterým tito chudáci utíkají, jsou pouhými oběťmi loutkoherců, kteří si se svými loutkami dělají, co sami chtějí. Pokud by byl někde zájem vyřešit situaci v Africe, na Blízké Východě nebo kdekoli, kde to vře, tak už by snad k tomu došlo. Jak toto řešit? Nevím. Běženců je mi líto, ale v naší republice bych je viděla jen velmi nerada. Nejlepší by pro ně bylo zůstat doma a vyřešit jejich problémy tam. Útěkem se toho moc nevyřeší. Jen se nakupí problémy další.

lidus*
hodnocení

0x

Otázka je velmi složitá, můj názor je, neplest se do věcí když se nás přímo netýkají a na druhou polovinu dotazu odpovím ano, vracela bych je domů. Nezlobte se ale nemám potřebu živit hladové krky někde ze světa, když je tolik lidí v republice co by potřebovali pomoci. Sice jsem si 2x na Vánoce koupila kozu pro Afriku ale to je vše co jsem pro ni ochotná udělat.

hodnocení

0x

Zdrhaji vetsinou islamisti = lode s uprchliky potapet a nezachranovat.

Jen bych namísto novotvaru islamista* použil slova muslim. Tím, že muslimské teroristy nazveme patvarem islamista, dáváme ostatním muslimům najevo, že oni jsou ti hodní a že s těmi špatnými nemají nic společného; a sakra že mají – jestliže i "ti hodní" zapalují cizí auta jen kvůli blbým obrázkům Mohameda s bombou a vřískají, že je to znesvěcení jejich víry, ale terorismus je nechává celkem v klidu... Zřejmě ten terorismus jejich víru neznesvěcuje, když aby jejich protesty proti němu jeden pohledal. Ať si muslimové mezi sebou nejdřív udělají pořádek sami.

-----

* Výraz novotvar v medicíně znamená nádor; dlužno přiznat, že výraz islamista nechutně metastázoval do našeho jazyka. Ve skutečnosti by islamista měl být vědec (nejspíš v tomto případě religionista), odborník přes islám, podobně jako germanista je jazykovědec přes němčinu...

lubrikant*

Mylos, kdybyste se osobně bavil s lidma v muslimské zemi, kteří tam žijí, pak byste měl názor jiný...

hodnocení

0x

Je mi jich líto, ale nejsem příznivcem toho, abychom je houfně přijímali. Nejeví se mi totiž, že by si toho vážili, většinou se nechtějí moc přizpůsobit našim podmínkám a naopak vyžadují přizpůsobení naše, teď myslím celou Evropu, nejen nás. Jestliže pro dívku jiného vyznání musí být údajně ve škole vyhrazen zvláštní koutek na převlékání, zvláštní jídelníček či něco podobného, tak se ptám, kde to jsme a kde to skončí? Nejsou všichni toho vyznání, ale stejně jsem proti. Máme dost svých problémů, takže pomoci jim doma ano, přijímat u nás ne.

Proč pomáhat? Úplně by stačilo neškodit.

USA s pohůnky z EU rozvrátily sever Afriky a teď se diví, že odtamtud lidé utíkají?

Nerozumím tomu, ale asi je pravda, že každý si musí udělat pořádek doma sám, jinak je to k ničemu a pomoc se nakonec stejně obrátí proti.

V posledních letech byly rozvráceny zásahem zvenčí téměř všechny země severní Afriky a nyní se tam válčí. O tom nevíte?

narf
hodnocení

0x

Dobrý den do diskuze

Názor můj je většinový, tj zastavit příliv osob.Pro USA a pod.: neválčit nikde, je poskytnout tu středozemní flotilu. Pro středozemní státy: Pokud dojedou uprchlíci, tak pečlivě hledat a hlídat ty potenciální škodlivé. A vracet...a vracet. Nepřizpůsobivé též, žádné extrazvyky nelze, a od začátku.

I pro celou Evropu, a další státy: Všechny tajné služby směrovat k problémům, které nebudou, když včas a fundovaně nedostanou možnost být, a zatím to je služeb úkol.

Úkol nás tady: Připravit se na jinakost osob a nepustit je nikam, pokud se prezentují jinou vírou. To obrovsky těžké, ale zabrání to binci.

Příklad ode mne pro srozumitelnost příspěvku: Hitlera nezastřelili, když byla možnost a že to byl blázen non plus ultra. Jedna kulka chyběla stálo to tak moc všechny lidi potom.

Tak tohle je přenos myšlenek na dálku, zrovna dnes ráno při čtení novin mě napadlo, poučit se z Hitlera a sehnat pár dobrých střelců, třeba by ta stáda fanatiků z obou stran nakonec bez vůdců někde zmizela v propadlišti dějin. Třeba ne, ale za zkoušku a pár patron by to stálo. Jsem zlá, ale oni jsou zlejší...

buss
hodnocení

0x

Názor můj je k ničemu. Pokud s tím chcete něco dělat, pište poslancům, zorganizujte něco.

doplněno 18.06.15 21:25:

Dovedete si představit, kdyby se chudí lidé pohli, stačí z východu? A budeme spolu s nimi žrát trávu. Zadrátovat se! Vizte

>

hdo
hodnocení

0x

Jeden z tragickým omylů po roce 1989 bylo stržení plotů na hranicích. Měly zůstat běžné průjezdné hranice jako dnes, ale zalená hranice měla být hlídána, samozřejně ne střílet po lidech, ale hlídána. Kdyby tohle zůstalo, byl by v Evropě o hodně větší klid.

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji všem za jejich názory. Problém je to asi složitý a jeho řešení ještě složitější.

Zdravím!

doplněno 19.02.15 21:41:

ra252 - toleruji i Váš názor (protože je Váš).

Co je na tom složitého? Rozvrátili jsme jejich země, bombardujeme je, cpeme jim do země teroristy a vyzbrojujeme je.

Je nepochopitelné, že utíkají?

rybana

Také jsem názoru, že USA rozvrátily nejen sever Afriky, zapříčinily vznik IS, problém s utečenci...Co s nimi?

Je to obraz neskutečného lidského zoufalství, ale pokud je Evropa bude přijímat, jejich příliv bude jen a jen

sílit, to není řešení, je to nad síly Evropy.

Ra252: Zastáváte tedy názor, že kdyby jakékoliv jiné státy nezasahovaly do politiky severoafrických zemí, lidé by odtamtud neutíkali?

doplněno 27.05.15 20:04:

Mně by stačilo "ano" nebo "ne". Názor vám neberu, sama o tom prd vím, jen jsem to chtěla mít řečené jasněji, polopaticky - nejsem v těchto věcech nijak vzdělaná. Sama tudíž ani názor nemám, jen "pozoruji".

Životní úroveň obyvatel Libye bývala nejvyšší v Africe. Vyšší než v některých evropských zemích ...

afroevropan
hodnocení

0x

Evropaně řeší Afriku. Nic jim nedlužíme a ani není Evropa na vině co mají za problémy tam doma. Ztěží se vyrovnáváme s uprchlíkama v rámci EU. Nevěřím, že nám vláda na rovinu řekne kolik nakonec přijme uprchlíku z Afriky a když jsem v EU, tak je tam i Rakousko-zatím je, opravdu by mě zajímalo, kolik jich pak přijmou tam. Páč si myslím, že v rámci EU , tady v tomto nebude nastavený stejný metr a proto jsem naopak pro zviditelněné kvoty a to před přijetím a na základě toho by se měl národ vyjádřit, ne jenom vláda. Referendum. Do EU, se došlo bez referenda, republika se rozdělila bez referenda, TTIP nám bude taky nasoleno přes EU..co dodat, o nás , bez nás!

pohanka*
hodnocení

0x

Naši předkové bojovali za nás, za český jazyk, za český národ a to vše snad přijde vniveč? V roce 1615 vydal český sněm usnesení, že ten, kdo se přistěhuje do Zemí Koruny české, musí se i se svými dětmi učit česky. Například ve Francii se ani po 20 letech neumí přistěhovalci pořádně domluvit a nerozumí, co jim úředník říká.

Všichni naši poslanci a zvláště ti, kteří pracují v EU, by se měli znovu vrátit do škol a prostudovat naši historii, zvláště z doby Českého národního obrození.

Budeme znovu bojovat za sebeurčení? Já jsem byla proti vstupu do EU, nic dobrého z toho nevyplynulo a ani v budoucnu nebude. Jenom se vše zhorší, samé nařízení, samé zákazy, příkazy, co musíme, můžeme, nemůžeme. Toto je nesvoboda.

Jedeme z kopečka dolů.

pb®
hodnocení

0x
Naše země neměla kolonie, neválčila v Africe, nic jim nedlužíme. Když už uprchlíky přijmout, pak za velice striktních podmínek. Postavit islámské náboženství mimo zákon stejně jako nacismus. To by se mělo udělat v celém křesťanském světě. Jediný prohřešek a alou zpět do Afriky včetně celé rodiny, druhá šance už se nedává. Zapomenout na pseudohumanismus, tohle je veliká hrozba. Jenom nedokážu pochopit, že běžný občan má jasno, jen vlády nedokážou konat. Jak se chtějí uprchlíci začlenit v Evropě? Co chtějí dělat? Nemají žádnou kvalifikaci, neumí číst, psát, jsou líní. Jestli je sem bereme proto, aby seděli s nataženou rukou a čekali, kdo jim co dá... Vlastně přijmutí Ukrajinců je proti Afričanům úplná prkotina.

radkapod*
hodnocení

0x

To Austrálie se s tím nepáře... tyden.cz/...

My špatně skončíme a to ikdyž nebude souhlasit nastavenými kvotami imigrantů. Přijdou i sem.

Ale nechápu proč je nevrací zpět odkud připlouvají *bzum*. Mám známého v Italii, normální lidé jsou tam už hodně naštvaní (slušně řečeno).

Pokud je některý humanista bude chtít, at si je ubytuje u sebe doma.

Nejenom že nevracejí uprchlíky, oni dokonce těm pašerákům lidí vracejí jejich lodě, místo aby je poslali ke dnu. Nevím, je-li to demence, ale řekl bych, že je to snaha neomarxistů zničit evropskou civilizaci.

culdabulda1*
hodnocení

0x

nechci být jedovatá - ale, co jste si "vycinkali" - to máte - za všechno se platí ! - a nebojte se, zpět už to vrátit nejde !

doplněno 26.05.15 15:40:

- je fakt, že jsem "necinkala" (hlavně proto, že jsem se obávala rostoucí zločinnosti) - ale je mi to jedno - já se mám v podstatě pořád stejně - to lidi tady pořád "brečí" nad některými "výdobytky" zlaté svobody, jako např. zrovna nad povinností podílet se na přijímání uprchlíků, nebo nad zkorumpovaností politiků atd ...

doplněno 26.05.15 16:33:

- já se hlavně nemohu přinutit věřit, případně se nedejbože obětovat pro jakoukoliv ideu, hlásanou člověkem, ať už červenou, modrou, nebo bílou ! Větší blbost neznám.

Aha, opět jeden, který přeci necinkal a dnes je na to patřičně hrdý že? Nebýt cinkotu, tak jsme dnes někde na úrovni Běloruska, kde mizí lidé beze stopy jen za protirežimní řeči. Gratuluji hrdinům.

Co tu pořád strašíte totalitou? Já v ni žil 43 roku a stěžovat si nemohu.

doplněno 27.05.15 19:07:

Procoval jsem 43 roku v dolech. Konkrétně Jan Šverma v Ostravě 1965-1975 Důl Staříč 1975-2008 Jako havíř, předák kombajner,střelmistr.Kde sis kulky válel Ty?

doplněno 27.05.15 20:51:

Dvě babiččiny sestry byly provdány v německu

doplněno 27.05.15 20:52:

A po matce chtěli aby vstoupila do KSČ?

Pokud si nemůžete stěžovat, pak jste z ní musel profitovat, nějak na ní participovat. Byl jste ve straně, nebo jste byl vekslák, zelinář a podobně? Anebo je vám možná bližší držet hubu a krok, ale na rozdíl od vás jsou na světě lidé, kteří si cení svobody víc než egyptských hrnců masa.

culdabulda1*

- mylos - řekla bych to asi tak - z té doby "profitoval" ! každý, kdo žil slušně a neprovokoval stávající režim, ať už z přesvědčení, nebo z plezíru. Docela dobře to vystihl v nějakých svých úvahách Karel Gott. A tento režim se nakonec choval slušně i k takovým Havlům.

A ta Vaše "svoboda" je k ničemu, pokud na ni člověk nemá prostředky a spočívá jenom v tom, že můžete svobodně "držkovat" proti vládě - stejně je Vám to prd platné.

Žili jsme tzv. slušně, ale matka odmítla vstoupit do strany, když k tomu byla nucena (pardón, byla "požádána" uliční organizací) a díky rodinnému škraloupu, nebylo bratrovi umožněno studovat na vysoké báňské v Ostravě, naopak musel narukovat k PTP. A co že to bylo za škraloup? Dvě babiččiny sestry byly provdány v německu. Dobře si vzpomínám na vyhrožování..."Nevstoupíš-li do svazu mládeže, tak se taky nemusíš vyučit." Děkuji pěkně za takový slušný život dle měřítek bolševika. Jako nestraník jsem neměl nárok na podnikovou rekreaci, nedostal jsem doložku na vycestování do Jugoslávie...Mám pokračovat? Trvám na tom, že slušný člověk není komunista a komunista nemůže být slušný člověk.

K pánovi výše...já pracuji v hornictví (povrchový lom) bezmála 30 let, tedy, neflákal jsem se a cizím lidem zásadně netykám.

Co vím tak havíři si vždy tykali.

Vy jste vědma? Začal jste s tykáním, aniž by jste tušil cosi o mém zaměstnání. A dále ještě jednou zopakuji pro lepší pochopení : Dvě sestry mé babičky se provdaly za kopečky krátce po válce (tady v některých oblastech Sudet bylo kdysi většinové obyvatelstvo Německé národnosti...později odsunuto..., tedy nic vzácného). A ano, opravdu nutil uliční výbor KSČ matku ke vstupu do strany, aby byla bratrova přihláška na vysokou kladně vyřízena. Bolševik byl vrah a vrahem zůstane. Díky nynějšímu zřízení můžeme ovlivnit nebo dokonce protestovat i proti přílivu arabáků, kteří náš systém tolik nenávidí. Remcání, nebo dokonce protest by bolševik nikdy nedovolil.

culdabulda1*

- salamos -

každý má holt jiné zkušenosti - na mně, ani na žádném mém příbuzném nikdo nikdy nežádal, aby vstoupil do KSČ, bez problémů jsem se dostala v r.1965 na VŠ, je fakt, že jsem byla v Pionýru i v ČSM, ale mé členství v podstatě spočívalo jen v placení příspěvků, nikdo po mně nikdy nikde nic nechtěl.

Je ale taky fakt, že jsem pocházela z dělnické rodiny a nikdo z nás neměl nikdy žádné politické ambice, takže proto se nám asi žilo dobře. Ale teď už je to stejně jedno - režimy přicházejí a odcházejí a lidi žít musí v každém, ať chtějí, či ne - nikdo se jich neptá !

A pokud někdo proti režimu aktivně bojuje, nemůže se divit, že dostane přes hubu. A pokud si lidi nějakou svobodu vybojují - nezřídka se stane, že dostanou přes hubu ještě víc (viz Stalin) a svoboda platí jen pro některé ! - jakoby se kolem nás dělo zrovna málo sviňáren ! - jak u nás, tak ve světě ! K čemu nám bude nějaká svoboda, když nás tady zlikvidují islamisti a teroristi - taky svobodně !

doplněno 27.05.15 21:28:

- jo a taky jsem v ca 55-tém chodila do náboženství a do kostela - a přesto nás nikdo nepronásledoval !

To je pěkné, že vás konkrétně nikdo nepronásledoval, ale bezpočet křeťanů bylo v lepším případě vysmíváno, v horším internováno, právě v těch 50. letech.

Jsem mladší než vy (*1968), ale před listopad bych se nechtěl vrátit ani za zlaté prase. I když mě konkrétně taky nikdo nepronásledoval, ale to ovzduší profízlované společnosti a všepronikajícího strachu bych už nikdy zažít nechtěl. Vám možná svoboda k ničemu není, proto si ji nezasloužíte. Ale ne všichni jsou jako vy. Radši budu mít hlouběji do žlabu, než přijít o svobodu.

culdabulda1*

- mylos - problém "svobody" vidím v to, že tento fenomén zahrnuje vše, od nejzrůdnějších zločinů po nejvznešenější ideály. Kdo rozhodne, kde je pravda?

Vy jste opravdu zažil do svých necelých 20 let všepronikající strach? Já ho zažívám spíše nyní, kdy se jedná o budoucnost evropské civilizace, a světa vůbec, kterou rozhodně nevidím příliš nadějně. Nějak mi té "svobody" připadá už přespříliš - a máte pravdu, myslím, že jsem si ji fakt nezasloužila.

Lidi ale totalitu potřebují. Jakmile lidi nad sebou nemají hůj, dělají bordel. Tak to prostě je.

Takže vám je milejší totalita než to, čemu říkáte bezpečnost? "Kdo se vzdá svobody, aby získal jistotu, ztratí nakonec obojí." (Benjamin Franklin)

Co má svoboda společného s povinností přijímat uprchlíky nebo korupcí?

culdabulda1*

kovis - svoboda s sebou nese nejen "blahobyt" a věci příznivé, ale i možná rizika - jinak to myšleno nebylo.

Už mne štve ten výrok o cinkání klíčů,,copak člověk čekal takovou lumpárnu!Naše země není žádný zaopatřovací ústav pro ledi tohoto typu ,,,ať "táhnou" zpět domů,,tady jim pečení holubi do huby lítat nebudou.Jsou nezvaní tak co s něma,,,Ven!

lubrikant*
hodnocení

0x

Nikdo s tím nic neudělá. Pokud někdo nevyhladí americké a evropské politiky a ty co tahají za nitky, tak se nezmění nic, jde to jen k horšímu.. Sami uprchlíci, kteří zde utíkají, jsou JEN muži ve věku od 18 - 35 let. Nevím, proč tomu tak je (žádné ženy, děti, starci), ale nejspíš to bude genová invaze do evropy pod tlakem USA... (Smíšit národy, jak už jsem tady někde psal v předešlých diskuzích).

Ti negříci jsou sice nevinní a vůbec neví o co jde, ale raději bych je potápěl než jim platil zpáteční cestu, která se nikdy stejně konat nebude.

Čest americké diktatuře a židovským korporacím *hej*

jentak*
hodnocení

0x

Už to tu, trochu nesměle, zaznělo. Tak naplno, pro všechny ty, kteří to nesledují. 90% těch běženců, kteří připlouvají po moři do Itálie, jsou Líbijci, kteří prchají z amerikou a Francií rozvrácené, vybombardované země. Kaddáfí jim hrozně vadil, a museli ho odstranit, přestože tam držel pevnou rukou pořádek. Teď, bez něj, najednou nevědí co s Islámem, který se samozřejmě chopil příležitosti. Ať si je nastěhují oni. Amerika, Francie a Anglie, Německo, rukou svornou a nerozbornou.

hodnocení

0x

Nejhorší jsou chytráci, kteří hovoří o nějakých pašerácích, proti kterým je nutno bojovat a že prý ti utečenci jim platí tisíce dolarů za přepravu přes Středozemní moře do Evropy. Při tom je každému rozumnému člověku zřejmé, že ti ubožáci nemají ani dolar a pravděpodobně je nahánějí islamisti na různá plavidla a ženou je k evropským břehům, aby co nejvíce Evropany poškodili. Divím se, že tuto taktiku mohamedánů Italové a Francouzi dosud neprokoukli. Jakmile si je tu ponecháme, tak se tak rozmnoží, že Cikáni zahynou spolu s námi :o))

rostislaf
hodnocení

0x

Co s uprchlíky? Poslat jich 90% do USA. Proč? Protože to "zásluhou" USA byly země rozvráceny.

USA byla přece odpadem lidí z Evropy ,,tak si to mouhou zopakovat ,,

klera*
hodnocení

0x

Já jsem přesvědčená o tom, že je to i náš problém...jsme součástí celku, když nebudeme spolupracovat, nemáme šanci obstát před ostatními velkými hráči světa. Když se zhorší ekonomická situace jižních (nebo jakýchkoli) států, které jsou součástí Evropy, zhorší se i naše...zhorší se bezpečnostní situace, to samé se stane i nám. Nemůžeme jižní státy jen tak "odříznout". Proto si myslím, že bysme měli spolupracovat. Ale jakým způsobem...toť otázka. Co s lidmi, kteří už jsou tady? Donekonečna je v nějakých uzavřených prostorách držet nemůžeme. Poslat je zpátky, když třeba v jejich zemi probíhá nějaký válečný konflikt? To taky nejde...V téhle situaci je asi to "rozdělení" uprchlíků nejlepší řešení...Jenže do budoucna? Donutit lodě, aby se vraceli zpět můžeme pouze na našem území (teď nevim, jak je to řešené ve Středozemním moři...) a odstrkovat je od břehů, když vidíme, že na lodích jsou umírající lidé? To také není řešení...No...tohle by měli nějak vymyslet ti lidé, co jsou "výš"...my tohle asi nepořešíme.

pohanka*

Klero, zatím na snímcích lodí a zachranivších uprchlíků jsou v 99ti procentech mladí, zdatní, dobře živení, moderně oblečení v džínách, mladí muži, sem tam i děvče. Když prchají, jak to, že vypadají, tak, jak vypadají, kde máte ty nemocné, kde jsou staří lidé, ženy s malými dětmi? Kde vzali desetisíce na převoz, když jsou vlastně ve válce a nemají na základní živobytí. Jak to, že nemají žádný doklad totožnosti? Četla jsem, že se dokladů zbavují, aby nebyla prokázána jejich totožnost.

Takhle to nemá být. Něco je špatně.

klera*

Oni jsou to ti zámožnější, vyšší třída, dejme tomu...protože cena za převoz je hodně drahá. Já jsem zase viděla snímky z podpalubí, kde byli lidé jeden přes druhého, jak v králíkárně. Taky jsem četla o tom, jak podle jednoho z přeživších, pašeráci házeli lidi přes palubu, když se jim něco znelíbilo, lidé té správné pleti měli povolení být ve vyšších patrech, ti méně zámožní, se špatnou pletí, byli zavření v podpalubí a nemohli vycházet.

Tohle je čistej byznys, lidé slyší, že je někde líp, mají důvod prchat, takže je po tom poptávka a určitá skupina lidí toho využije...je to špatně, jak pro nás, tak v mnoha případech i pro ty lidi v lodích...ale děje se to a zřejmě to v nejbližší době ani neskončí.

doplněno 24.05.15 14:12:

Na loď často nastupují mladí, zdraví lidé, ale pak to dopadá třeba takhle ceskenoviny.cz/... nebo takhle zpravy.e15.cz/...

doplněno 24.05.15 14:14:

Neříkám že vždycky...

pohanka*

Prchá k ním zámožnější, bohatší třída, protože slyšela, že se v Evropě budou mít dobře? Tak proč si k nám nevezmou ten svůj majetek, zkušenosti, peníze mohou mít na bankovních účtech, mohou k nám přijet legálně. Tady mohou žít, podnikat, koupit si byt atd, a ne čerpat dávky. Někdo je spíš navedl, že tady dostanou vše zadarmo. Utíkají před válkou, nebo ze zištných důvodů? Neměli ti mladí bránit svou vlast, své domovy, své rodiny? Když nemají ochranný vztah ke své zemi, jaký budou mít vztah k zemi, která je přijme? Odpovím, že žádný.

klera*

Ona ta legální cesta asi nebude úplně jednoduchá...navíc hodně z nich prchá před tamním systémem- Kurdové, ti, co nesouhlasí s režimem atd. Po vybombardování jejich domovů jim těch majetků nejspíš moc nezbylo...Myslíte, že kdyby to bylo tak jednoduché, emigrovali by místo letadly do Německa, Norska, VB atd. do Řecka? Navíc na lodích s tolika lidmi, bez možnosti základní hygieny? Pochybuju...

lubrikant*

Klero, je to habaďůra tak jako to, že IS vedou muslimové... Je to plán mocných, bohatých a smradlavých lidí, kteří lidem motají hlavy...

klera*

Opravdu? No a jaký si myslíte, že k tomu mají důvod? Jaký by z toho ti "mocní" mohli mít asi užitek? A jak si představujete, že je to všechno organizováno? Najmou v Africe a Asii překupníky, kteří ponouknou lidi, že by bylo fajn odjet do Evropy a samozřejmě je k tomu přesvědčí, i když nemají žádný důvod sem jezdit (zřejmě podle vás...). Nebo si myslíte, že je to lež a ty lodě i ti lidé jsou falešní a všechny fotky a videa jsou zinscenované? Opět...jaký by k tomu kdo měl důvod? Jestli chcete nad vším tak hloubat, což je správně..., tak byste se ale měl držet logických faktů a ne primárně předpokládat, že je všechno nějaká konspirace...No, ještě mě napadá, že jste jenom troll, co si z nás střílí...v tom případě obdivuju vaši výdrž.

lubrikant*

- Mluvíte za mě, ale vůbec jste nepřečetla to co jsem napsal..

Tak za prvé, je mi divné, že na těch lodích se objevují jen zdatní, dobře vypadající muži od věku cca 18 - 35 let..(to je logická úvaha)

Za druhé, proč tyhle přívaly negrů vlády podporují, když k tomu nemají důvod? (to je taky logická úvaha)

Za třetí, myslím si, že nás tady chtějí "mocní" smíšit a dostat do evropy neárijský (neevropský) gen, který je bezpečný pro vývoj nového pořádku (new world order, všechno tomu zatím nasvědčuje, tak se tím i řídím, ano jsem podle všech konspirátor).

Za čtvrté, už sem vlády natahaly islamisty, tak si myslím, že nám sem tahají i tohle.

Za páté, pochybuju o tom, že lidi z Afriky by zrovna dnes napadlo jít za lepším životem do Evropy v tak velkém množství :-D (logika je kde? hm?)

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, sousedka říkala, že slyšela od jiné paní, že to vše organizuje Izrael. Ta paní prý uklízí na BIS a tam to četla na nástěnce na chodbě. Tak, musí to být pravda. Zdravím!

klera*

Dobře, protože mě baví se hádat, tady to máte :D

Jinak, omlouvám se, že jsem "mluvila za vás", nečetla jsem váš předchozí příspěvek...

1. Proč dobře vypadající mladí muži? Protože ta cesta je náročná...logicky. Proč by riskovali smrt s nejistými vyhlídkami staří lidé...nebo jaký by vlastně měli důvod sem přijíždět? Na lepší život už moc času nemají...A celé rodiny by si to nemohly dovolit, vzhledem k tomu, kolik ta cesta stojí...

2. Podporují? To víte jak? (přiznám se...do toho nevidím)

3. Aha...začínám litovat, že jsem se tak rozepsala...Nový pořádek? Jaký nový pořádek? V první řadě vždycky musíte přemýšlet nad tím, k čemu by co mohlo komu být...Myslíte si, že někdo tahá za nitky. Proč by si dával práci s tím, nějak (jak si vlastně představujete, že je to zařízeno?) ovlivnit statisíce lidí, aby se přistěhovali do Evropy? O.o K čemu by jim to bylo? Zvýší se počet peněz vynaložených na jejich živení, zezačátku, takže se trochu zhorší ekonomika, dejme tomu...postupně se začnou integrovat, možná trochu změní genom evropanů- což si myslim, že nám akorát prospěje :D No...nic světobornýho.

4. Vlády natahaly? Aha.

5. No, já o tom nepochybuju...jak dobře by se vám žilo v ruinách svýho domu s hrozbou, že vás každou chvíli někdo odstřelí? Dobře asi ne...Nebo schovanej v horách, protože jste jaksi podědil geny někoho, koho ostatní nesnáší? Taky nic moc co...A takovejch lidí zkrátka není málo. Nebo o tom, co se v těch oblastech děje taky pochybujete?

A poslední věc...Jak si myslíte, že by se ta obrovská akce utajila? K tomu asi nestačí jeden, dva lidi...Muselo by jich být stovky, tisíce, aby se jim něco takovýho povedlo...A kolik lidí by bylo potřeba, aby zase všechny tyhle lidi najmuli, dali instrukce atd...Jak by je všechny někdo donutil k mlčení? Pod hrozbou vězení, mučení? A kde se to odehrává? Vážně si myslíte, že by se nikdo nikdy nepodřekl, být to tak obrovská akce? Nebo dejme tomu, že úplně všechna média jsou podplacena, aby nešířila pravdu?...

lubrikant*

Bene, je to má domněnka..

Klera:

Proč se mě ptáte na to, co si myslím? Když vám je úplně ukradeno, co si myslím a za každý můj příspěvek dostávám sadu. To co si myslíte vy, je vcelku logické, jenže vy víte některé věci, které nejsou až tak pravdivé (samozřejmě, že ty moje slova jsou slova blázna a blbečka).

Nebudu se o tom bavit, když vidíte jen svou úvahu a nikoliv úvahu cizí.

PS: Víte, kolikrát se v Africe děly podobné věci jako dnes? A stěhoval se do Evropy snad někdo jako dnes? Po tisících?...

doplněno 25.05.15 18:21:

Pak je taky otázka, proč bilí jihoafričané, kteří jsou vražděni a diskriminováni, nemají možnost se vrátit do Evropy, když žádají o přijetí, ale tisíce negrů všichni nabírají? Myslím, že to nebude jen tak...Že černoušci jen tak plují do Evropy...

klera*

Ptám se vás, protože mě zajímá, jak byste si to obhájil...já se snažim zvážit i cizí úvahu, ale to, co jste napsal, mě zatim nepřesvědčilo...tak vám dávám tu možnost. Nejsou pravdivé, protože máte důkazy o opaku nebo jenom, protože si to myslíte? Co je pak pravdivější, to, co si myslíte vy, že je pravda nebo to, o čem existují evidence minimálně fotografické, z úst svědků, reportérů z tamních lokalit...

sebod*

klera. Já jsem měla tu možnost s těmito lidmi osobně jednat. Bohužel. Víte, je to naprostá lidská spodina, která nemá úctu ani ke svému životu, natož k životu cizímu. Jsou to tak moc nepřízpusobiví občané, že se Vám o tom ani nezdá. Nejsou zvyklí pracovat, poslouchat autoritu (vedoucí v práci, starosta města, policie), nechtějí se ničemu učit. Chtějí pouze brát. Domnívám se, že náš stát nemá peníze na to, aby mohl pomoci našim rodinám (maminky samoživitelky, důchodci). Hradit cokoliv kriminálním živlům, které utíkají sem do Evropy, je naprosto bezohledné vůči našim lidem. Jednou nás za tento krok naše děti a vnuci proklejí...

lubrikant*

A vy jste si jistá, že ústa svědků a reportérů tamních lokalit vám řeknou čistotu na férovku? Obhájit si to můžu jen tím, že nastuduji dost materiálu odkudkoliv, co není společností žádané. Protože na oficiální výjevy může skočit už jen opice (a to ani ta ne)... Netvrdím co je pravda, tvrdím co si myslím. Fakt nelze určit, jelikož nic na světě není podáno upřímně a narovinu a pokud nejste průzkumník, který vidí vše co se kolem něj děje, tak by nemělo být ani právo mít vlastní názor na danou věc, jelikož je to blbost.. Proto musíte pátrat i někde jinde (nejlíp v hlavě, protože možná objevite i věci, které vám dojdou bez nějakých zdrojů, logicky a na první pohled neviditelně).. Ale to je fuk, postupem času se zjistí, kdo měl "názor" nejbližší..

Jisté je, že ty černé lidi sem netahá vlastní rozum a srdce.. Proboha...

klera*

Jistá si samozřejmě nejsem...a neberu všechno jako fakt, ale věřím tomu víc než něčemu o čem neexistuje vůbec žádná evidence...A taky to neberu z jednoho zdroje...po internetu se toho dá zjistit hodně :) No a rozhodně nevěřím tomu, že všichni lidé jsou lháři, nedá se věřit žádným médiím a reportážím atd. Myslíte, že jsou sem taháni násilím? Víte, mě by vážně zajímalo, jak se na to koukáte, jenže jste mi skoro na žádnou mojí předešlou otázku neodpověděl...

lubrikant*

Možná násilím, ale spíš nějaké lákadlo (žádné války, vše zadarmo atd, nebo kdo ví co ještě..). Mass média vlastní bohatí lidé, kteří jedou zároveň s bohatou politikou a mocnými lidmi. Například jsem viděl, že v různých reportážích úplně odlišných byl stejný kamerový záznam ( asi si myslí, že někdo jako lubrikant si toho nevšimne :) ), tudíž ne - nemyslím si, že by se dalo věřit médiím a jejich reportážím. Ale věřte si čemu chcete. A kolik toho z té vaší televize, zpráv atd. bylo vyvráceno, a v TV tvrzeno jako "FAKT"... Achjo, kdy se lidi poučí :-D

Nemám chuť odpovídat někomu, kdo věří médiím, s takovým člověkem se diskutovat v souladu s lidskostí nedá..

PS: dole od pana "mylose" máte odpověď další.

doplněno 25.05.15 22:47:

Možná byste si mohla přečíst i mé jiné příspěvky a neptala se.. ;)

hodnocení

0x

Zajímalo by mě, co byste říkali na to, kdyby USA, VB a Německo po 68 vraceli uprchlíky z Československa zpátky do východního bloku.

klera*

Pravda...jenže to přece jenom nebylo přes půl milionu uprchlíků ročně...

rostislaf

To je ale z vaší strany demagogie, z Československa byla naprostá většina emigrantů vzdělaní lidé, kteří měli "evropskou mentalitu", s křesťanskou, nebo ateistickou vírou.

Dobře víte, že se to NEDÁ SROVNÁVAT, že ti lidé, co sem jezdí, mají úplně jinou mentalitu a jejich začlenění je většino složité.

Ale ono se to USA asi hodí, aby byl bordel v Evropě, aby si USA udržely co nejdéle pozici velmoci, i když velmocí se už stává Čína.

USA dobře vědí co dělají, nejso to nějaké omyly.

klera*

Jistě, USA může za všechno...

Kdepak USA... Evropa rozvrátila Afriku. Nasáčkovala se tam, začala dělit a půlit a používat levnou sílu a vyvážet veškeré bohatství (a otroky) pryč. Začali jsme to my, Evropani, tak ať to taky pěkně uklidíme. Očekávám ale, že si jich nevíc vezmou Briti, Španělé, Italové, Belgičani, Franouzi, Němci a Portugalci.

pepe12

Pokud byli Evropané v Africe, mělo vše svůj řád. Jakmile odešli a černoušči si začali sami vládnout, takhle to dopadlo. Jeden kmen chce vládnout druhému, s oblibou si usekávají ruce a to jaksi nelze do hlav, i když blbých, namlátit... Jediné řešení je absolutní blokáda a věc bude velmi rychle vyřešena. Beze zbraní a munice není co řešit...

Souhlasím, že západní civilizace zničila tradiční způsob života lidí nejen v Africe, ale i tak by se jim pokrok nevyhnul a oni by chtěli dříve nebo později odejít za lepším životem. Pokud se nejedná o politické uprchlíky, pak bych je nemilosrdně poslal zpět do vlasti. Většinou ale sklízíme, co jsme zaseli.

mp*

kolikokoli, tak to je největší blud, na který jsem nucen reagovat, a dost ostře. Vy nesete za něco odpovědnost?

Nejsem příznivcem konspirací, ale je fakt, že státy by pro vlastní blaho udělali cokoliv a tento stav by jim klidně mohl vyhovovat. Špatná ekonomika EU, zadlužené členské státy a podivné experimenty, politikaření jim rozhodně přinesou zisk a likvidaci konkurence.

kolikokoli: Neříkal bych nic.A věř i tehdy to emigranti v těch zemí neměli jednoduché.Vesměs je posílali z utečeneckých táboru do Austrálie,Amerika...Proč třeba dnes neseženou azyl ani cigáni?

Z ČSSR neutíkaly desetitisíce a povětšinou v tom 68. odcházeli z politických důvodů, tzn. uprchlíci před totalitou z okupované země. Nechtěli v nových zemích žít z dávek, nechtěli v nových zemích zavádět bolševickou totalitu, ze které prchali... Tito emigranti se normálně začlenili do společnosti, která je přijala. Takže to vaše "kdyby" má dost zásadních much; ostatně znáte jistě říkačku:

Kdyby byly v řiti ryby,
není třeba rybníka,
sáhnul by si do zadele
a vytáhnul kapříka.

Tož tak.

standa11*

Jelikož uprchlíci z Československa byli, jsou a budou v řádech tisíců procent přínosem pro hostitelskou zemi, nebyl důvod je vracet. Vzhledem k tomu, že co Afričan, to natžené ruka příživníka, není u nich co řešit a s nataženým samopalem čelem vzad. Jak snadné.

buss
hodnocení

0x

Měli by se zeptat LIDU, zda je tady chtějí a ne rozhodovat sami. Je republika politiků?
Jsou odpovědni naši politici za to, co rozhodnou? Budou-li páchat tr. činnost, přijde-li někdo o život, co poškození? Budeme je živit? Nestačí nám jiní? Co sem zanáší své zvyky, náboženství?

Proboha, hlavně se neptejte lidu! Stačí se podívat, co a jakým způsobem lid v poslední době rozhodl.

Můj názor je ovšem ten, že když už máme vnější hranici, měla by se začít používat. Vzpomínám si, jakou buzeraci zažilo Slovensko při rozšiřování Schengenského prostoru a údajně nedostatečně hlídané východní hranici s Ukrajinou. A tady si otevřeme hranice naprosto volně. V žádém případě se nemohu ztotožnit s tím, že v dobách bolševika byli naši uprchlíci přijímání západními státy a my jsme jim tak teď něco dlužni. Naši emigranti byli lidé s kulturou a historií blízkou cílovým státům, neměli problém s tím se přizpůsobit dané zemi kulturně, jazykově a pracovně a hlavně nepočítali s tím, že jejich existence bude fungovat tak, že je někdo bude na místě živit. Naopak svou činností se ekonomicky na místě podíleli.

Zajeďte se někdy podívat do Německa, kde jsou uprchlíci ze Sýrie schopni naprosto zdemolovat kontejnerové bydlení (tak známé z Čunkovic Vsetína) během 3 měsíců své přítomnosti tak, že kovové kontejnery musí být po této době nahrazeny novými! Naši cigoši jsou proti tomu naprostí břídilové.

hodnocení

0x

Prvotní krok je účast u voleb, kde mám šanci, že bude zvolen člověk blízký mému názoru (přání) a bude jej prosazovat. Platilo-li by toto všude ve světě, vypadal by tento zcela jinak a my nemuseli neustále řešit otázky vlastní bezpečnosti, existenční problémy, apod...

vaha
hodnocení

0x

Nebrat! máme tady dost našich nepřispůsobilých.Budou jenom natahovat ruku.

jofa*

Po první zimě, nebo ještě před by zde zůstal jeden max dva. Chtěl bych je vidět v mrazech od listopadu do dubna nabalený v bundách, jak vstávají ráno v 5 hod. ve fujavici a závějích do práce. Polovinu "výplaty" za topení, oblečení... Nesmysl, aby sem někoho brali.

sebod*

jofa. O jejich zdraví v zimě se vůbec nemusíš bát. Oni nechtějí pracovat, vstávat ráno v 5 atd... V zimě budou chtít teplé ubytování s donáškou jídla až do pokojů. A když jim to nedáme? Tak si to vezmou sami!

Pár let jsem je vídal, jak v 7:00 stojí před stavbou a mistr si z fronty vybíral, kdo ten den bude mít práci. Mráz nemráz. V Praze.

hodnocení

0x

Důsledně rozlišovat uprchlíky od běženců. Uprchlíkům vždy pomáhat, nelegální běžence vracet a u afrických břehů ty lodě potopit.

Viděli jste fotky? Lodě jsou plné až na výjimky mladých mužů. Skutečný uprchlík nenechá doma ve svrabu bezmocnou rodinu – ženu a děti. A ekonomický migrant nemá peníze na to, aby zaplatil převažečům (nebo jak to nazvat) – tolik peněz, kolik platí za osobu, jsem já v životě nikdy neměl. Pokud mají tolik prachů, pak mají na to, aby zabezpečili rodinu, aniž by museli do Evropy. A pokud nemají, pak to někdo musí financovat – a tady se nabízí odpověď, že jde o cílenou islamizaci evropy, nadto rozvrat naší civilizace se souhlasem neomarxistů v Bruselu.

lubrikant*

Konečně člověk s rozumem, který UVAŽUJE!

Nejspíš vás zde nazvou konspirátorem, který má stejně nakonec pravdu.

lidus*

Přišlo to mejlem. Souhlasím,

"Trojští koně" cválají do Evropy

Většina čtenářů jistě pojem "trojský kůň" zná, kdy obléhatelé Troje použili lsti, aby přemohli obranu Trojanů. Ti, nic zlého netuše, s radostí vtáhli podivný dar obléhatelů vedených Odyseem dovnitř obranné zóny, aby pak kvůli své hlouposti přišli o všechno, včetně svých životů. Obyvatelé Evropy, vedení nezodpovědnými politiky, nyní dělají totéž.

Nevím, kolik z nás, kteří situaci s invazí imigrantů podrobněji sledujeme, si všimlo "drobného detailu", že za nelegální přepravu do Evropy tito "zoufalí a naprosto chudí uprchlíci" platí svým "převozníkům" desetitisíce dolarů. Všichni! Kde je asi ti chudáci prchající před válkou vzali?

Není to tak dávno, kdy nás sdělovací prostředky informovaly o tom, jak bojovníci Islámského státu na dobytých územích vyplenili spousty bank a získali tak desítky miliard dolarů. Nemusím být ani spisovatel sci-fi, abych si dovedl představit, že "palubní lístky" desetitisícům zájemců o "sladký život v Evropě" platí právě příslušníci Islámského státu. A evropští politici jim v tom velmi aktivně pomáhají. Pak bude stačit jeden povel a statisíce islámských bojovníků vyskočí ze svých úkrytů a podříznou nás jako podsvinčata.

Kdy to bude? Nezačneme-li Evropu ihned bránit se zbraní v ruce, tak to nebude trvat více než rok. Ještě si snad své životy můžeme zachránit, ale čas běží a na symbolických hodinách už je za pět minut dvanáct!

PS:

Ano, je mně také podezřelé, že z tzv. uprchlických lodí vystupují místo zubožených žen a dětí mladí, silní a zdraví muži, poměrně dobře oblečení a hned po vylodění volající mobilními telefony. Komu asi...

lubrikant*

Dobré postřehy, Lidus.

Ve všem s Vámi souhlasím, ale co se týče "obrany" Evropy, našich rodin a nás všech Evropanů, tak úplně nejefektivnější plán pro obranu Evropy je zasáhnout a znemožnit kořen zla, který je nejslabší, ale má největší moc. Poté by veškeré financování, vyzbrojování, podporování bylo v tahu a zlo by přestalo sílit. Chyba je bojovat, protože to je přesně to, co nás zničí, a také zničí muslimy. Taktika bez násilí je mnohem účinnější, bez nevinných obětí.

buss
hodnocení

0x

buss
hodnocení

0x

K čemu je názor? Nechcete to řešit?

joudic*

k cemu je reseni? a ted me neberte za slovo... ikdyby jste to chtel nakrasne resit a dokonce se vydal do politiky a dokonce do evropskeho parlamentu, nic nevyresite a dokonce ikdyby vas bylo mnoho... ani zadne referenda poradne neexistuji, lidi resi jestli jim vadi presunout 1h dozadu a dopredu 2x rocne :) proste tady placame prazdnou slamu a nic se nezmeni :) neumime vyresit ani vlastni problemy (jako stat)...

Jen hasime pozar na nasi strane pozemku, aby nam nechytly tuje od sousedova ohne... vubec jsem nechtel prispivat, ale uz tady ten dotaz lita dlouho a nudim se, tak mi to nedalo... a na konecne reseni mel "koule" jen jeden clovek a ten uz to ma davno za sebou... muzem tak leda potapet lode hned jak se dostanou nekam za stanovene uzemi "zakazu vychazeni" a nebo je prijimat... to je tak cele

kvetuse*
hodnocení

0x

Myslím si, že by jim měly nejvíce pomoci ty státy, které je v minulosti nejvíce kolonizovaly, t.j. USA, Francie, Británie, Portugalsko, Německo a dále např. Švýcarsko, které vlastní spoustu dolů v Africe, kde dělají Afričané za pár šupů a oni na nich jenom vydělávají. Další možností je vracet tyto uprchlíky okamžitě zpět, a to Afričany přerozdělit do jiných afrických států, kde je klid a Syřany poslat k jejich arabským bratrům třeba do Kataru, Dubaje či Spojených arabských emirátů.

Ano, proč ty muslimy nepřijmou muslimské země?

jojobend
hodnocení

0x

A z čeho budou žít? Práce není, zatím pořád omílají , prý z podpory, zdravko budou mít grátis, bydlení rovněž a pečené holuby jim nalítají do h..

S pravdou ven by se mělo jít od vrchu, co se tam děje, že na jednou tolik uprchlíků, z různých oblastí...ale chtělo by to vědet pravdu a musí se to řešit tam a především by si to měl jako první řešit ten koho se to bezprostředně týká.

Nemyslím, že je to normální, že se tak najednou migruje, ukáže budoucnost, kdo tam co rozeštval a komu toto celé poslouží.

Zatím to rozdělí společnost, může vzniknout vlna nesnášenlivosti, podojí se EU, kdejaká neziskovka natáhne ruce, kdoví kam zase peníze prolifrují. Ne, já už nedávám na nikoho ani plastové víčko. Kam půjdeme my, když se nám tu nebude dát žít?

Jedem do Afriky, my jedem do Evropy...))

ujendys*
hodnocení

0x

hranice,dráty,psy,pistole

culdabulda1*

ujendys - vidíte, jak měli komouši "pravdu" ! - historie se "motá" pořád dokola - a ovečky jen bezmocně bečí !

hodnocení

0x
Je to zapríčinené ekonomickými aktivitami a exportom zbraní ktoré vyvolávajú politiku napätia.Ďalej je to byznis pre prevádzačov a žiadny postih za dosiahnutie EU.Riešia kde sa má koľko migrantov umiestniť,čo to bude stáť namiesto toho,aby ich naložili na zaoceánsku loď,odviezli späť a vyložili.Oni postupne prestanu prichádzať ak budú poznať,čo sa stane na druhej strane s nimi a nikdy nemigruje chudobný človek,lebo nemá na cestu.No a potom nech si znova sadnu tý špeklunti v Bruseli za stôl a odstraňujú negatívne dôsledky svojej politiky v Afrike.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]