Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiče mě nechtějí pustit za klukem

Od: markytka888* odpovědí: 22 změna:

CHci se zeptat jestli si myslíte,že to rodiče přehání že mě nechtějí pustit na návštěvu ke svému klukovi když mi je 17? Mě to přijde přehnané a ještě když mě pozvali jeho rodiče,kteří bydlí s ním.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

To se těžko odhaduje. Záleží na tom, jestli se s jeho rodiči znají, jak se jim tvůj kluk jeví, jeké jsi číslo;) a tak podobně. To víš, chtějí tě uchránit od všeho zlého jako milující rodiče. Navíc se zdá, že to bereš docela v klidu. Žádné vulgarismy či narážky, jak je běžné u tvých vrstevníků - určitě to nemyslí špatně, to víš, za jejich mládí to bylo kapku jiné. Co pozvat přítelovi rodiče k vám, aby si vzájemně promluvili a líp se poznali?

uska*
hodnocení

0x

A představila jsi svého přítele rodičům? Synek ať koupí kytku, zajde k vám a poprosí máti o svolení k návštěvě. Mamka roztaje jak led ... tomu věř.

markytka888*
hodnocení

On u nás už byl na 3 dny a známe se už 2 roky tak nevím co jim stále vadí oni ho znaji celkem dobře

ladaadal*
hodnocení

0x

Tak to ti moc neporadíme, těžko říct, proč tě nechtěj pustit nebo, co jim vadí.

krkovicka*
hodnocení

0x
Dva roky spolu jste...byl u vás a jít k němu nemůžete?K jaké příležitosti vás pozvali jeho rodiče?Nedělní oběd,chata,dovolená,narozeniny?Zeptejte se mámy a trvejte na odpovědi.Nějaký /Protože proto/ jak to rodiče umí, stim se nesmířte.
markytka888*
hodnocení

protože se známe už 2 roky s tim mím a já u něj nebyla ani jednou kvůli mím rodičum že mne nechtějí pustit.Jeho mama už mně také chce poznat a oni stale ne a ne protože si myslí že jsem stále maličká holčička už mně to štve tohle omezování

gita65
hodnocení

0x

Je logické že jeho rodiče chtějí poznat jeho dívku. I vaši rodiče chtěli poznat chlapce. Byl už u Vás dokonce tři dny. Tak ted když už spolu chodíte 2 roky je také načase aby jeho rodiče poznali Vás. A odmítnou jejich pozvání není zrovna nejlepší.

Každý rodič má o své dítě strach ale tady se snad obávat nemusí když chlapce znají. Promluvte si ještě s rodiči a řekněte že kdyby to bylo opačně tak by také chtěli poznat Vašeho přítele. Nevidím na tom nic špatného když se půjdete představit. Nevím zda tam chcete i spát ale také to není nic špatného. Jestli mají obavu ohledně sexu tak Vás stejně neuhlídají. Dá se najít vždycky příležitost. A je lepší když jim říkáte pravdu než si něco vymyslet a pak byste jela za přítelem za jejich zády. Řekněte příteli aby sám řekl rodičům že Vás jeho rodiče zvou na návštěvu. A jak tady už bylo doporučeno at koupí kytku maminku to třeba potěší a bude vstřícnější.

markytka888*
hodnocení

To asi nebudou vstřícnější jelikož oni ho do rodiny vubec nechtějí kvůli tomu,že je starší než já ale já ho miluju a přece se s nim nerozejdu kvůli rodičům to je podle mně hloupost to by snad muselo každé druhé dítě

gita65

Mohu se zeptat o kolik je Váš chlapec starší že jim to vadí?

markytka888*
30.05.12 19:28
hodnocení

o 15

eulalie*

Hm, tak to až takový kluk není, viď. Jemu je už 32 let, tobě 17. Nekladeš si tak trošku otázku, proč dospělý mužský chodí s dívkou tvého věku? On totiž může být na mladá děvčata a časem tě vymění za mladší model. Mi to přijde dost ujeté, ten věkový rozdíl. Jako chápu, že ti připadá, že tvoji rodičové ti zbytečně brání, ale ... oni tě ve skutečnosti chrání. A prosím tě, to ten tvůj kluk dvaatřicetiletý stále ve svém pozdním věku bydlí s rodiči? A to ti divné nepřipadá? Není on tak trošku mamánek? Jestli ano, tak si holka užiješ. Maminka jeho bude vždy na prvním místě, ty až ta druhá. Ale teďka jsi hodně mladá, bez zkušeností a máš ten dojem, že ty sama nejlépe víš, co je pro tebe dobré. A pokud se znáte už dva roky, tak s tebou začal one kluk chodit ve třiceti letech, že. No já bych tedy od něho prchala, co by mi nohy stačily. Ale jestli si chceš nabít papulku, tak si trvej stále na svém. Ono je totiž v životě tomu tak, že se člověk někdy chybami učí.

markytka888*
hodnocení

Ne neni mamanek a bydli s rodiči protože on si je nastehoval do sveho bytu a neni na mladé proste jsme na sebe narazili zamilovali se a stale to funguje nechápu co všichni máte proti tomu že je mezi parem velký věkový rozdíl vdit na tom nesejde spiše na to jake ma ten človek srdce

eulalie*

To, jak jsi nyní odpověděla, je vidět, že jsi fakt ještě mladé pískle. Ono je ale opravdu velmi, velmi divné, když si muž ve 30 letech začne něco s dívkou ve věku 15 let, tedy jak vám oběma bylo, když jste se seznámili. Ano, mohla to být oboustranná láska, ale u toho muže je na pováženou, co vidí na patnáctileté dívčině, která nemá ještě moc životních zkušeností. Vy jste ve skutečnosti se svými životními zkušenostmi každý někde jinde. Ty by sis měla najít někoho svého věku, blbnout, poznávat život, radovat se a ne se uvázat ke třicetiletému chlapovi. Ale je to zbytečné ti asi vysvětlovat, a tvoje rodiče chápu. Ano, taky bych nebyla ráda, kdyby si moje dcera našla tak STARÉHO přítele. Něco jiného by bylo, kdyby tobě bylo řekněme už pětadvacet, ale teďka prostě jen ztrácíš čas. On se s tebou samozřejmě chlubí, dost možná si na starší netroufne, prostě je na tom něco divného.

martinaa*

Od 18 do 19 jsem rok chodila s mužem, kterému tehdy bylo 32. Znali jsme se taky kolem dvou let, pak jsme se nějak zakoukali. Věkově byl blíže k mé mámě, než ke mě, a jakkoli to vypadalo podivně, byl fajn. Naši ho měli rádi, byl rozumný, pracovitý, férový. Také bydlel u mámy, ale proto, že jeho máma měla manžela, který ji psychicky deptal, tak bydlel stále s nimi, aby ji podržel. Začali jsme spolu zařizovat starší domek, pak z toho sešlo, ale dnes tam bydlí s manželkou, dvěma dětmi a tu maminku si vzal k sobě.

Pravdou je, že to potom skončilo na rozdílých názorech na blízkou budoucnost, ale bylo to fajn a nebylo na vztahu nic divného.

Proto nesuďme, když neznáme okolnosti:)

doplněno 31.05.12 14:53:

Markytka - na jednu stranu se také rodičům nedivím, naši o mně taky měli strach, ale na druhou nechápu, proč si tedy s Vaším přítelem nepromluví, proč Vás nepustí na návštěvu apod. To je opravdu trochu divné, místo toho, aby se aspoň trochu snažili pochopit, že máte vztah...

Ale dobrá otázka je níže - ptala jste jich, proč Vám návštěvu zakazují? Zkusili jste si všichni čtyři sednout a promluvit si, jak to vidíte dál, aby vaši řekli, co jim vadí, jaká by měla být pravidla a tak?

doplněno 31.05.12 14:56:

Omlouvám se, až teď jsem si všimla, že už jste na toto odpověděla. Na to jaksi nemám co říct, protože je Vám 17, sice nikam spěchat nemusíte, ale zda budete nebo nebudete mít s přítelem sex, to už by nemělo být věcí rodičů, to možná v těch 15. V 17 už jste slečna, která si (doufám) uvědomuje možné následky, a snad i partner.

Nicméně tím, že Vám rodiče zakazují návštěvy, ničeho nedosáhnou, leda toho, že nebudete mít ráda, protože budete mít pocit, že Vám ničí štěstí.

markytka888*
hodnocení

Děkuji za vaše pochopení.Určitě je to každeho věc s kým chce člověk žít.Někteří lidé se sblíží i s postiženým člověkem a rozumí si tak proč by tak měl vadit věk přijde mi to normalni věc ne proto,že je to zrovna můj případ,ale protože láska chodí po lidech a ne po skalách

markytka888*
hodnocení

práve ze už je nemam rada zato jak se k němu chovaji jako by s nim měli žit oni ne ja.Oni se s ním ani o nás vubec nebavili je to nezajima jen si hrajou na to co nejsou.Ale co už počkám si do 18 to mám za 9 mesicu a pak mi mužou vlést na záda.

gita65

Když to vezmu takhle tak začali jste spolu chodit když Vám bylo 15 a jemu 30 let. Je fakt že když se někdo zamiluje tak na věk nekouká. Ale v tomto případě se rodičům moc nedivím že tento vztah nechtějí podporovat. Chtějí abyste si našla chlapce přibližně věkově k Vám. Ale asi moc nezmohou dokud sama nepoznáte věkový rozdíl. Je hodně párů kdy je věkový rozdíl větší než 15 let a někde to i funguje. Ale i takových kde právě věkový rozdíl byl časem na překážku. Může být atraktívní vypadat mladší než na 32 let ale stejně se mi to nezdá. Že takový muž si nedokázal ve 30 letech najít jinou ženu ale 15 letou dívku. Teoreticky by mohl být jako Váš otec. Ale jste skoro dospělá a snad jste ho za ty dva roky poznala. Ale ani já bych jako matka neskákala radostí kdyby mi dítě v 15 letech začlo chodit o 15 let starším partnerem. Pokuste si s rodiči ještě v klidu promluvit. Nebudu Vám zde říkat abyste se s ním rozešla stejně to neuděláte. Ale popřemýšlet byste mohla.Třeba časem sama uznáte proč rodiče nechtějí a nepodporují tento vztah. Neodsuzujte rodiče ale poskute se je trochu i pochopit. Určitě také ještě chodíte do školy a chtějí také abyste ji dokončila.

askmenow*
hodnocení

0x

Z otázky toho vím skutečně málo, abych si udělala závěr.

Znají ho? Považují ho bezproblémového? Mají jistotu, že tě skutečně pozvali jeho rodiče (např. telefonovali s nimi)? Pokud je odpověď na všechno ano, pak to přhnané asi bude.

Také záleží, jak jste spolu dlouho...

A na jak dlouho k němu chceš jet...

Ptala ses rodičů na důvody, proč tě nechtějí pustit?

markytka888*
hodnocení

Ano pozvali je oni a rodiče o tom ví mého přítele znají a ví že je to rozumný muž,který se o mně chce starat o tom žádná pochybnost.Oni nechtějí abych k němu šla,protože bych s nim hned měla sex já nevím proč jim tohle tak vadí vždyť je to uplně normalni,že když nekoho miluju,že k němu mám i nejakou touhu a on je jeste tak ohleduplný,že když tu byl tak semnou ani nemohl spát poslali ho do kuchyně a on bez řečí šel jen kvůli mně a určitě ho to muselo zamrzet když nemohl spát vedle mně

askmenow*

No, neznám vaše rodiče, ale někdy funguje takový poloútočný argument - že pokud s nímx chtít mít nebudete, nebudete ho mít ani v jedné posteli při společné noci... a pokud ho mít budete chtít, můžete ho mít i kdekoli kdykoli jinde, než u nich na návštěvě. Což je pravda. Ale vy musíte posoudit, jak by na to vaši koukali.

janina266
hodnocení

0x

Ahoj,ja bych rekla,ze ti asi rodice za prve mozna neduveruji? nebo za druhe zes je musela nekdy hodne zklamat? ale pokud to tak neni mozna te chtej chranit pred necim v cem si mysli,ze ty to nevidis?za treti nebo neduverujou tvemu priteli?za ctvrte ses jedinacek a rodice te vidi stale jako malou holcicku,kterou musi pred vsim ochranovat?myslim,ze jsem se urcite nekde trefila:)z jineho duvodu to nebude:)jen bych chtela vedet v cem jsem se trefila,abych ti mohla dal poradit treba v tom,aby ti zacli verit:)byla jsem na tom kdysi stejne:)tak snad brzy pochopi,ze uz nejsi mala holka a ze si uvedomujes dobre nasledky toho co delas ,-)

markytka888*
hodnocení

Snad ano a máte pravdu bude to tou malou holčičkou bohužel si neuvedomuji že mi tím docela ubližuji tim jak se chovaji ke mně i k němu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]