Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení otázky

Od: karolok* odpovědí: 9 změna:

Na louce se pasou husy a ovce mají celkem 30 hlav a 76 nohou, kolik ovcí je na louce?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aala
hodnocení

0x

o ... počet ovcí

h ... počet husí

o + h = 30 ... (počet hlav, tj. počet zvířat)

4o + 2h = 76 ... (počet nohou)

Z první rovnice si vyjádříme o = 30 – h

Dosadíme do druhé rovnice: 4(30-h) + 2h = 76

Vypočteme h a po dosazení výsledku do o=30-h dopočteme o.

Výsledek: ovcí je 8, husí je 22.

18.02.15 13:25
hodnocení

0x

8

hodnocení

0x

A jéjej, někdo chce vyhrát 1.000 Kč v Překvapení. ;)

Měla jsem to hned, sotva to v pondělí vyšlo. 8 ovcí, za předpokladu, že žádné ze zvířat nemá amputovanou nohu /či hlavu/. *smich* Jaga.

Chce to jen logicky zauvažovat.

karolok*
hodnocení

děkuji, no jo, ale my už jsme důchodci, nám to tak nejde!

aala

já jsem taky důchodce ;):-D

karolok*
hodnocení

Tak jsme na tom asi s iq špatně, i když test se mi povedl za 128.

Posíláte také tajenky přes kupon na webu překvapení?

Zajímalo by mě , jestli někdo taky vyhraje? Výherci se mohou napsat, nemiuí to být pravda.

Pro Karolok: Překvapení máme objednáno ročním předplatným. Je to takový přežitek ještě z dob, kdy manžel dělal hlídače a luštil. Zajímavé křížovky si okopíruji, abychom si luštěníčko užili oba. A pak porovnáváme.

On posílá přes web, já kupónem. /tedy týdně za 12 Kč/ Asi toho nechám, ale ta naděje tady pořád je. Posílám to tak už asi 5 let a nikdy jsem nic nevyhrála, ani nikdo z mých blízkých. Neznám žádného výherce. Tak kdo ví, jak to je. Po pravdě, moc tomu nevěřím.

Nedávno se na stránkách Překvapení chlubila mladá žena, že jen za rok 2014 vyhrála v Překvapení 3 x. Je to spíš asi kampaň na větší prodej časopisu. Drží mě to pořád, ale říkám si: za časopis dám ročně takřka 900 Kč, za to luštění na lístku 624 Kč. A Překvapení je navíc už delší dobu plné reklam a článků o zdraví - co dělat, co užívat a především, co si koupit. Na oči, na žlučník, na klouby...Sotva otevřu další číslo, jsem hned napůl nemocná.

Ptáte se, proč ho tedy beru? Je to takový zvyk, jako když kuřák sáhne po dalším cigárku. *smich* Jaga.

hodnocení

0x
Zkus si to spočítat. Úvahou.
Třeba je 20 ovcí To je 80 noh. To je více jak 76.
10 ovcí je 40 noh. A k tomu 20 husí je 40 noh, spolu 80 to je také více jako 76.
Tak to vypadá, že ovcí bude méně jak 10.
To už musíš sám.
karolok*
hodnocení

dobrý,díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]