Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosíte, či nenosíte snubní prsten? A proč?

Od: eulalie* odpovědí: 17 změna:

Tak si sedím u PC a napadlo mě další výživné téma na volnou diskusi: Nosíte, či nenosíte snubní prsten? A proč?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nenosim , nenosim nic na prstech , vadi mi to , nemam to rad ... nosim jen na oslavy narozenin v rodine , vanoce a takove svalnostni chvile :)

hodnocení

0x

Nenosím. Nenosím nic ani na prstech, ani na krku, vadí mi to. Občas při slavnostních příležitostech... Takže za posledních 5 let ani jednou :) Navíc se pořád v něčem hrabu, ať je to dřevo, železo nebo hlína. Takže by chudák asi vypadal - soudě dle stavu mých mobilů, které jsou přeci jen v kapse chráněné.

ddd
hodnocení

0x

nenosim protoze nemam manzela *smich*

hodnocení

0x

Prsten ani nemám. Jednak nesnáším podobné věci a v zaměstnání bych jej ani nemohl z bezpečnostních důvodů nosit. Ale zřejmě to nemá na manželství vliv, protože s jednou paní už bydlím 25 let.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Nosil jsem ho ze začátku. Asi 2 měsíce. Jak jsem změnil místo a druh práce, tak šel do krabičky. S třímáním různých násad, to nešlo dohromady. Co jsem se rozvedl, tak jsem ho dal i s prstýnky, po mých rodičích dcerce na památku.

doplněno 18.02.15 19:11:

Chápu Lidus. Mě vadil i při držení se mastné tyče v tramvaji. Nebo v bussu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nenosím. Proč? Nebyl a není k tomu důvod (a tudíž snad požadavek). Zdravím!

mp*
hodnocení

0x

Nenosím, na rukou nějak nic nesnesu, ani hodinky (a ani nic na krku). Nakonec při vaření by mě stejně vadil. Tradici a zvyklosti tím asi ale porušuju.

lidus*
hodnocení

0x

Manžel měl snubák na ruce pouze na radnici, já ho sundala asi před 10 lety jelikož se mi s ním špatně držely berle.

hodnocení

0x

Nosím ho na oslavy, na plesy, do divadla a do kostela - považuji ho za šperk a jednak ho nechci do budoucna zničit, jednak mi při manuální práci vadí.. - jeho místo je u kalendáře vedle zlatých hodinek, které nosím také jen v tyto příležitosti.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Nosím,od první chvíle. je to jediný šperk, doplněk co snesu. Hodinky, náramek,řetízek nesnesu, snubák ano.Proč? sám nevím,ale řekl jsem po svatbě že buďto pořád nebo nikdy.

eivlis*
hodnocení

0x

Nenosim.. Pred 4 lety me v tehotenstvi strasne otekly nohy i prsty na rukou a zazila jsem veledrama, kdy mi musel manzel klestema sundat prsten, protoze z prstenu uz mi modral prst jak nesel sundat.Prsten doted lezi schovany a nastipnuty v hrnku i presto, ze prsty mam zase stihle jako vzdy, ale uz jsem si odvykla ho nosit a vlastne cokoliv na prstech, ze uz se k nemu nevratim. Hlavne mam uz navzdy v sobe tu hruzu s nim zazitou. Jinak manzel ten svuj nosi stale a jak ne, tak ho hned v legraci honim, aby si ho dal:)Popravde, kdyby ho nenosil, tak je to jeho rozhodnuti a budu to naprosto respektovat.:)

hodnocení

0x
Nosil jsem ho deset let, teď ho nenosím. Důvod je ten, že jednak jsem ho dřel a škrábal, jednak mi začal být těsný.

hodnocení

0x

Nosila jsem ho dlouho, máme je velice pěkné. Ale asi před 20 lety jsem se dobývala do zamrzlého zámku auta tak vehementně, že jsem si přitom zlámala levý prsteník. I když srostl a nebolí, zůstal nějaký tlustší a prsten už nenavléknu. Jaga.:)

ne vždy platí pořekadlo "když to nejde násilím, jde to ještě větším násilím" :)

Já tak jednou viděl paní, jak nemohla zabouchnout dveře auta... nějak omylem nejdřív zamčela a pak zavírala zamčený zámek - po pátem pouchnutí si všimla, že zámek upadá a dveře se mačkají *smich*

co tak dát si snubák na druhou ruku?

Podotázka pro leváky:

- nosí leváci snubní prsteny na levé nebo pravé?

cesmina*
hodnocení

0x

Nosila jsem ho pár let po svatbě ,ale před 15 lety v těhotenství jsem ho sundala .Když jsem ho pak časem navlékla tak mi začal vadit při práci a tak jsem ho opět schovala k tomu manželovu,který je jako čerstvě vyrobený, neboť ho manžel hned po obřadu sundal a už nenavlékl.

hodnocení

0x

Nosím nepřetržitě - líbí se mi.

hodnocení

0x

já ho nosila, než jsem se rozvedla... teď mám od přítele stříbrný "jakosnubák", ale víc ho nenosím než nosím - v létě je mi těsný, v zimě padá, při práci překáží... takže jak kdy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]