Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer. Je mi 14, let a predem se omlouvam ze nepisi hacky a carky - pisi z mobilu.
Mam problem s koncem sveta . Nekdy na to myslim, nekdy ne, ale kdyz ctu v novinky.cz vsechny ty clanky o stoupajici slunecni aktivite, supervulkanech, zemetresenich vsude mozne, tak proste mam pocit ze ten konec sveta bude velmi blizko
. Ze tentokrat bude ke konci prosince a zacatkem ledna 2013. Proste nedokazu jen pomyslet ze by mi mohla umrit rodina a moji nejblizsi :'-(. Driv jsem byla realista, ktery vi, ze smrt k zivotu patri, ale ted jsem zvolna "presidlila" na pesimistu a smrti se celkem bojim - spis ty bolesti a pocitu ztraty ostatnich. Kdyby existovala rychla, bezbolestna smrt, tak uz tu radsi nejsem ale proste se hrozne bojim
. Stydim se to rict rodicum, protoze ti reknou ze je to kravina. Nekdy kvuli tomu i brecim, uz ted mi tecou slzy :'-(. Co mam delat?
zeměkoule je stará 4,5 miliardy let,podle biblických časových posloupností 10 tisíc let,tak bud v klidu,chvíli jestě vydrží
Ne že jenou se zničíme sami, pořád pomalu a systemaicky děláme vše proto aby se nás příroda zbavila - dokáže reagovat na vše a je nezničitelná
Zkus si o tom rozumně promluvit s rodiči, protože ti tě znají a mohou na tvůje obavy nejlépe zareagovat a trošku ti pomoct.
Rozhodně nehledej pomoc u lidí, kteří věří na konec světa. Ti totiž dokáží mezi sebou rozpoznat slabšího nebo citlivějšího jedince a na něho potom přenesou svůj strach. No a ten dotyčný se z toho musí potom zákonitě zbláznit.
Protože ustát vlastní strachy se s trochou úsilí dá, ale ustát starosti ostatních lidí a vymýšlet všemozné špatné scénáře dokáže možná tak flegmatik, kterému je konec světa ukradený.
Je to vždycky hra někoho s těmi citlivějšími povahami.
Proto je na novinkách lepší číst jenom nadpisy (titulky zpráv) a jenom si představovat, co si zase redaktoři vycucali z prstu.
Takových konců světa už jsem pár přežil. Na jeden si docela dobře pamatuju, mělo to být někdy dopoledne v roce 1962 -1964. Ležel jsem doma se spalničkami a v rádiu už dokonce odpočítávali minuty. Pak se měla zeměkoule podle jakési předpovědi rozpadnout na kusy. Jak je vidět, spolehnout se už fakt nedá na nic
.
Pche, ta dnešní mládež. Já když byl malej tak se bál že na nás ti hnusní američtí imperialisté hodí atomovou bombu a taky jsem to nakonec přežil. V televizi i v novinách se o tom mluvilo každý den. A to to riziko bylo na rozdíl od "konců světa" chvílema bohužel fakt reálné...
.
Konce světa ve zprávách neřeš. Podobné zprávy prostě mají vysokou sledovanost a proto se o tom často píše pořád dokola. I když je to ABSOLUTNÍ NESMYSL
petr, přesně jsem si vzpomněla, jak jsem byla vyděšená, když nás učili a pak trénovali na to, ať zalehnem za nosnou zeď a přikryjeme se pláštěnkou. A nasadíme si šíleně smradlavou plynovou masku. Jéžiši, to bylo! Také jsem z toho nespala a prožívala to. Šílené! Veroniko, je úplně jedno, jestli se trápíš nebo ne. Věci se dějí, ať chceš nebo ne. Konec světa k nim nepatří! Nedej se nějakými poblbanými medii vatočit. Nechce se jim něco, co stojí za to, vyšetřit, tak vykládají kraviny a straší děcka. A opravdu by měli psát o průserech a ne jen o Rathovi a konci světa.
Verunko, neboj, těch konců světa už bylo - sama jsem viděla velmi sugestivní dokument, že bych mu skoro uvěřila (a to mi těch tvých krásných 14 let už přešlo víc než třikrát), ale chápu tě, dcera se tím trápila skoro tři týdny, kdy jsme to pořád rozebíraly, pak šel zase dokument, který to vyvrátil, že je to blbost, teď už je dcerka úplně v pohodě a řeší věci, které k věku 15 let patří - promluv si o tom s mamkou a jestli ti můžu něco poradit, těmto zprávám, dokumentům a článkům se vyhýbej, jen ti zkazí náladu a uvidíš, že úplně zbytečně.
To jsou jenom špatně přečtené mayské destičky, archeologové něco zbodli . Tenhle letopočet je v Mayském kalendáři vyjádřený jako důležitý, nemá být ale konec světa, jenom podle nich přijde nový bůh. Novinářum se líp prodává ten konec, tak se té informace chytli - a poslali tu depeši i přes Atlantik
k nám, abychom se mohli tou hloupostí stresovat jako oni tam
.
A věděli Májové že existuje ještě něco jiného než žijí oni, nějaký jiný svět? Ještě začneme kopat bunkry, začnou procesí... už se těším.
No to já taky (se těším na případná procesí). Představuji si, jak se nám Májové chechtají někde v jejich posmrtné říši, jak se tady plašíme tisíc let po nich. Spíš věřím těm českým přístrojům, co předvídají seizmickou aktivitu, že se za půl roku po Itálii zatřese Indonézie. Tam to jako konec světa může klidně chvíli vypadat.
neboj se... take mam strach ze ztraty nejblizsich ale je tolik veci kolik se muze stat a moz a jsou pravdepodobnejsi nez KONEC SVETA a nakonec uz ti bude jeno ze je ztratis protoze kdyby byl koinec sveta tak tady asi umreme vsichni ne? neni se ceho bat... at se stane co se stat ma
Když novinky píšou, že konec světa nebude, musí to bejt zaručeně pravda!
Představte si, co budete dělat, až nastane. Vsadím se, že budete mít úplně jiný problémy, než psychický, a navíc sakra velký.
Inene! Já se na to koukal v televizi. Budem utíkat po ulici při zemětřesení a kličkovat karavanem před šutrama ze sopky a honit letadlo po savaně a mlátit zlý korporátní padouchy a utíkat do Himalájí se zachránit na tajně stavěnejch lodích a bude to strašně akční a napínavý a všude samý nebezpečí a smrt. Před koncem roku (a světa) se určitě kouknu znova, abych věděl, co a jak.
Podívejte se kolem sebe, počasí zlobí, sopky burácí, země se třese, ekonomiky se hroutí, kapitalismus je na konci, EU dochází dech. Prostě nějaké zásadní změny nastanou a směřuje to k nim už minimálně 10 let.
To, že to budou změny pozitivní o tom není pochyb .
ZASE DALŠÍ KATASTROFISTA - TO JE SNAD NĚJAKÁ MÓDA NEBO CO?
Amíci maj takovou oblibu točit katastrofické filmy a pak se jim v reálu přihodí 11.září, jestli se oni tak trochu nerouhají :D
Ahoj Veroniko. Nejen, že je podle vědců velmi nepravděpodobné, ne-li nemožné, aby konec světa nastal, ale postav se k tomu takhle: kdyby konec světa nastal, zemřou všichni, všichni najednou a rychle. byl by to konec. Nemělo by čas tě nic bolet, neměla bys čas litovat rodiny, neměli by oni čas litovat tebe...
Podle mě není třeba se tím trápit.
Pokud tě však strach paralizuje skutečně hodně, svěř se někomu blízkému. Každý z nás se někdy bojí něčeho, co není nebezpečné.
V tomhle článku se vidim Zhruba před 2 lety (bylo mi necelých 15) jsem byla schopná kvůli konci světa probrečet celé noci. Vlastně to nebylo tolik kvůli konci světa, ale spíš kvůli smrti samotný. Jedno z nejtěžších obdobímého života. Teď už se toho nebojim. Našla jsem si to, v co věřím. Nebudu ti tu psát, co je to za "víru (nesouvisí s náboženstvím), protože by se tu mohla spustit spekulace o tom, že jsou to blbosti. Každopádně si myslim, že by ses o tom rodičům měla zmínit. Někdy nás překvapí, jak umějí být milí a chápaví
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.