Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte doma šuplík, zvaný čurbesník?

Od: babkazov® odpovědí: 13 změna:

Nedávno jsme tady řešili přehledné a čisté ukládání sypkých potravin. Já zase potřebuji poradit, jak ukládat kuchyňské nářadí a náčiní. Nad sporákem na věšáčky s háčky, pověsím naběračky, obracečku, metličku, velkou vidličku a diravou naběračku na knedlíky a špagety. Na věšáčku visí také kyblík s piroutkou, maličkou metličkou, škrabkou, porcovací lžící, zeleninovým nožem, stěrkou. Tohle potřebuji stále. :) Ale pak jsou: vývrtky, otvíráky na konzervy, síta, sítka, trychtýře, pařáček, sekáček, ostřič nožů, čajítko (na koření), kolečko na krájení brambor do salátů, kráječ vajec, louskáček na ořechy,struhadla, šťouchátko na brambory. Kam dáváte tyhle neskladné věci? Mám šuplík, kterému říkám čurbesník, protože dát mu nějaký řád, je naprosto nemožné. Čas od času ho vysypu, vytřu a zbavím se toho, o čem si myslím, že se obejdu. Ale tenhle šuplík si žije svůj život. Vypadá to, že si do svého (ne)upořádání nenechá zasahovat. Je to prostě čurbesník. Jak jste tohle vyřešili vy? Máte nebo vynalezli jste systém? Moc ráda bych se svého čurbesníku zbavila. Každou radu přivítám.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tento šuplík máme doma taky. Je to něco jako demokracie, není dokonalá, ale nic lepšího jsme zatím nevymysleli. *smich*

hodnocení

0x

já mám v lince tři šuplíky, do každého jsem koupila takový ten obdélník z um.hmoty s oddíly na příbory, za nimi a po straně zbyl v každé zásuvce kus místa - tam mám poskládanou většinu z toho, co jste vyjmenovala... pařáček, struhadla a velká síta by se nevešla, ty mám ve skříňce...

antynka*
hodnocení

0x

Tady najdete pár rad a možná i inspiraci:

terapiedomova.blogspot.cz/...

hodnocení

0x

Bez čurbesníku se žádná domácnost neobejde. Proto jich máme doma několik a snažíme se zapamatovat si, co v kterém hledat. Jakékoliv uspořádání vede k následujícím zmatkům a zbytečnému hledání. Doporučuji čurbesníky zachovat. Je zajímavé, že při realizaci nového vybavení dostane všechno jakýsi řád, ale hned se začne něco hledat. Postupně dojde k pohodlnému uložení věcí tak, že člověk sahá pro věci jaksi automaticky a tak se zrodí čurbes(ník). Tak to chodí u nás. ;)

hodnocení

Vypadá to tak, že čurbesník je v normě. Že je prostě nezbytný, neřešitelný. *sok*

hodnocení

0x

Já mám všechno v šuplících, nesnáším pověšené náčiní na zdi, protože se na to práší. Také mám šuplík čurbesník,kam jinam by se to mělo dát,taky nevim :)

beri49*
hodnocení

0x

Jó, čurbesník je celý můj život, na rozdíl od inteligentů, vím, kde co mám *smich*

hahanaj*
hodnocení

0x

nesnáším pověšené cokoli... mám 4 šuplíky a nich se vyznám ... jeden na vařečky ,druhý na naběračky a metličky , třetí na drobnosti typu otvíráky a spol... s ním kráječe na vajíčka a brambory a ananas a čajítka pod

a poslední tam se dává ten zbytek. trychtýře ,sítka, pařáčky ... ale musí se to dodržovat a pak se v tom vyznáme

korina*

čurbesník je super, tam najdete všechno, každá věc má u mne své místo v celém bytě.ale mám keramickou mísu s poklopem je v kuchyni na ostrůvku, vedle šáchoru- kytka a kazety na ubrousky. v čurbesníku najdete všecno, taky to občas uklidím ale za chvilku je to plné. tak např, gumičky , knoflík, klíče k ničemu, návod , nevím ani k čemu,visitka, jedna náušnice,náprstek , který nikdo nepoužívá , několik propisek, rozbitá malá panenka , tu nesmím vyhodit , ta je tříleté vnučky, ted tam přibyly tři sáčky semínek kytiček no atd...myslím že to má doma každý.tak at žijí čurbesníky

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj Babi. Já mám celej život jeden velkej čurbesník. Aneb pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaoz. Co mi pomáhá, že cokoliv vlastně potřebuji, jdu schánět až v moment, když to potřebuji. Má to svou výhodu. Nic nemusím hledat. A nebo toho musí být tolik a všude, že se to pak nemusí hledat a stačí se pro to jen otočit a shýbnout. Je to dobrej systém, co?

doplněno 14.02.15 22:49:

Mám doma něco nádobí. Z něho používám jen pár kousků. Dnes jsem otevřel vyjímečně pravá dvířka u spodní skříňky v kuchyni a chytnul jsem se do parádní pavučiny. Vlevo, nemá šanci vzniknout. A do těch dalších už nelezu vůbec. Jen do jedné horní pro talíř a misku. Jsem nepořádný, nebo jenom nechávám pavouka v klidu dělat jeho práci?

eulalie*
hodnocení

0x

Curbesnik doma mám, totiž kam dávat např. odněkud vypadly šroubek, gumicky do vlasu, vodovodní těsnění, malý šroubovák apod.? Je to suplik v kuchyni, kde se najde kde co. A nerada něco vyhazuji, jelikož to většinou stejně tak do 14 dni potrebuji.

hodnocení

*smich* *smich* *smich* Hurááá, nejsem nepořádnik, bordelář, zmatkář, lenoch, pohodlná, sběratelka, shromažďovatelka, čuňas! Jsem normální a se mnou i můj čurbesník! Krásnou slunečnou, ale mrazivou neděli přeji všem z Ostravy. *pusa*

hodnocení

0x

Mam krasnou novou velkou kuchyn-a stejne jsem vysetrila jeden suplik na curbesnik-organizovany bordel!Jinak je vse tip-top ale ten zkratka potrebuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]