Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni, ![]()
dnes jsem měl docela zajímavý den, viděl jsem dvě věci, které jsem dosud ještě nikdy neviděl a snad už neuvidím
. Jedna je spíše pro pobavení, druhá je docela vážně varující.
Popis i foto bude následovat...
První záležitost se týká zednického řemesla, občas pro naši firmu pracuje jeden zedník, velmi šikovný klučina a k ruce má dva přidavače, kteří jsou jaksi trošku "momentálně" postižení, trošku "pomalejší" v přemýšlení. Na jedné zakázce bylo nutné vybourat a připravit dva stavební otvory (rodinný domek) pro nová okna. A ten superzedník tam bohužel poslal jednoho ze svých kolegů. Sám jsem mu vysvětlil, kde mají okna být, dal rozměr otvoru - a odjel. Dnes přijeli "oknaři" usazovat nová okna, a najednou problém. Stavební otvor přesný, zedničina v pohodě. Ovšem ten "pracovník" při bourání obvodové zdi narazil na vodovodní trubku, s kterou si nějak nevěděl rady, nenapadlo ho zvednout telefon a zavolat - možností bylo více -.každý by mu poradil a pomohl. Nakonec to vyřešil po svém...

Tohle je dalsi pripad pro zbaveni svepravnosti..
Ale jako vtip je to bezva
Martine, jako vtip je to dobrý, ale jako realita, kvůli které jsem musel narychlo jet zrušit trubku přes celou Prahu, je to spíš smutný příběh...
A druhá záležitost - volal zákazník, že mu v kuchyni smrdí plyn a že vypnul hlavní uzávěr. Přijel jsem na "opravu", pustil hlavní uzávěr a opravdu, znatelný únik, okamžitě jsem uzávěr zase zavřel. Následovala demontáž vestavěné trouby, abych se dostal k hadici, kterou je připojena plynová varná deska. V plynové hadici díra, v místě kde se dotýkala trouby. Samozřejmě, nutná výměna hadice, začal jsem ji tedy odšroubovávat a přemýšlel proč se to stalo. A najednou začala hadice proti varné desce jiskřit. Zkrátím to, při částečné rekonstrukci jádra bylo asi odstřihnuto pospojení a na přívodní plynové trubce byl elektrický potenciál, který díru v hadici "projiskřil" na kovový uzemněný kryt trouby. Při představě, co se mohlo stát mě trošku zatrnulo. Z toho vyplývá ponaučení pro všechny elektrikáře - nepodceňujte ochranné pospojení...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.