Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky proti depresím

Od: bozena* odpovědí: 12 změna:

Berete někdo léky proti depresím?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skye*
hodnocení

0x

Ano, co potřebujete?

doplněno 05.06.12 13:39:

Sice je od loňského roku neberu, ale předtím několik let...

bozena*
hodnocení

Nějaké nanávykové. Nyní mám asi tři dny nějakou depresi, strach. Mám měsíc po operaci páteře, beru lyricu.

poiu*

Nenávykový je např. APO-PAROX.

skye*

Většina antidepresiv je na předpis, musí Vám je napsat lékař. Čili si zajděte za obvoďákem, případně rovnou za psychiatrem. ALe pokud to není nic dlouhodobějšího, zkuste se v lékárně poradit - mohli by Vám dát jen něco uklidňujícího, třeba přírodního. Ono totiž klasická antidepresiva také nezaberou hned...Jinak já jsem toho brala za šest let dost - Atarax, Wellbutrin, Cipralex, Rivotril a další. Nevím, jak moc to bylo návykové, ale loni jsem se prostě rozhodla, že už je mi lépe a zkusím to bez léků. V průběhu 14ti dnů jsem vysadila a bez problémů.

urcite zajdete za svym lekarem.Nemate spis uzkosti?ono se to s depresemi muze kombinovat.

kejki
hodnocení

0x

Taky, a záleží nejen na účinné látce, ale i výrobci.

bozena*
hodnocení

A jaké berete?

Boženo,kampak směřujete vaším dotazem?*bzum*To je jako kdyby jste se přímo zeptala,jakou sumu máme na svých účtech!Buďte konkrétní,co od nás chcete poradit?

doplněno 07.06.12 19:57:

diskuse.doktorka.cz/...

bozena*
hodnocení

Jedná se mně pouze o to, jestli je Lexaurin návykový.

b

Tak nejprve Lexaurin není antidepresivum. Lexaurin má hlavně anxiolytické účinky (snižuje pocit úzkosti), ve vyšší dávkách má také účinky sedativní, hypnotické a myorelaxační.

Lexaurin je obchodní název pro Bromazepam, což je léčivo ze třídy benzodiazepinů. Vznik závislosti na benzodiazepiny je nízký, zejména při omezení na krátkodobé užívání, avšak zvyšuje se při užívání vysokých dávek, zejména při dlouhodobém podávání. Při dlouhodobém užívání vysokých dávek se může vyskytnout léková závislost.

kejki

Teď Citalopram, ale ne Apo, ne Teva.

Stejně musí rozhodnout váš lékař, počítejte s náběhem až několik dní. Pak si můžete po dohodě s lékařem upravit dávku.

polinek*

každý lék je návykový ,,můj tchán bral nějaké léky s doměním,že mu pomáhají a tchyně mu je vyměnila a on nic nepoznal a jede si dál. Je to o návyku. O přesvědčení ,že mu to pomáhá...I Ataralgin ,,je také na pozvednutí nálady a lidi ho berou ze závislosti a hlava je nebolí,,toho je! I bylinky ,,vše je závislost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]