Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odejit od rodiču?

Od: bamblka* odpovědí: 7 změna:

chci odejit od rodiču je mi 17 je zpusob?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Nijak,do 18ti za tebe mají zodpovědnost.Takže kušuj a rok čekej.Pak můžeš kam chceš,když tě ten most tak láká.

bamblka*
hodnocení

Neboj pod most se nedostanu. Mám plnoletého přítele skoro 3roky máme už vlastní dům a jak dodělám školu boužel mě čekaji ještě dva roky tak se chceme i vzit. A kdyby si měla mé rodiče za svoje tak bys to chápala. Nevím jestli ti připada normální, když se tě na něco zeptaj a ty odpovíš tak po tobě vyletí...

des*

On rok uteče jak voda,když semtam přespíš u přítele,tak se svět taky nezboří,není to třeba brát zase tak tragicky.Ale obyčejně to nedopadne,známe mnoho případů kdy se spálí mosty a není se kam vrátit.Nespěchal bych s odchodem,poslouchat potom-my jsme ti to říkali,je horší.

ttttt*
hodnocení

0x

"des" má pravdu, mají zodpovědnost, ale pokud se s nimi domluvíš, můžeš žít někde jinde.. Budou však za tebe stále zodpovídat. Takže, když ti koupí na sebe byt, nebo jim budeš platit za nájem něčeho, co ti pronajmou, kolej nebo cokoli.. Klidně tam žít můžeš, ale stále platí to o zodpovědnosti. Mnoho nezletilých, kteří chodí na vzdálené školy využívá kolejí a ubytoven a prakticky tam sami žijí. Taky je možná vyjímka kdybys měla dítě nebo něco, ale to už jen tak spekuluji, možná je, možná ne, nějaká logika by v tom byla. A vážně chceš odejít? Zamysli se nad tím prosím :)

ttt*

Promiň, nepřečetl jsem tvou odpověď.. V tom případě by měla stačit domluva s rodiči.. Asi to ale nepůjde co? - zní to tak.. Pokud ti dovolí bydlet jinde, tak je asi vše v pořádku ačkoli musí zajistit tvé základní potřeby.. prostě abys tam měla vše, co potřebuješ, vše, co bys měla doma.. Každopádně to zkus po dobrém, myslím, že bys později litovala.. A až ti 18 bude, zkus to rovněž po dobrém, ne jako, že mami, tati je mi 18, sbohem, už mi do toho nemůžete mluvit.. Věř, rodiče se hodí a ačkoli to možná prokazují radikálně, mají tě určitě rádi, věř, že bys nechtěla ztratit zrovna je..

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ano, existují dvě možnosti. Ta první je, že ti to rodiče dovolí a na jejich zodpovednost se můžeš odstěhovat kamkoliv.

A druhá moížnost je, svatba. Když se oženíš, tak se vlastně stáváš zodpovědným sám za sebe v plné míře.

Ale já bych počkal do těch 18.let.

skye*

Vdát se může až v 18ti, dříve jen s povolením soudu a to z jediného důvodu a tím je těhotenství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]