Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
myslíte, že je normální holit si podpaží? Holíte si vy podpaží? Je mi 15 let a přemýšlím nad tím, že bych začal - občas se ve společnosti cítím trapně, kdy mi chlupy trčí... Jak to řešíte vy?
A když jste si holili podpaží? v kolika - přesněji podpaží oholené moc před rodiči nezakryji a tak se ptám, zda jste jim to řekly nebo jste se to snažili zakrýt?
Mockrát díky za rady a odpovědi
proč by to byla debilní móda?
když to někomu vadí, tak snad záleží na něm, jestli si to oholí, či ne ...
Jinak, jestli se s tím cítíš trapně, tak si to klidně ohol. Rodičům to říkat nemusíš, taky měli pubertu, takže ví, jak se cítíš a je to otázka tvého pocitu. Vadí - oholit, nevadí - nechat být ...
Je to debilní móda, protože ochlupení má svůj smysl od přírody a hlavně jde o to, že kdyby to nebyla debilní móda tak si to každý udělá jak chce, ale lidi jsou tak zmasírovaní, že se toho kdo není oholený štítí. Dřív to nikdo neřešil. Lidi jsou nehorázné ovce
Doporučuji přečíst odkaz níže
s těma ovcema bohužel souhlasím, ale s tím, že to má svůj význam ne ...
Dám ti pár příkladů: zub moudrosti v pravěku měl svůj význam, dneska ne, to samé malíček na noze v pravěku byl užitečný, do budoucnosti se předpokládá, že zakrní, aurikulární sval to samé, apendix ... možná by se dalo pokčaovat, ale co chci naznačit je to, že vše v těle nemusí mít svůj význam nutný pro život ... a u ochlupení v podpaží si myslím, že to je to samé ...
A co feromony? Ty jsou hlavně v těchto místech
Voňavé po kosmetice je hezké, ale vůně potu u partnera / ky je vzrušující...
Feromony, s nimi souhlasím ... nicméně to není nic, kvůli čemu by si neměl holit podpaží. Ano feromony tu jsou v hojné míře a zasychání potu na chlupech je uvolňuje asi nejvíce na těle. Ovšem jsme civilizovaní lidé (někdy to tak nevypadá) a už se nerozhodujeme podle instinktů, to jestli se nám protějšek líbí záleží na mnoha více rysech a feromony jsou jedny z posledních.
To je právě ta chyba, myslíme si o sobě že jsme chytří a inteligentní tvorové, ale příroda je mocnější. Sebestředně si myslíme že ideálního partnera si najdeme na základě svého rozumu, ale není to pravda. Stejně na konec to dopadne tak, že ideální partner je ten, kterého jsi vybereme díky feromonům - rozum / nerozum :D
Marku, na tento dotaz dostaneš spoustu protikladných názorů a doporučení. Zkus si svůj dotaz dát do místního vyhledávání, už se to zde několikrát řešilo. Jinak - můj názor - neholit...
Nevidím důvod, proč by to mělo rodičům vadit. Můžeš řít, že jsi to jen zkusil a že se časem rozhodneš, co ti sedí více. Je to tvoje tělo a nejedná se o změnu, která by byla nevratná.
Já jsem u mužů, i mladých, pro oholené podpaží. Obzvlášť, pokud nosíš tílka. Nijak mě netěší, když nade mnou v mhd stojí chlap a v podpaží má drhn, u mužů, se kterýma mám intimnější vztah, by mne to také netešilo, jsem už rozmazlená a zvyklá přitulit se bez toho, abych se udusila chuchvalci chlupů (přeháním, ale chápeš). Což ale není směroplatné, asi jsou i ženy, kterým se líbí opak. To je jako se vším.
Vyzkoušej a uvidíš, jestli ti to vyhovuje.
Mockrát díky za odpovědi..
Jak je nejlepší si oholit podpaží? nejdříve zkráti a poté vzít pěnu na holení s žiletkou? a nesvědi to ze začátku? resp. pokud ano -přestane to? nerad bych se udrbal k smrti.
Zkrátit a pak oholit zní nejlépe Dlouhé by žiletkou šly špatně. Příště už bude stačit právě ta žiletka a pěna. Vem si to holení do sprchy, ať nenaděláš bordel a můžeš se pak dobře opláchnout
Nesvědí to, jen an to nedávej po holení žádný agresivní přípravek.
Doporučuju dávat pozor, hlavně na poprvé, ať se nepořežeš. Pokud máš žiletku s výkyvnou hlavicí, jde to snáz. Nutné to ale není.
záleží jak citlivou máš pokožku, mě třeba po několika oholeních podpaždí svědilo...ale teď už to beru jako samozřejmost a necítim nic, ale tebe to třeba nemusí vůbec svědit, každý to má jinak...žiletka je nejlepší, je to nejrychlejší a nejmíň bolestivý, ale zase ti potom chlupy narostou hodně brzo...pěnu na holení ani používat nemusíš, stačí si to opláchnout vodou ve sprše, i když pěna je asi lepší...
Je to změna, která je částečně nevratná, už po jednom oholení chlupy zhoustnou a zesílí
A oholení je hygienické pro ty, kteří zakladní hygienu zanedbávají :D
přece jenom se člověk nemůže sprchovat několikrát za den, i když by to třeba v horku potřeboval...je to hygieničtější z toho důvodu, že když má člověk hodně husté podpaždí, tak se třeba přípravky omezující pocení nedostanou ke kůži a tudíž nesplní svůj účel
Hlavní omyl je, že chlupy oholením nezhoustnou a nezesílí. Jak by probůh zhoustly? Řekli by si "Kluci, jdou po nás, tak se rozmnožíme"?
Hustší se zdají ze začátku proto, že mají všechny stejnou délku, ne jako když jsou narostlé a celé délky dosahují jen některé. Je to stejné, jako s vlasy. Když si je ostříháte, nenaroste jich víc, ale vypadají bohatší.
Chlupy nejsou ani silnější. Je to zase optický klam - jak rostou, jsou silnější u kořínku. Na rozdíl od běžného chloupku, který nikdy neby zaříznut, nekončí zúžením, ale jsou seříznuté...
askmenow:
samozřejmě, že zesílí a zhoustnou a kdo tomu nevěří je jeho věc
Jinak doporučuji přečíst si třeba tohle:
Ahoj, to záleží Tobě a Tvojí potřebě, pokud se budeš cítit lépe, tak to udělej. Nebo můžeš chlupy jen zkrátit - vyzkoušej, co Ti bude víc vyhovovat.
Ale samozřejmě je to vratná změna, takže není nic jednoduššího, v případě nespokojenosti, než se vrátit opět k ochlupenému podpaží. A nemusíš se ani obávat, že by Ti po oholení chlupy zesílily a zhoustly.
Já se přikláním k oholení nebo alespoň zkrácení...
Kdysi byli bez ochlupení jen eunuši nebo muži zženštilí. Po letech mediální masáže výrobců drogistického zboží je přirozené ochlupení znakem nedostatečné péče a zanedbanosti. Koho z těch, co se dnes holí by to napadlo před 40 lety? Vždyť ani filmové hvězdy se tehdy u nás neholily - a to ani ženy (podívejte se na první filmy s Janou Brejchovou). Jo, reklama je reklama.
at se vyholí kdo na to má pocit,některé ženy říkají,že chlap má mít ruce vamakaný,samej mozol a tmá rošku páchnout
Přesně tak díky mediální masáži jsou dnes idolem ženské krásy hubené vyskákané krásky s implantáty z křemíkových sloučenin :D
Pot obsahuje feromony a vyholováním a přehnaným používáním antiperspirantů se lidi o toto přirozené přitahovadlo okrádají
Starší generace bude zřejmě proti holení, že je to nová móda a podobně. Bohužel si myslím, že je to dnes nutnost, protože jako izolant a odváděč potu sloužila srst kdysi, nikoli v dnešní době. Ono je vcelku jedno, jestli pot poteče přes chlupy nebo přímo do oblečení, ale když se drží v chlupech, daleko více se tam množí bakterie způsobující zápach. Triko se dá během dne převléct, ale chlupaté podpaží je nutno omýt, na což mnoho lidí přes den prostě nemívá čas.
Navíc, pánové by asi těžko chtěli ženskou se zarostlým chlupatým podpažím, tak proč by ženy neměly také chtít oholené voňavé muže? Je sice pravda, že pot obsahuje feromony a chlap ženě musí "vonět", ale upocený chuchvalec chlupů rozhodně nevoní a ani není nijak přitažlivý.
Nemám ráda, když si chlap holí nohy, hrudník nebo záda, ale oholené podpaží je pro mne dnes skoro nutnost.
martinaa:
oholene podpaží u chlapa? To je zvrhlost, já to nechci ani u ženy, vždyť je to opravdu proti přírodě, ostatně jako všechno co se dnes dělá.
Tak jsem možná vadný, ale měl jsem přítelkyni co byla tak vymydlená, že jí i přirození vonělo drogérií a mě to prostě vadilo, není nad to cítit tu krásnou vůni dámského přirození, je to vzrušující a komu to nic neříká je už zblblý kosmetickými vůněmi.
Jsou dvě věci na světě co voní jako ryba a jedna z nich je ryba
Vidíte, co člověk, to názor. Vy to považujete za zvrhlost, já zase považuji upocené trčící chlupy za něco, co se mi vůbec nelíbí a působí to na mě dost asexuálně.
Nicméně s tím přirozením máte pravdu, umělá vůně "tam dole" je hnus u chlapa i u ženy, umělá chuť těsně po umytí nějakým voňavým sprcháčem taky nic moc:D
Fakt to voní jako ryba?:D Já netuším, jsem na sebe zvyklá:D To musí být hrůza...
Není to hrůza, je to pro chlapa vzrušující a něco z té ryby to malinko má, ale je tam něco navíc, právě něco co je i v těch chlupech pod paží :D
Zcela výjimečně tentokrát souhlasím s bmbx, holení je nesmysl. A že bez holení nejdou dobře aplikovat antiperspiranty - no, však jsou taky zdraví škodlivé (pocení nevzniklo proto, aby bylo co potlačovat, ale protože pomáhá termoregulaci). Ale zde už asi nemá cenu moc diskutovat, protože podle všeho jsi se už rozhodl pro oholení.
dezik: Všechno v těle není životně důležité, to je pravda, ale zpravidla to je užitečné; třeba zrovna apendix svůj význam údajně má, víš to? Pomáhá (umožňuje) přežít koloniím užitečných střevních bakterií po otravě (v dnešní době třeba po dávce antibiotik), kdy je prostředí ve střevě prakticky zničeno. U člověka bez apendixu se původní prostředí obnovuje dlouhé roky (pokud se vůbec obnoví), u člověka s apendixem se mikroflóra obnoví mnohem rychleji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.