Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký směr do života?

Od: rasty1 odpovědí: 9 změna:

Zdravim.

Potřeboval bych radu/nápad nebo něco takového co s životem.
Aktuálně mam rok po maturitě ( jsem vučený truhlář - toho ale v budoucnosti nechci dělat a ani se tomu věnovat). Obor byl podnikání. Maturitu jsem si udělal abych měl větší možnost/rozhled na jiné pracovní obory. Bohužel vůbec nevím, co bych chtěl v životě dělat za práci. Momentálně se rok flákám doma. ( chci si užít poslední volné léto a potom najít nějaký job). Bohužel jak jsem psal, nevím jakým směrem a celkově jakým směrem ubrat svůj život. Mám prostory/pozemek kde by se dalo i podnikat. Jenže najít nějaký dobrý plán na podnikání je těžké. Potom ještě další věci okolo podnikání tich je taky dost.(Myšlenku na podnikání mam od otce, kterej chce pozemek prodat a nebo se mě ptá jestli tam nechci podnikat.)

Je mi 23let. Celý život před sebou, ale čím ho naplnit? Nebo spíš jaké cíle si dát/ za jakými jít. Vůbec netuším. Nedávno jsem si koupil auto. ( taky konečně po 5 letech, kdy mam řidičák) na vyblbnutí a potom do práce. Slečnu žádnou nemám a zatím jsem ani neměl na vztah. ( Nevim jestli jsem náročnej, nebo v našem městě nejsou holky co by za to stály, nebo nevim jak jednat/oslovit úplně cizí holku a o čem si sní povídat..kdyby to bylo přes kamarády, nebo přes ně, tak je to jiná). Ostatní říkaj, že jsem fajn. Je se mnou sranda, jsem hodný atd.

Kamarádů si myslim, že mam dost a tich dobrých/ nejbližších taky. Skoro všichni mají holku. Asi chápete, že na mě moc nemaj čas a jsou se svými přítelkyněmi. Což je trochu naprd, když neni s kym něco podniknout během dne, nebo se věnovat nějakýmu sportu. To bylo něco málo o mě.

Jestli jste to dočetli až sem, tak děkuju a chtěl Váš názor/radu jakej smysl/cíl si dát.

(Potřeboval jsem se vypsat)

Děkuju. ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

0x

Ahoj,

navrhuju ti, když nemáš plán, nechat to trochu na osudu. Jen ale nesedět a nečekat a jít mu naproti. Sedni k internetu a začni obesílat všechny inzeráty na práci, které tě zaujmou, životopisy. Klidně pošli i někam, kde to nevidíš moc nadějně... nejhorší, co se může stát je, že to nevyjde. A až něco vyjde, pusť se do toho a uvidíš. Třeba to bude to pravé, co ti dá směr. Když ne, práci můžeš změnit vždycky. podnikat bych být tebou začala až později, až se rozkoukáš na trhu práce a hlavně až budeš vědět, co a jak bys chtěl dělat.

Píšeš, že jsi truhlář. Pokud jsi schopný vyrábět něco hezkého, třeba i nějaké maličké stolky, dekorace, rámečky, co já vím, a měl bys na to možnosti, můžeš zkusit nabízet třeba na fler.cz . Není to nic, co by tě uživilo, ale mohlo by to být příjemné zpestření.

Jinak hodně choď ven s přáteli, ať máš šanci poznat nové lidi i děvčata. A ne jen s chalapa do hospody, ale i na nějaké větší akce. Pokud jsi hodně stydlivý, můžeš zkusit i rychlá rande (speed dating), nebo internet. Zase, nejhorší, co s emůže stát je, že to neklapne.

rasty1
hodnocení

Děkuji za rady. Určitě něco vyzkouším.

au1
hodnocení

0x

23 let a rok po maturitě? Ještě jste nepracoval,a koupil auto? Za co? Něco mi tady nesedí. Asi máte hodné rodiče, kteří vás hodlají živit, ikdyž budete sedět doma na zadku, a kupovat dražší věci typu auto :D
K té práci, ono je potřeba zajít na pohovory, někam nastoupit, vyzkoušet, co ta práce obnáší, abyjste věděl, jestli vás to bude bavit, nebo ne .)

Že nemáte ženskou, to se ani nedivím, žádná nechce maminčina mazánka a povaleče...

31.05.12 10:12

au1 - *hej**palec**palec**palec*

rasty1
hodnocení

Ano 23let. Po vyučení jsem měl nastoupit do práce. Bohužel kvůli nešťastné události se tak nestalo. Nějaký čas jsem pak byl na ÚP a poté pracoval nějakou dobu. Potom jsem si chtěl udělat maturitu, tak jsem se přihlásil na školu. ;)
Koupil auto za co? Za peníze. Za co jiného :) Vydělal jsem nějaké peníze jinak než prací.

Ohledně práce.. to je mi jasný, že se musí chodit na pohovory a vyzkoušet si to :)

Jinak díky za rady ;)

jirkajirka*
hodnocení

0x

Delej truhlare, ja mam fildu a jak rad bych byl truhlarem :)

Koukni sem

aaapoptavka.cz/...

aaapoptavka.cz/...

Skutecne sikovnych lidi je malo, kdyz budes sikovny, tak ti lidi urvou ruce! Good luck

dary*
hodnocení

0x

Čus

Taky asi mám tenhle problém, ale na co ho řešit?

Najdi si nějakou práci, je jedno jakou a to co bys chtěl dělat v budoucnu se uč ve volném čase. Pak si dej nějaký rychlý rande a tam už bys měl najít k tomu vhodný protějšek. No třeba ne, já to vyzkouším za týden :)

Co třeba Anglličtina? V té budeš mít v životě mnohem větší uplatnění. A hledat si kámoše na "krávoviny" je fakt dost složitý.

Akorád to auto sem nějak nepochopil, no nic... Pic.

rasty1
hodnocení

Ok díky ;)

GL příští týden.

Angličtinu se učim doma na pc pomocí různých programů a webů.

To auto jsem si pořídil kvůli tomu abych se vyjezdil, potom na vyblbnutí v létě (nějaký projížďky jen tak) a potom hlavně až bude nějaká práce, tak jako dopravní prostředek do práce a z práce :) Třeba abych nemusel trčet třeba ve vlaku/autobuse kvůli zpoždění.

dary*

jj, učit se na compu je docela zábava, tak co řešíš? Ono už to nějak přijde samo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]