Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená Rhodos

Od: jomi* odpovědí: 12 změna:

Prosím jedu za měsíc na dovolenou na Rhodos,kam se podívat,co nejvíc vidět z ostrova.Kdo tam byl?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Já tam byl loni. :)

V jakém místě budete ubytovaní?

jomi*
hodnocení

Budeme přímo ve městě Rhodos,hotel El Greco.Chceme půjčit auto.Budu moc rád za rady.

poiu*

Byli jsme tam koncem května v Kiotari, hotel Rhodos Princess. Bylo docela špatné počasí na koupání, takže jsme si půjčili auto (Fiat Panda za 90 € na 3 dny) a projezdili jsme ostrov.

Určitě stojí za to navštívit: klášter Moni Tsambika (velké stoupání, přes 300 schodů, ale za to krásný výhled), pak se vykoupat na pláži Tsambika (pod kláštěrem); Prassonissi (spojují se zde dvě moře); pláž Limni a Fourni; Monolithos; klášter Siana či Skiadi; zřícenina hradu Asklipio.

Pak by ještě možná stálo za to, navštívit hlavní město Rhodos a Údolí motýlů - to jsme vynechali, motýli se ještě nelíhli.

doplněno 28.05.12 12:34:

Koukněte na fotky: poiuuu.galerie.cz/... heslo: Kiotari

hahanaj*
hodnocení

0x

Nezapomeň.ještě .. na Lindos - úžasné městečko

dále Lázně Kalithea

vyhlídka Filerimos - /tzv. Kříž/

Prasonisi tam musíte určitě

je toho hodně ...my sjezdily co se dalo, opravdu je kam jet

poiu*

Ano, na Lindos jsem zapomněl (i když až tak mě neuchvátil, ale z dálky s hradem je to pěkný pohled).

jomi*
hodnocení

Díky za rady,určitě něco vybereme.

doplněno 28.05.12 19:05:

A díky za fanrastické fotky.

lsp7*
hodnocení

0x

doporučuji výlet lodí na ostrov Symi-celodenní a třeba výlet po ostrově, kde navštívíte údolí motýlů cca od 15.6. ,Lindos,Ataviros a hodně dalšího.Výlety se pravidelně opakují,takže při 11-12 denním pobytu určitě na něj narazíte.Dále je možné lodí do turecka.

Hezkou dovču!

hodnocení

0x

Byli jsme tam v září 2009, ve středisku Faliraki. Je to hodně rušné, ale pěkné středisko. V hlavním městě Rhodosu je hodně zajímavých památek, ale je to lepší s průvodcem. Jinak pro nás tam bylo i v září hrozné vedro, prý tam v srpnu spí pod mokrým prostěradlem...My měli stále puštěnou klimu, jinak i v noci hrozné vedro, což nám už v našem věku nedělá dobře. Moře bylo jako kafe, za celou dobu jsme neviděli mráček, jen malý vánek. Jinak při různých procházkách jsme potkali oslíky, byli jsme se vykoupat v zátoce Antonyho Quinna, nádherná pláž.Trochu mě vadí binec mimo hotelů, ale to je v Řecku skoro všude... Je tam mnoho krásných míst, určitě se Vám tam bude líbit.

poiu*

*smich* A my koncem května 2011 přes mraky skoro slunce neviděli... *bum*

jar*
hodnocení

0x

My jsme byli v údolí motýlů a byl to bezva zážitek. Tolik motýlů pohromadě jsem ještě neviděla. V vzhledem k tomu, že je to v údolí, bylo tam velice příjemně.

Lindos je nádherné místo a akropole nad ním stojí za to, vylézt až nahoru. Upřímně řečeno, Petaloudes-Údolí motýlů nás moc nenadchlo, jednak tam byl hrozný nával a spousta Japonců, kteří si neustále chtěli fotografovat motýly v letu, takže je permanentně plašili. A pak, připadalo mi to tam jak třeba v Adršpašských skalách. Souhlasím s Lázněmi Kallithea, je tam nádherné koupání. A pak, hodně se toho dá vidět i přímo v hlavním městě Rhodosu, Staré město a Velmistrovský palác a vůbec uličky okolo.

V každém případě to chce dobrou mapu a solidního turistického průvodce.

jomi*
hodnocení

Teda tolik krásných nabídek co vidět na Rhodosu jsem ani nečekal,všem moc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]