Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takovou otázku do diskuse Hodně lidí se potýká s tím, že by chtělo něco dokázat např. mít spoustu peněz, lepší práci, přítele/přítelkyni, ale něco jim v tom brání, třeba že nemají tak dobře placenou práci, nemyslí si, že by je někdo mohl mít rád, nepohybují se ve vhodném prostředí, okolnosti tomu nepřejí atd. Ale co kdyby to bylo naopak? Jen pro zajímavost můžeme zkusit připustit předpoklad, že žádná omezení ani překážky neexistují, tzn. že cokoli si zvolíte, to budete mít. Neexistuje žádné ale, co by vám v tom zabránilo. Prostě lusknete prsty a máte to. Problém je, že najednou máte nekonečný výběr možností. Nic není nemožné a všechno je vám k dispozici. Moje otázka zní, věděli byste přesně, co chcete? A byli by jste s tím spokojení do konce života? Nebo by vás neustále něco ponoukalo k tomu, že přece můžete mít víc? Mám takovou filozofickou náladu, díky za odpovědi
Je jedno takové přísloví, nevím, jestli čínské nebo japonské, je v tom cítit ta východní filozofie:
Dej člověku všechno, po čem touží, a rozdrtíš ho.
Podle mě to může mít dva významy - jednak ten fyzický, že každý člověk má tolik přání, že když se na něj všechny ty vytoužené předměty vysypou, skutečně jej rozdrtí, a pak ten filozofický: pokud se mi splní všechno a nemám si už co přát, zdrtí mě to.
Já bych určitě nevěděla, co chci. Když se nad tím pokouším přemýšlet, mám pocit jakési spouštějící se laviny: jedno přání plodí druhé a další a další. Ne z nějaké nenasytnosti, ale pokud se mi splní něco zásadního, změní se s tím i můj způsob života a z toho splavně vyplynou další přání. V podstatě si přeju jenom zdraví pro sebe a svou rodinu a trochu štěstí - jinak ať se každý taky trošku snaží sám
Kdysi jsem měla podobný nápad - skříň, ve které byly při každém otevření plné regály peněz. (Kdo četl Zeměplochu - něco jako Zavazadlo.) Ptala jsem se kamarádky, co by dělala, kdyby měla takovou skříň. Její odpověď: "Koupila bych si malé auto, abych mohla pohodlněji dojíždět do práce." Tenkrát mě to překvapilo, ale dnes mám pocit, že na rozdíl ode mě už tenkrát věděla, co je důležité.
existuje jeden takovej dokument ,kde je názorná ukázka všeho o čem se tu bavíte i s vysvětlením. jukněte,stáhněte a dejte vědět vaše názory na to .možná se evka23 ptá právě na to. ulozto.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.