Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ušetření měsíčních nákladů

Od: nochiola* odpovědí: 7 změna:

poradím jak můžete ušetřit měsíční náklady. V případě zájmu pište na email nochiola

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petitpet*
hodnocení

0x

Četla jsem nedávno zajímavý článek na toto téma na www.vyber.cz/clan/... - Zkuste si to s rodinou také, omezit své náklady nebo se o to alespoň pokusit. Dobré téma v těchto dnech... *cteni*

hodnocení

0x

Dělejte jak uznáte za vhodné, ale já to řešil velice pracně. Vše jsem zapisoval do excelu a sledoval. Ani netušíte, jak utrácíte za věci, na které jste si ani nevzpoměli

lidka*

Souhlasím Milane. Mám v počítači domácí hospodaření, abych viděla, jak vycházím s nákupem, režii bytu a ostatními výdaji. Stejně tak spotřebu plynu, elektřiny a vody, protože dělám pro mladé vyúčtování za byty v našem domě. To jsem začala, když jsem odešla do důchodu a chyběly mi ekonomické rozbory :D. To jsem ještě neměla internet, tak jsem se alespoň vyřádila v tabulkách. *klik* A je to dobrá věc, i když vím, že zbytečně neutrácím. Ale mám reservu v obdarovávání, ale to zase dělá možná víc radosti mě, než těm mým študákům. *vtip*

Liduško, jak se mi krásně hledá doklad o reklamaci, kdy jsem to koupil, jak hodně mě stojí vozidlo, kolik chalupa, kdy jsem platil pojištění...

Bez poče a excelu bych byl hloupější.

doklad o reklamaci,kdy jsem to koupil,kolik stoji tohle, kolik tamoto, kolik sem utratil...

To ja to radsi nevim. Mozna jsem o to hloupejsi, ale urcite stasnejsi. Nez se furt nervovat nad rozpoctem.

Jinak zapisovani si vydaju je urcite jeden z mala spolehlivych zpusob, jak zacit setrit. Pak se skutecne projevi, kde se zbytecne plytva a kde se naopak muze treba i trochu vyhodit z kopytka.

Takze vse radne zapisovat, po nejakem casovem useku vyhodnotit, zavest zmeny, po stejnem casovem useku vyhodnotit, korigovat zmeny a pak uz to pujde samo.

od minulého století to dělám, někdy mě to ser... ale pak vím jak je to dobré!

Ale kdo nezkusil neuvěří, kdo zkusil nepřestane. Ale to bylo v jiné debatě.

petr12345*
hodnocení

0x
Já jsem to ještě nepočítal ale já si myslím že takové výpočty kolik utratím za měsíc ani moc nemají smysl. A to protože:
1. Aby to bylo statisticky aspoň trochu přesné, muselo by měření trvat aspoň 2 roky, protože některé běžné spotřební věci nekupujeme ani jednou za rok. Mám na mysli třeba oblečení.
2. Díky inflaci jsou ceny každý rok jiné.
Co by ale mělo smysl, by bylo spočítat, kolik procent z měsíčního životního minima utratíte za měsíc. No a pokud by někomu vyšlo víc jak 100 %, tak je na tom opravdu hodně špatně a měl by rychle začít šetřit :)
Ale podle mě není ani důležité počítat kolik utratím. Důležitější je moje zásada kterou já se řídím: Kupuju jen to co potřebuju. A kdyby se tím řídil každý, tak by nikdo neměl s rozpočtem problémy (aspoň si to myslím).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]