Zázvor je hodně silný, ne každý snese jeho silné aroma a ne každý žaludek ho dobře zpracuje. Používat by se měl jemně nastrouhaný. Já ho tedy nikdy nejím - stačí mi úplně když vypiju z něj čaj a pálí mě krk/ale to je ten léčivý účinek/. Hlavně se nemá takto používat příliš často- mohli bychom se snadno předávkovat.
no udajně je to hoooodně zdraví,čaje nepiju když už tak obyčejný s cukrem a citronem ale se zázvorem to je ještě lepší chut uplně jsem tomu podlehl takže zázvor i papat ok
je pravda že poprvé jsem to přehnal a čaj hrozně díky zázvoru pálil pak už jsem dával do čaje mín ze začátku jsem nastrouhal ted už jen nakrájim a je to a prý je to dobrá prevence proti rakovině
Do láhve 0,5 litru nastrouháte 3 cm zázvoru, nalejete 3 cm medu a dolejete slivovicí - necháte pár hodin rozpustit - nejlépe 1-2 dny. Před použitím protřepat. Polyká se vše - neplivat !
Pro milovníky zázvoru a ostatni rýmičkáře přidám osvědčený recept: ZÁZVOROVÝ SIRUP 20dkg očištěného zázvoru nastrouhat na jemno+ 3 citróny na kolečka se povaří v 1litru vody asi 1/2 hodiny,a nechá se louhovat 24 hodin. Druhý den se vše scedí, mírně vymačká a přidá 1kg cukru krupice(to kilo tam dejte ono tam přijde kilo a půl a já dávám to kilo) a šťáva z 1 citrónu a povaří ještě asi 15 min. Horké plníme do skleniček a dáváme dnem nahoru. AŤ SE DÍLO DAŘÍ! Výsledek je zázvorové želé které ve skleničce vydrží bez ledničky jen tak ve špajzu v pohodě i rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.