Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v červnu odlétam na dva měsíce do anglie. Chci se zeptat,jak je to vlastne se zvířaty v letadla? Mohou vubec letet? Chci svého psa vzít sebou ( labrador) jak mám vubec postupovat a jak koupit letenku? Jsou potreba nejake vysetreni? Dekuji
Dobrý den. Pes musí mít čip. Všechno očkování. Očkovací průkaz. Veterinární osvědčení, musí mít pes před odletem. Pozor na to, může se stát, že bez tohoto osvědčení, by se váš pes, nemusel dostat zpět domů. Musí být dostatečně velká bedna, hodně vašich použitých triček a oblečení, na spaní do bedny, aby pejsek věděl, že jste s ním. Prášky na spaní. Je dobré si vše zjistit u vaší letecké společnosti, každá společnost, má jiné přepravní podmínky. Někdo má karanténu, někdo ne. Jen můj názor.
doplněno 31.05.12 20:22:Mikročip musí mít všechna zvířata, cestující z ČR, do Velké Británie, Irska, Švédska, Malty.
Pes musí mít oficielní modrý pas se znakem EU, ten vlastně nahradí očkovací průkaz.
Francie, Itálie, Kypr, Lotyšsko a Polsko nedovolují přepravu mláďat mladších 3 měsíců na své území vůbec.
Velké Británie, Irska, Švédska a Malty!VVeVelké Británie, Irska, Švédska a Malty!lké Británie, Irska, Švédska a Malty!elké Británie, Irska, Švédska a Malty!
Pokud můžete, raději odpusťte psovi prožít několikahodinový stres, je to živý tvor není to věc. Mohlo by se stát, že se u psa stresem projeví cukrovka, někdy se přidá i cushingův syndrom.
Souhlasím se Stařenkou. pejsek není věc a v letadle pes není s pánem během letu pohromadě. Přepravují jej v zavazadlovém prostoru ve schráně. Je to pro něj stresující. Pokud si jej nemusíte brát s sebou, nechte ho někomu doma.
Klidně bych se Vám o něj na tu dobu postarala. Měla jsem zlatého labradora, už mi umřel /stáří/ a dodnes se s tím nemohu vyrovnat, i když to je už 1,5 roku. Jaga.
Psího stresu za letu bych se neobávala, s těma tričkama v bedně..., ovšem letí v nákladovém prostoru jako spoluzavazadlo, v bedně pouze s otvory na dýchání. Letadlo je klidný dopravní prostředek, do Británie to není ani hodinka. Přepravovali jsme letadlem 2 křehká štěňata a byla v úplné pohodě, vykulila se z bedny s ohromným humorem k misce s vodou. Spíš co na labradora Britové, jak už tady někdo nadhodil. Mohou mít jiné psí předpisy.
Já bych psa do bedny a zavazadlového prostoru nedala((leda bych s ním v té bedně mohla být .))pokud chcete psa sebou,jeďte po silnicích a pak lodí .)nebo tunelem .) to už je na vás .) bezva den .) sépi
Zde máte vyčerpávající článek mujpes.cz/.... Do VB to není pr... A přidávám se k ostatním: nechat doma. Co když se mu tam něco stane? Co budete dělat? Já beru v létě psa na dovču na Slovensko, ale tohle? Jo jinak chci upozornit, že matčina učitelka AJ se vrací domů do Londýna a za kočku chtějí 20 000,- Kč a kočku přepravuje jen jedna společnost, jak je to se psy nevím, ale asi to bude stejné. Jo a ta kočičí letenka není zpáteční! Takže 40 000,-, ale jestli na to máte... Tato informace je stará 14 dní.
Kontaktujte svou cestovní společnost. Známý cestoval s opravdu velkým psem a musel tomu podřozovat trasu a výběr společnosti, někdy musel letět i se dvěma přestupy, aby let se zvířetem byl možný (protože po přímé trase nelétala společnost, která psy přepravuje). Pes potom cestoval ve speciálním boxu, který si musíte koupit. Necestuje samozřejmě s vámi na palubě, ale v jiném prostoru letadla.
doplněno 02.06.12 18:23:Obávám se, že po Evropě by vás to celé vyšlo snáz a levněji autem, i za cenu, že by vás někdo vezl a vy mu platil i benzín zpátky. Možná se ale pletu.
doplněno 02.06.12 18:24:... a pokud se jedná o cestu na dva měsíce, přikláním se k tomu zajistit hlídání v ČR, pro pejska je to stresující, pro vás to bude stresující, navíc drahé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.