Nejste přihlášen/a.
Myšlenky nebo antidepresíva?
Spotřeba ADP v ČR se za poslední roky mnohokrát zvýšila. Obecně se ví, že se předepisují příliš rády=zbytečně. Domnívám se, že za většinou depresí není chemická nerovnováha v mozku, nýbrž naučené špatné myšlenkové pochody. Určitě jsou ADP v jistých situacích velmi užitečná- při úmrtí v rodině, rozvodu apod.
Jen si říkám, čím to, že na světě je tolik národů, kde není tak NESKUTEČNÁ spotřeba ADP a přitom z první ruky vím, že jsou šťastnější a to dokonce ikdyž nežijí v nadbytku jako Češi.
Zřejmě my Češi máme jiný pohled na život a jiná očekávání, protože jaktože jsme tak depresivní byvše obklopení takovým blahobytem? Je zakopaný pes v tom, že "nejen chlebem živ jest člověk"? Že se ženeme jen zatím mít víc chleba než "Jonesovi", sousedi?
Výsledkem jedné ankety v TV mezi Čechy bylo, že se od sametové revoluce nejvíc zlepšila životní úroveň a nejvíc se zhoršily mezilidské vztahy. Pro tu závist a nedůvěru mezi lidmi má teď každý druhý raději psa a psychologové jsou vytížení na 100%. Stavíme si mezi sebou hradby z luxusních domů a aut, značkových oděvů. Vyměnili jsme přátelství za respekt ostatních vůči nám. Nečiní nám problém zlamat 10 lidí, odrbat je o majetek a důvěru, jen aby nás 200lidí obdivovalo...Kde zůstaly aspoň základní "křesťanské" hodnoty...
Jaký je Váš názor?
Když člověk používá antidepresiva, tak je špatný člověk?
Proboha, protože je taková doba! Proč je všude tolik obézních lidí? Stejný princip...
Asi bych se měla nad sebou zamyslet, na antidepresivech jsem jednou byla, nikoho jsem neodrbala o majetek a důvěru, psa nemám a k psychologovi nechodím. Mezilidské vztahy si myslím, že mám OK... Ale ty antidepresiva... Asi se půjdu odstřelit.
Nechtěla jsem říct ani v nejmenším, že ten kdo bere ADP je jiný nebo horší člověk. Spíš, že je mi nás všech líto - jak píšete, je opravdu "taková" doba. Zaměřená na vnějšek a image.
Někteří z nás si jen prostě víc uvědomujeme, že jdeme špatným směrem jako česká společnost (viz např.D.Gruber v knize "Bude hůř,ale vám bude líp". Kdosi říkal, že kdo je dnes neurotický je vlastně zdravější, protože si připouští realitu. Já u psychologa byla - jsem zvídavý a přemýšlivý člověk, chtěla jsem to vyzkoušet ) V Americe kdo nemá vlastního psychologa, není "in", ale to jsme zase bohužel u toho "image".
Vite,ono tu depresy muze i spustitdlouhodoby stres a pak ,ikdyz se dostane clovek do klidu,stim stejne trpi.Nevim jake bnarody mate na mysli,ale asi jde o to jak moc se s tim zabyva.ono v cesku vdrivejsich dobach ani nechodili lidi k psychiatrovi,byla to ostuda,Presto spoustu dusevniho onemocneni jiste bylo.Blazince funguji od nepameti.drive tolik leku nebylo a lidi spis jen veznili.Samozrejme ze narocne ziti v cesku,ma za nasledek vetsi procento psych.onemocneni.Kazdy jedinec je jinak odolny stresu,ne kazdy,ma ulozene v genech psych.onemocneni,ktere se pak nejakym traumatem zpusti.Jinak jako lidstvo degenerujem vsemi smery,kde vic,tot otazka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.