Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosim říct jestli vaše děti chodí někdy doma nebo venku zcela naboso? Moji kluci (8 a 13 let) nosí pořád ponožky, zda je chladno nebo horko. Jen pro upřesnění - v celém bytě máme plovoucí podlahu jenom v koupelně keramickou dlažbu. Nevím jestli bych je měla naučit alespoň v létě chodit naboso, nebo raději zůstat i nadále u ponožek. Starší syn přichází do puberty a nohy se mu teď potí o kapánek víc.
Taky nosí vaše děti do školy nebo kdekoliv ven třeba sandály, takové ty flip flop a pod.? Nevím jaký postoj k tomuhle zaujmout, jestli by nemohli kluci třeba nastydnout když budou naboso i když je venku nebo vevnitř horko...
je to jen na tom jak jsou naučené - zkuste jim poradit ať vyzkouší zda, by jim nebylo příjemnější v teplých dnech chodit naboso a je to i zdravější
můj manžel nikdy nechodí naboso , ani v parném létě a já zase jsem šťastná jak se oteplí, už si ponožky do podzimu neobléknu
opravdu je to zvyk
Dobrý den. Doma chodíme na boso. Děti také. Vnoučata, jak kluci, tak děvčata ven nosí ponožky. I v létě nosíme ven ponožky. V botaskách se na boso chodí špatně. V zimě i doma nosím ponožky. Manžel ne.
Jak chodíme doma na boso. Špatně jsem to napsala. Na doma máme domácí obuv, to je pantofle, různé nazouváky, jak to děcka běžně nosí. V létě chodíme doma bez ponožek, jen v pantoflích. Děcka rádi běhají, jen tak( naboso) po kobercích, když se třeba přijdou z venku napít apod.
Jako dítě jsem vždy chodila oblečená a obutá stejně, jako moje matka. A stejně to budu dělat i se svými dětmi. Takže pokud máte pocit, že vám je teplo a vezmete si sandály naboso, dovolte to i klukům.
Jinak hlavně starší syn je ve věku, kdy by se mu za chvíli začli všichni smát, že má v sandálech ponožky, vždyť 13 už není dítě, ale mladý muž! U něj už bych nechala oblékání zcela na jeho názoru, úsudku a vkusu.
Oba už jsou dost velcí na to, aby byli soudní. Nepřehánějte to se starostmi a péčí, to ničemu nesvědčí Klidně je pustě naboso a do batohu jim dejte ponožky a řekněte jim, že kdyby jim byla od nohou zima, ať si je vezmou.
Jinak když pracuji s dětmi, naprosto běžně v létě nosí sandálky, žabky, pantofle, vše naboso. Holčičky i chlapci od šesti let.
Doma záleží, jak teplou podlahu mte. kachličky obyčejně studí, ale já doma bosá chodím i na nich. Hlavně bývají v místech, kde člověk nestojí zas tak dlouho...
Uz maji tedy vek na to,aby vedeli,zda jim je od nohou chladno,ne?V lete na boso,je zdravejsi chodit,nesnesla bych ponozky.Ale o to vic se musi udrzovat boty,kvuli potu.otirat uvnitr,presto,ze jde o sandale.Nejlepe jsou z kozenky,nosim zdravotni,pohodlne sandale.Do uzavrene boty bych si vzala ponozky,ale ja nosim sandale na boso od jara do podzimu a neni mi zima.
Doma v zimě i v létě nejen naboso ale i bez bot a máme parkety¨, lino, koberec místy a v kuchyni dlažbu, na chalupě vevnitř v teniskách (tam mrzne i v létě) a venku v létě bez bot i venku. Dvouletá vnučka chodí doma (panelák 8. patro, plovoucí podlahy) bosa a na chalupě na zahradě v létě rovněž.
Já naprosto nechápu jak někdo může chodit na boso bez bot po venku? To když vidím tak bych střílel. Mám vždycky chut jim hodit před nohy nějaký sklo.
Myslím, že je mnohem lepší, chodit i po městě třeba v sandálech naboso. Je to hrozné, když si pánové vykračují v třičtvrtečních kalhotech a sandálech s tmavými ponožkami, včetně chlupatých nohou. Myslím, že tady bych střílel spíš...:D
Jako dítě jsem na chalupě prožil celé prázdniny bez bot a nezanechalo to na mně újmu.
Když už ponožky, tak nízké, sportovní, do sportovních bot. A to, jak chodit doma, záleží na každém jednotlivci. Já se snažím co nejvíc bez ponožek, myslím, že to je i zdravější pro nohy.
doplněno 28.05.12 10:17: ladaadal: Jasně, pokud je to ze zdravotních důvodů, ponožky být musí. Ale doufám, že nenosíte takové ty až skoro ke kolenům...
Lidus má pravdu. Celé dětství jsem v podstatě proběhal na chalupě bos. Do školy se samozřejmě boty nosily. Jinak doma chodíme já a mamina v ponožkách, kluci někdy bosi někdy v ponožkách. Ven oni někdy na boso někdy v ponožkách. Já musím mít ponožky i do sandálů,protože mám ihned zlikvidované nohy. Ponožky mi sajou pot, takže jsem na ně zvyklý. Zbytek rodiny do sandálů naboso.
Dnes je divný svět, za dětství se chodilo bosky, v trenkách, lidi na pole bosky, v tom prachu...nohy od téru z cesty. Dnes na zahradě, nebo víte co to je jít po cestě, jak to příjemně hřeje...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.