Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myšlenky nebo antidepresíva?

Od: nickova odpovědí: 7 změna:

Myšlenky nebo antidepresíva?

Spotřeba ADP v ČR se za poslední roky mnohokrát zvýšila. Obecně se ví, že se předepisují příliš rády=zbytečně. Domnívám se, že za většinou depresí není chemická nerovnováha v mozku, nýbrž naučené špatné myšlenkové pochody. Určitě jsou ADP v jistých situacích velmi užitečná- při úmrtí v rodině, rozvodu apod.

Jen si říkám, čím to, že na světě je tolik národů, kde není tak NESKUTEČNÁ spotřeba ADP a přitom z první ruky vím, že jsou šťastnější a to dokonce ikdyž nežijí v nadbytku jako Češi.

Zřejmě my Češi máme jiný pohled na život a jiná očekávání, protože jaktože jsme tak depresivní byvše obklopení takovým blahobytem? Je zakopaný pes v tom, že "nejen chlebem živ jest člověk"? Že se ženeme jen zatím mít víc chleba než "Jonesovi", sousedi?

Výsledkem jedné ankety v TV mezi Čechy bylo, že se od sametové revoluce nejvíc zlepšila životní úroveň a nejvíc se zhoršily mezilidské vztahy. Pro tu závist a nedůvěru mezi lidmi má teď každý druhý raději psa a psychologové jsou vytížení na 100%. Stavíme si mezi sebou hradby z luxusních domů a aut, značkových oděvů. Vyměnili jsme přátelství za respekt ostatních vůči nám. Nečiní nám problém zlamat 10 lidí, odrbat je o majetek a důvěru, jen aby nás 200lidí obdivovalo...Kde zůstaly aspoň základní "křesťanské" hodnoty...

Jaký je Váš názor?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

overitnick*
hodnocení

0x

Muj nazor je takovy, ze prave hloubani nad takovyma hlubokyma fylozofickyma myslenkama, ktere tu predkladas, vede k nadmernemu uzivani ADP.

Zkracene receno - moc premyslis.

overitnick, kdyby to šlo, dala bych vám bod. *palec*

nickova
hodnocení

Díky za reakce. Nejsem adept na ADP. Otázka zůstala bez odpovědi...

PROČ tolik (!) lidí v ČR žije na antidepresívech VÍC a VÍC?

PS: Možná je to právě proto, že přemýšlí nedostatečně.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Když člověk používá antidepresiva, tak je špatný člověk? *zed*

Proboha, protože je taková doba! Proč je všude tolik obézních lidí? Stejný princip...

Asi bych se měla nad sebou zamyslet, na antidepresivech jsem jednou byla, nikoho jsem neodrbala o majetek a důvěru, psa nemám a k psychologovi nechodím. Mezilidské vztahy si myslím, že mám OK... Ale ty antidepresiva... Asi se půjdu odstřelit.

nickova
hodnocení

Nechtěla jsem říct ani v nejmenším, že ten kdo bere ADP je jiný nebo horší člověk. Spíš, že je mi nás všech líto - jak píšete, je opravdu "taková" doba. Zaměřená na vnějšek a image.

Někteří z nás si jen prostě víc uvědomujeme, že jdeme špatným směrem jako česká společnost (viz např.D.Gruber v knize "Bude hůř,ale vám bude líp". Kdosi říkal, že kdo je dnes neurotický je vlastně zdravější, protože si připouští realitu. Já u psychologa byla - jsem zvídavý a přemýšlivý člověk, chtěla jsem to vyzkoušet :)) V Americe kdo nemá vlastního psychologa, není "in", ale to jsme zase bohužel u toho "image".

ladaadal*
hodnocení

0x

To je děsně jednoduchý. Jedna paní brala místo antikoncepce antidepresiva. Dnes má 12 dětí a je jí to úplně jedno.*smich*

hodnocení

0x

Vite,ono tu depresy muze i spustitdlouhodoby stres a pak ,ikdyz se dostane clovek do klidu,stim stejne trpi.Nevim jake bnarody mate na mysli,ale asi jde o to jak moc se s tim zabyva.ono v cesku vdrivejsich dobach ani nechodili lidi k psychiatrovi,byla to ostuda,Presto spoustu dusevniho onemocneni jiste bylo.Blazince funguji od nepameti.drive tolik leku nebylo a lidi spis jen veznili.Samozrejme ze narocne ziti v cesku,ma za nasledek vetsi procento psych.onemocneni.Kazdy jedinec je jinak odolny stresu,ne kazdy,ma ulozene v genech psych.onemocneni,ktere se pak nejakym traumatem zpusti.Jinak jako lidstvo degenerujem vsemi smery,kde vic,tot otazka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]