Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je snadnější? Kytara nebo housle?

Od: venda1111 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den.

Zhruba před rokem jsem si koupila kytaru,dnes na ní moc neumím hrát a když se teprv učím vybrnkávat,stejně mi to moc nesedí. Těd zvažuju,že jí asi prodám,ale chci si místo ní zkusit housle. Nikdy sem na housle ještě nehrála, začínala jsem jako malý dítě u zobcové flétny, pak sem měla hodně dlouho el.piáno (cca asi 8 let) na něj sem se naučila hrát perfekně, a těd je mi 25 let pryč a právě bych chtěla zkusit housle,ale nevím,jestli to naučení není těžší než na kytaru. nevím jak se rozhodnout,hra na kytaru mě moc nebere,mám míň času kvůli dětem. Dá se na housle naučit brzo? když tak si při nějhorším koupím zase nějaké lepší elektronické pianino.

Poraďte.

Všem dík za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

polinek*
hodnocení

0x

,,kytara je o hodně snadnější,,

hm*
hodnocení

0x

Také si myslím, jako polinek, že kytara je jednodušší, než housle (i když nehraju ani na jedno). Na kytaru se asi aspoň trochu naučí každý, když chce. Na housle bez trochy talentu a dobréhu sluchu těžko.

Kupte si lepší el. piano (které umí i jiné zvuky, než jen piano), s ním nejspíš uděláte daleko víc muziky všelijakého ražení. A přidejte tu flétničku, na tu můžou začít děti a budete mít doma kapelu. :)

fran
hodnocení

0x

Housle jsou děs, jako samouk vůbec nelze, mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.Za 9 let zahrajete jednoduchého Mozarta. Do té doby převládají písně lidové. Radím rovnou ty klávesy.

hodnocení

0x

Kytara je snazší a taková přívětivější, než housle. Poslouchat pana Hudečka či Šporcla je sice zážitek, ale třeba u ohně při čundru či sjíždění řeky je daleko lepší kytara, než housle. Učení je také snadnější.

Já měla kytary dvě. Jednu koupenou, druhou jsem našla zcela náhodou v kontejneru! Když jsem na Sázavě na chatě vynášela odpadky. Nic jí nechybělo, stačilo omýt a naladit. Byla krásná. Má dokonce hezčí zvuk, než ta koupená. Dodnes nevím, zda se někomu znelíbila, či zda si ji tam jen odložil nějaký ovíněný muzikant. A pak na ni zapomněl. Ať už to bylo jak bylo, každopádně mi kytara udělala radost.:) Jaga.

hodnocení

0x

Pokud je na výběr mezi houslemi a kytarou, jsem taky pro kytaru. S ní se toho dá podniknout mnohem víc a pokud se nechcete živit hudbou, ale jen si tak zahrát u ohně, nebo v partě, je to ono.

kolicek*

Na housle jsem se ucil 12 let normalne na LSU. Je to rozhodne o hodne tezsi nez kytara a hlavne na ne musite mit hudebni sluch. Na kytaru jsem se naucil sam, ale na housle si to neumim predstavit.

polinek*

no,,na všechny nástroje je třeba mít hudební sluch,to s vámi nesouhlasím.Jenže je málo vyvolených,kdo housle snese při cvičení .Ale i tak celkově.. Housle jsou fajn,,když je neslyším haha...akorát se mi líbí Vanesa jak hraje to jo takový styl ano.

Hudební sluch musíte mít i na buben...:) Ale já se na kytaru naučil taky sám, samozřejmě jen jako doprovod a holky jsem balil i na tu neumělou hru...*hi* Samozřejmě, koncertní kytara je něco docela jiného. Ale i já se s vými akordy a vybrnkáváním jsem byl kdysi žádaným účastníkem oslav a slezin...*palec*

eva1
hodnocení

0x

Kytara je jednodušší než housle. Pokud Vás nebaví to klasické vybrnkávání, tak není marné naučit se pět akordů a zahrát většinu písniček u ohně, není nad takové opejkání. Jestli máte děti, jak píšete, tak pak to bude zábava i pro ně, u nás se neobejde den bez muzicírování. Housle budou náročné na cvičení, protože i já sama musela chodit cvičit jinam, než kde jsou děti, přeci jen je to síla. Těžko budete pro housle hledat využití, ale jestliže máte s někým dalším hrát, tak pak je to bezva nástroj do kapely :)

hodnocení

0x

Smyccove nastroje jsou jedny z nejtezsich.JInak kdo se hodi na jaky nastroj je individualni.Na housle musite drit a byt houzevnata,hodne trpeliva.Nestaci ani mit jen talent,ale dokazat drit,denne.

fran
hodnocení

0x

Housle jsou slyšet překvapivě třeba ve švédském parku. Jen tak si tam skupinka 2x starší dámy housle, mladý muž kytara, klávesy...muzicíruje a je to nádherný pohodový zážitek. Nebo co dokážou hrát mladí Švédové na ulici v Malmo:

ladaadal*
hodnocení

0x

Můj názor je ten, že pokud ses na kytaru nenaučila alespoň trochu za rok, na housle se to samé nenaučíš ani za dva tři roky. Vím, že s dětma to není žádná legrace, ale kytara je opravdu o mnoho lehší. První písnička se dá zvládnout i při málo času tak do dvou měsíců, u houslí to je absolutně nereálný. Hudební nadání nebo sluch zřejmě máš, jestli jsi dělala zobcovku a el.piáno, zůstaň u kytary a zkus to ještě chvíli. Vyprdni se na vybrnkávání, začni brnkáním přes celé akordy. Pozeptej se po známých o rady, někdy stačí poradit nějaká kravinka a člověk se pak rozjede už sám. Hlavně to chce cvičit jednu věc dokud ji neumíš a až pak jít na další. nepřelítávat z jedný písničky na druhou.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

V dospělém věku už se na jakýkoli hudební nástroj učí velice těžko. Neříkám, že to nejde, ale jde to velice těžko. Zatímco dítě dělá malé pokroky a má radost z toho, že dokáže po pár měsících zahrát halí-belí, pro dospělého je to málo, ten očekává větší pokroky a právě proto s tím dospělí častěji a rychleji seknou.

Na housle bych se vykašlala a vykašlala bych se i na nějaké "vybrnkávání" na kytaře. Obzvlášť pokud máte děti, tak není nic lepšího, než si založit "zpěvník" jen s akordy na kytaru třeba s písničkama z pohádek. Moje teta takhle hraje s dětmi třeba "pod dubem, za dubem", nebo jiné písničky. Na nějaké hraní u ohně a s dětmi si vystačíte s cca šesti, osmi akordy, které určitě zvládnete! :)

Já mám za sebou 11 let ZUŠ akordeon a na kytaru jsem se taky naučila hrát sama. Nejsem žádný borec, ale na zazpívání u ohně to určitě stačí :)

buss
hodnocení

0x

Otázka jak chci nástroj ovládat, pokud na kytaru stačí pár akordů a přešmrnknutí strun dolů trsátkem..., jinak bych si vzal housle, má to jen 4 struny...

julie
hodnocení

0x
Dobrý den osobně už 6 rokem se učím hrát na housle a dotedka neumím zahrát všechno co chci je mi 12 let a když jsem zkoušela hrát na kytaru tak to bylo o hodně jednoduchší než housle. Pokud máte děti tak buď si radši kupte to El. Piano nebo se naučte na tu kytaru a budete moc zpívat a hrát s vašimi dětmi ale je to jen na vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]