Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte 50.000 Kč

Od: steve* odpovědí: 60 změna:

Ahoj,

představte si, že máte 50.000 Kč, a můžete je utratit za cokoliv vás napadne.
Zkrátka si můžete udělat radost a investovat je, utratit je, darovat je, cokoliv chcete.
Je to částka určená jen pro Vás - abyste si třeba udělali pěknou dovolenou. Ty peníze vám nebudou chybět ani pro vás v této otázce nemají zásadní význam. Je to opravdu pro potěšení.

Na co byste tu částku využili VY?

Děkuji za odpovědi

60 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

0x

Možná jsem blbej... ale asi bych to dal děckám. :)

lidus*

2kedar,vy jste blbý možná a já určitě... udělala bych to samé.

doplněno 19.02.15 16:31:

Hejkálku u nás se to odjakživa dělá takto, něco chceš tak půlku si našetři a půlku ti dám.. Dovolené se to netýká.

liduš, já ale nejsem blbej... já bych to dětem půjčil. A ne poprvé. Na věci důležité. A na splátky. Bez milosti. Když jim je dám, nic se nenaučí. Takhle budou mít co potřebují a budou si vážit peněz.

Stejně to časem zdědí... I tak jim většinou tak třetinu splátek odpustíme...

Na dovolenou můžu jet doma, za menší peníz. Stejně jsme ještě na mnoha místech nebyli. A za prachy kupuji věci s trvalejší hodnotou, než mokré nohy od písku v Chorvatsku, nebo žranice a pití někde ve sklípku. To pomine...

filip17*
hodnocení

0x

Ahoj,

podle mě dnes 50 000 CZK není nějaká obrovská suma, určitě si lze za takovou sumu udělat velkou radost, ale já bych je rozhodne investoval, tak aby mi vydělaly další peníze :) takže bych je investoval do svého podnikání a mohl jsi udělat ještě větši radost

janplinto*
hodnocení

0x

To je špatně položená otázka. Za těchto okolností bych si peníze jednoduše ponechal. Pokud by to ale bylo nastaveno ve stylu Brewsterových mil/... - tedy - tady máš padesát tisíc a do týdne je musíš ty sám pro sebe utratit - asi bych si pořídil luxusní turistické vybavení. Bunda, boty, kalhoty, pár dalších kousků...a padesátka je v tahu. *kafe*

hodnocení

0x

Ahoj,dala bych je bráchovi,měl by radost a potřeboval by je...*mala*

joudic*
hodnocení

0x

zaplatim dluh na socialce :D

doplněno 18.02.15 22:02:

P.S. uz se stalo :D

bibina777
hodnocení

0x

Já bych konečně zapltila dluh příteli co mu dlužím už velice dlouho. Ono by to na splacení nestačilo, ale určitě by to pomohlo. alespoň z části. Poněvadž jsem už pět let bez práce kvůli dítěti, žiji měsíčně z 0,- kč nebo když se zadaří tak i z 500,- kč na měsíc. Složenky každý měsíc to je samostatná kapitola, takhle bych to viděla já. I kdyby u nás třebaže žádný dluh nebyl, pak bych v 1.řadě zaplatila pohledávky a pak dítěti školku. Ale mám v životě smůlu, tohle se mi asi bohužel nikdy nesplní. :(

Děláte něco špatně, podle mě máte nárok na nějaké sociální dávky, stačí si to zjistit.

uska*

BIBINA - já mám za to, že člověk nemůže žít měsíčně za 0 Kč, vy nejíte? A internet máte zdarma? Nesvádějte vše na smůlu, vždy je řešení, ale musí člověk chtít a něco pro to udělat, aby se měl lépe.. Smůlu budete mít, když vás zítra na chodníku přejede auto.

bibina777

Ano jím, bohužel žijeme z přítelovy výplaty, internet doma nemám, chodím si do knihovny když sem tam něco potřebuji.

Pro Bibina: Vezměte brigádu, cokoli se Vám naskytne. Váš dluh vůči druhovi se neustále prohlubuje a časem to nedáte dohromady vůbec. Z naší vsi 2 paní jezdí do supermarketu. Jedna je na kase, druhá doplňuje zboží. Vím, že to není žádná velká výhra, ale lepší, než drátem do oka. A peníze jsou potřeba. Bylo by mi velice nepříjemné nechat všechno jen na tom druhém, styděla bych se za svou neschopnost.

A když doma nemáte internet, ukažte mi nějakou knihovnu, která má otevřeno v 00:20, kdy odpovídáte. Ledaže byste snad psala tou dobou z nějaké internetové hospody, ale tam si zase matku od dítěte v té pokročilé době nedovedu představit. Jaga.

hodnocení

0x

Koupil bych spoustu nahradnich dilu na jizdni kolo.

culdabulda1*
hodnocení

0x

koupila bych si cestu kolem světa - i když na to bych potřebovala asi peněz mnohem víc.

doplněno 19.02.15 16:43:

- ale tazatel to mínil asi tak, že byste ty peníze měli čistě jen pro svoji osobní potřebu (tj. po "vyplacení" dětí, dluhů a příbuzných ) !

hodnocení

0x
Asi bych se jel s přítelkyní někam za ty peníze podívat.

eivlis*
hodnocení

0x
Napada me milion veci a vetsinou pro radost me rodiny, ale pokud uz, tak pro me treba luxusni zahradni houpacku, ktera se da rozlozit pro dva a k tomu jeste nejaky pohon, aby se stale sama houpala.:)

hodnocení

0x

Fasinuje mě, jak má každý úplně jiný měřítka - někdo zaplatí dluhý, jiný kupuje blbiny.

Já bych ani neřekl, že je to o měřítkách, spíše o aktuální životní situaci.
Např. já žádné dluhy a děti nemám, nějaké rezervy na horší časy a budoucnost mám, takže kdyby mi spadlo 50.000 do klína, raději je utratím za nějakou tu blbost, jak říkáte a vrazím to do cestování.
Ale zeptat se mě tři roky zpátky, taky bych vám odpověděl, že nejdříve splatím své dluhy. Přitom měřítka v té době jsem měl stejné, jen situace moje byla trochu jiná.

mot
hodnocení

0x
Mam 50tis ktery klidne muzu utratit za co chci, ale stejne nevim co bych si koupil:) stejne tak jako penezni dary z vanoc,ty taky porad jedte lezi v obalce:)
dar

Jak jednoduší musí být "dárci" kteří dávají "dar" v obálce. To pak není dar, ale milodar. V obálce se vracejí dluhy.

Co bys dal jako dárek člověku, který má skoro všechno? Nějakou kravinu, co by zase překážela?

Pokud má někdo skoro všechno, tím spíše nepotřebuje peníze v obálce.

lidus*

Milý "dare" pravidelně již mnoho let dávám peněžní dárky k narozeninám, Vánocům svým neteřím a synovcům, jsou zcela jistě raději než kdyby dostali nějakou blbost, dají dárky dohromady od všech a koupí si co chtějí.

Moje žena peníze v obálce bytostně nesnáší. Tvrdí, že dárek by měla být osobní věc - od konkrétního člověka. Já s ní musím chtě nechtě souhlasit. Problém je v tom, že se celá agenda okolo dárků posunula úplně někam jinam než tomu bývalo. Přitom i nějaká maličkost od někoho blízkého, darovaná od srdce, přece potěší obdarovaného více než naditá obálka s penězi. Kromě toho to dokazuje i to, že dotyčný si obdarovaného váží natolik, že věnoval svůj čas výběru. Dárky přece nejsou od toho, abych někomu finančně vypomáhal...

dar

Co dodat. Nelze nic víc než souhlasit. A ty kteří se zhlédli v západní konzumní společnosti, mohu jen politovat.

dar, proč je litujete?

Hezký víkend

bagar*
hodnocení

0x

Dal bych je rodičům, aby splatili aspoň malou část hypotéky :)

pohanka*
hodnocení

0x

Investovala bych do zdraví. Jela do lázní, nebo doplnila chybějící zuby /zub/.

buss
hodnocení

0x

Na co byste tu částku využili VY?

frtzu
hodnocení

0x

S tím investováním se roztrhl pytel nechápu lidi žijí jak ubožáci a mají roztrkané peníze v nejrůznější pochybných a méně pofiderních úložnách a nemají ani na kafé.Mám takové 3 kamarádky dříve cestovaly a zašly do kavárny a letošní léto chodí po sekáčích a prý nemůže jet nikam,páč všechny peníze mám uloženy v S...,atd.

ajfa
hodnocení

0x

Zrovna mě oznámil zubař,atˇsi přichystám 50.tis které nemám.*hi*

osmicka

:D Jdi stávkovat za bezplatné zubaře.

hodnocení

0x
Koupil bych pro sebe a kámoše za 15 tisíc dvoudení jízdu na fíkusech s kokotem dřevěným plechem pobitým (od trabantátorů na startovači), nechal si dovinout svářecí tlumivku,dokoupil chladiče na diody do svářecího usměrnovače ,koupil pár dílů na babettu ,novou spojkovou sadu si do auta a co zůstane si nechal na horší časy.

hodnocení

0x

Mladí mi hodně pomohli při obnově bytového zařízení. Mám pocit dluhu, tak by se mi ulevilo, kdybych jim část mohla dát. A co zbude, to bych si ponechala na další havárii. *uf*

jumba
hodnocení

0x

Já bych je uložil k dalším ušetřeným penězům. Protože si šetřím na opravu naší staré stodoly, z které si chceme s přítelkyní, jednou udělat pěkný domeček. V létě s přítelkyni jedeme do zahraničí makat. Takže těch 50 000,- bude.

hodnocení

0x

Já bych si koupila zahradní domeček,,,

hodnocení

0x

Zajel bych se někam podívat. Ale za ty peníze by to bylo akorát tak pro mě, takže bych musel ještě něco přihodit, abych vzal i rodinu.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Rád bych všechny rádce upozornil, že pokud mají doma přebytečných 50000Kč, tak klidně zašlu své číslo účtu. Uděláte mi tím radost. Děkuji.

mot
To ze je mam jeste neznamena, ze je chci nekomu dat:)

hodnocení

0x

Steve,

přečetl jsem všechny odpovědi, a musím sdělit, že vůbec nevím, za co utratit tolika peněz.

Páč mi nic nechybí, co potřebuji si zjistím. Asi bych je dal na spořící účet s úrokem 1,64%. Nic jiného mne nenapadá.

agent*

To je snad agent Sberbank. Žádných 1.64% ale 1.63% a to jenom do 300000 Kč potom jenom 0.83%. To je 35 Kč měsíčně. K tomu jistě nějaké poplatky. Třeba za vedení platební karty 29 Kč. Jiné banky s úrokem 1.1% jsou zcela bez poplatků.

A když se Megerová naštve tak tuhle ruskou banku zablokuje.

Velice se omlouvám za překlep. Opravdu to má být 1,63, zkontroloval jsem to pohledem z okna na výlohu.

Poplatky určitě neplatím žádné, naopak dostávám dyško při platbě kartou. Příklad, zaplatím kartou za benzin 1500.20Kč, dostanu dýško 9,80Kč.

Když zavřou tuto banku, tak je to jako když zavřou jinou, Fond pojištění vkladů, nechá vyplatit prostřednictím jiné banky všechny moje peníze.

Stále nevěříte?

eulalie*
hodnocení

0x

50 tisíc? Buď bych to hodila někam na účet, nebo přispěla na studium vysoké školy svému dítěti, nebo ... hm, že bych si konečně koupila ty démantové náušnice?

hm*
hodnocení

0x

50 tis. bych taky utratit mohl. Jenže mě nenapadá, za co. Za kraviny je vyhodit nechci, nic takto dražšího ale nepotřebuju, na dovolenou bůhvíkde nemám náladu ani čas (no, ten by se v nějakou méně obvyklou roční dobu našel), ...

Plno lidí by třeba koupilo nový nábytek, protože ten starý "je starý". Jenže pro mě je nepřijatelným argumentem pro vyhazování věcí jen to, že už "nejsou nové".

Takže - nevím, co s 50 kKč.

hodnocení

0x

Kdybych byla mladší,jela bych někam do světa se podívat,ale momentálně bych si je uložila na dobu až budu v důchodu,protože budu potřebovat : nové bytové zařízení, nové oblečení,nové brýle, nové zuby ,nový pc ,nové kolo,nové auto . . . . . . :) :) a taky abych mohla pozvat děti aspoň na oběd:)

donkarel*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že ještě studuju VŠ a bydlím u rodičů, určitě bych nějakou část peněz daroval jim. Nicméně rodiče na tom finančně špatně nejsou a asi by si ty peníze stejně nevzali. Takže bych se nejspíš domluvil s přítelkyní a vyrazili bychom někam na dovolenou - ať už teď v zimě na lyže, v létě k moři nebo třeba jet na nějaký výlet po Evropě... To už by záleželo na dohodě :)

hodnocení

0x

Možná /spíš určitě/ vám budu k smíchu, ale mám ráda motorky, nejvíc "šopříky". Kdybych měla 50 tisíc, přišetřila bych si ještě jednou tolik a pak si koupila podobnou krasavici.

Tahle je syna, ale nepůjčí mámě, kujón, jenom ji mlsně obcházím a hladím po nádrži.;) Jaga

Máte 50.000 Kč
danys*
Hmm pěkná mašinka.:)
Já jsem teď získal zhruba 1/3 z vámi uváděné častky za cestovné do zaměstnání cca.4 roky zpětně se kterýma jsem již nepočítal. Takže je asi hodím ke svým penězům na účtě, protože budu kupovat byt a jiste se hodí
Babajaga nejezdila, ale lítala. Na hmoždíři nebo na máselnici, nebo co to je.
Dneska na čopru... Rád bych tě viděl! Záviděl bych ti.

zizulle*
hodnocení

0x

U nás doma je to jednoduché. Jsme 5-ti členná zadlužená rodina, která jen tak tak splácí hypotéku a další. Proto by to tu moc dlouho nevydrželo. Kdybych já osobně měla 50 000 korun, asi bych si koupila nějakou lepší zrcadlovku ta pár tisíc a zbytek dala mámě. :)

hodnocení

0x

Já bych si zcela jistě za tyto prachy koupil nové komponenty a složil bych si novej počítač na hry, a za ty peníze, bych se na něm fakt vyřádil, ale asi tak jen do max 40tis. Za zbytek bych koupil ještě novej monitor ebo nějakej epson projektor

joudic*

upgrade PC neni tak drahy, proc hned skladat neco uplne novyho a dokonce za tolik penez :)

doplněno 01.03.15 13:22:

@babkazov @blechta no dobre, ale nac tolik penez :) tady jsem navrhoval herni sestavu za 18000 poradte.cz/... skoro vsechny nejnovejsi hry na tom pojedou na Ultra, u nekterych bude treba snizit detaily na High... a cena se da dal snizovat osekanim komponent, napriklad jen 6gb ram, procesor jen i3, pripadne jen dvoujadrovy i5, grafika nemusi byt 2 mesice nova rada karet od nvidia, ale starsi rada 7xx apod ;) A porad to bude nesrovnatelne "delo"oproti tomu co mate pravdepodobne doma :)

Joudic, protože ho to baví a měl by na to? Chce hračku. Jeho sen je, že si koupí velkou stavebnici :-D

Mno kdyby jste viděl co mám doma za plechovku *hi*... Zkrátka je to můj celoživotní sen... *plac*...asi nikdy tolik peněz mít nebudu...

No ani těch 18 tis nikdy mít nebudu... *smich*... *plac*

losperows
hodnocení

0x

Použil bych na cestování, nebo oblečení. Asi spíše na hezké oblečení.

vito*
hodnocení

0x

Když mám jakoukoli částku kterou nebudu postrádat tak jí vždy použiji na zážitek, protože ten Vám neveme už nikdo nikdy a krásné vzpomínkiy jsou k nezaplacení...

Kdybych nad 50 000kč přemýšlel moc tak bych je "otočil" nákup/prodej ...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak to já bych si koupil kontrabas. Takovou 3/4. A kytaru Les Paulku se zesikem tak o 100W. To by mi stačilo. Zbytek bych dal nejmladšímu synkovi na podporu studia na VŠ.

ronyx*
hodnocení

0x

Mít najednou k dispozici 50.000,- Kč navíc proti plánu - to by bylo asi horší než je nemít, protože bych měl velké dilema, který z koníčků dostane přednost. Ale asi bych to vyřešil následovně - 10.000,- do vybavení dílny, 10.000,- do modelařiny a 30.000,- do pokračování v renovaci mých dědečků automobilů. Tímto rozdělením bych potěšil jak ducha, tak bych urychlil některé věci, které mám aktuálně naplánované v delším časovém horizontu. Shrnuto - moc radosti za relativně málo peněz.

ronyx, krásný den u krásného koníčku...renovaci mých dědečků automobilů..

prosím, pokud to nevadí pochlubte se, páč krásná auta bývájí krásnější, než krásná děvčata...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]