Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak použít zázvor

Od: ujendys* odpovědí: 7 změna:

začal jsem kupovat zázvor,dělám si z něj čaj a chci se zeptat když čaj dopiju můžu ten zázvor sníst?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ne,můžeš,ale musíš.Je to nejlepší prevence proti nachlazení,chřipkám,atd.

hahanaj*
hodnocení

0x

Zázvor je hodně silný, ne každý snese jeho silné aroma a ne každý žaludek ho dobře zpracuje. Používat by se měl jemně nastrouhaný. Já ho tedy nikdy nejím - stačí mi úplně když vypiju z něj čaj a pálí mě krk/ale to je ten léčivý účinek/. Hlavně se nemá takto používat příliš často- mohli bychom se snadno předávkovat.

nazeleno.cz/...

ujendys*
hodnocení

no udajně je to hoooodně zdraví,čaje nepiju když už tak obyčejný s cukrem a citronem ale se zázvorem to je ještě lepší chut uplně jsem tomu podlehl takže zázvor i papat ok

ujendys*
hodnocení

je pravda že poprvé jsem to přehnal a čaj hrozně díky zázvoru pálil pak už jsem dával do čaje mín ze začátku jsem nastrouhal ted už jen nakrájim a je to a prý je to dobrá prevence proti rakovině

hodnocení

0x

Do láhve 0,5 litru nastrouháte 3 cm zázvoru, nalejete 3 cm medu a dolejete slivovicí - necháte pár hodin rozpustit - nejlépe 1-2 dny. Před použitím protřepat. Polyká se vše - neplivat !

ujendys*
hodnocení

no píšu si díky za tip

Pro milovníky zázvoru a ostatni rýmičkáře přidám osvědčený recept:
ZÁZVOROVÝ SIRUP
20dkg očištěného zázvoru
nastrouhat na jemno+ 3 citróny
na kolečka se povaří
v 1litru vody asi 1/2 hodiny,a
nechá se louhovat 24 hodin.
Druhý den se vše
scedí, mírně vymačká a přidá 1kg
cukru krupice(to kilo tam
dejte ono tam
přijde kilo a půl a já dávám to
kilo) a šťáva z 1 citrónu a povaří
ještě asi
15 min. Horké plníme do skleniček
a dáváme dnem nahoru. AŤ SE
DÍLO DAŘÍ!
Výsledek je zázvorové želé které ve skleničce vydrží bez ledničky jen tak ve špajzu v pohodě i rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]