Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny!Jelikož včera bylo opravdu krásné počasí a Honění krále,rozhodly jsme se jít s rodinou na Honění Krále.Tak nechyběla cukrová vata,kolotoče,pití,jídlo,héliové balónky a lízátka
.
Jak se těm lízátkům říká?![]()
Byli jste včera také na honění krále,pokuď ano ,kde? Já ve Lhotce!
![]()
Co to je, prosím, honění krále? Nějaká krajová tradice? Znám jenom moravskou jízdu králů, ale nikdy jsem ji naživo neviděla. Jsem z Východních Čech a opravdu toto spojení neznám.
Ale i když jsem žádné krále včera nehonila, užila jsem si s vnukem taky. Co? Samozřejmě - vlak! Holcim slavil 100 let, kromě oslav, jídla, pití, soutěží, prohlídky závodu, jezdil i nádherný parní vlak z výtopny Jaroměř - 423 - Velký bejček. To jsme si užili, celý den. Bylo to krásné. I když honění krále neznám, kam se jistě hrabe na nádhernou parní mašinu. Tady je. Řekněte sami, není to krása? A pokud si podobné technické památky nezachováme, za pár let to nikdo nebude znát. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.