Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak byste se finančně ohodnotili?

Od: danys* odpovědí: 37 změna:

Zdravím, jakou mzdu byste si představovali za svojí práci, abyste nemuseli počítat každou korunu, něco ušetřili, 2x ročně mohli vyrazit na dovolenou a chodili z práce a do práce s dobrým pocitem?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Myslím že naprostá většina lidí by se spokojila s tím, kdyby na pásce měla ten průměrný plat o kterém pořád slyšíme z médií ale prakticky nikdo z "průměrných" zaměstnanců ho nemá.

lidus*
hodnocení

0x

50 000,- Tato suma mi utkvěla v paměti mám (měla jsem) kamaráda co říkal, že za méně by se ani neobtěžoval ráno vstávat z postele, myslím, že když mu zjistili nádor na mozku vstal by rád i za méně.

hodnocení

0x

V otázce je zajímavá poslední část věty - abyste chodili z práce a do práce s dobrým pocitem. Co se peněz týče, to mám dobrý pocit, protože jsem (byť na sklonku svých pracovních let, nechtěně a do značné míry nedobrovolně) byla uvržena na lépe placenou pozici. S tím ovšem jde ruku v ruce podstatně vyšší pracovní nasazení a nesrovnatelná zodpovědnost, a na to už se necítím tak pružná jako řekněme ve 40, takže mi nastaly "přesčasové" hodiny, práce doma, bezesné noci a podobné lahůdky, bez kterých bych se mileráda obešla. Chci se dočkat důchodu v duševním zdraví a v této oblasti nelze ani vzdáleně mluvit při cestě do práce ani z práce (s taškou plnou papírů, s fleškou plnou dokladů) o dobrém pocitu.

Závěr: byla bych ochotná pracovat za méně peněz, řekněme něco málo pod průměrnou mzdou, a s menší zodpovědností a vypětím. I tak v mém oboru jsou řadoví zaměstnanci vystaveni značnému stresu a tlaku na pracovní výkon ohledně termínů, množství práce a zodpovědnosti. Nechápu, jak je možné očekávat nadstandardní výkon a za ten přiznat podprůměrnou mzdu.

kubelkovakamila*
hodnocení

0x

Já byych si představovala aspoň těch 30 000 :)

danys*
hodnocení

0x
Pokud se bavíme o hrubé mzdě, tak jelikož jsem skromnej, tak těch 45tis.hrubého.. :)

hodnocení

0x

Neodpovím Vám žádným konkrétním číslem..

Jen jednu historku ze života.. Potkal jsem nedávno kamaráda, dělá ve stejném oboru co já..pracovní vytížení nás obou je cca stejné..tj.10-12h denně, často i 7 dní v týdnu (jistě by se našel někdo, kdo by plat záviděl). Chvilku jsme si povídali...a on povídá "Martine, kdyby mi někdo nabídl poloviční plat než mám teď, ale s tím, že v 7h přijdu do práce...a v 15:30 půjdu domů..soboty a neděle volné, tak zítra nastupuju..

Peníze opravdu nejsou vše..

mmm*

V 15 h. už si pomalu sklízíš, vyčurat, umýt, namalovat, oblíknout, v 15.30 si otevřeš dveře a frnk. Ani vteřinu navíc, za co?

doplněno 10.04.15 18:04:

Někdo udělá stejnou práci místo za 8 hodin za 6, někdo to dělá 10 i 12 hodin a stejně se to musí předělat ! Lidi jsou hloupí, bojí se o práci, aby nebyli vyhození a ukázali šéfovi jak práci milují, tak se zdrží déle a on to pak bere jak samozřejmost. Jak si to nastavíš tak to máš. Uděláš to jednou a pak už to musíš dělat pořád. Ber nebo neber, zadarmo ani kuře nehrabe a přeci se sebou nenechám vorat. Když umíš a jsi dobrý, můžeš si také leccos dovolit.

Tak to klidně i 22tis...Někdy bych to chtěl zažít..., alespoń na týden..dva:)

doplněno 08.04.15 20:24: inzinyrka: myslím že si rozumíme..a hlavně víme o čem to je.A samozřejmě se najdou lidi co závidí, jen vůbec netuší co vše za naší prací je a kolik hodin měsíčně..nad "běžný" fond pracovní doby.

Tak přesně to jsem měla na mysli. Ty peníze, které vydělávám teď, jsou opravdu draze zaplacené - hlavně soukromým životem. Teď už mě hodně potřebuje moje maminka, za dřívějšího režimu bych byla v důchodu a dnes mám před sebou ještě 6 let. Zase se nechci rouhat, mám spolužačky a spolužáky, kteří už roky nemohou zavadit o práci, a já kňourám, že nějakou mám, ale je to tvrdý boj.

hodnocení

0x

Průměrná mzda - tu by měl mít opravdu každý, kdo slušně pracuje. Ale kdo ji ve skutečnosti má?

Mě spíš zarazilo něco jiného - chodit z práce a do práce s dobrým pocitem. To mi zase nepřipadá až tolik o penězích. Ano, slušná mzda člověka motivuje, ale někdy by bylo lepší dát přednost zajímavější práci, lepšímu pracovnímu kolektivu, než mít o pár tisíc víc. Měla jsem pěknou práci, bavilo mě to, peněz ale nebylo tolik. Měla jsem následně práci, která mě zoufale nebavila, peněz víc, ale s nadřízeným jsme se doslova nesnášeli /bylo to vzájemné/. Ale protože on byl nadřízený, měl, samozřejmě, převahu. V té době bych byla ráda dala část své výplaty za klidnou práci s příjemnými lidmi. Takže to není jen o penězích. Jaga.

mot
hodnocení

0x
Presne neni to o penezich.sam sem zmenil praci, penez mam min ale prace me v ramci moznosti bavi. A hlavnebto neni cim dal tim vetsi buzeracevjako v te minule. A penez mam i tak dost na to,abych neresil co si muzu a nemuzu koupit:)

frame*
hodnocení

0x

Byl bych spokojen s příjmem 50.000kč čistého. Což se sice někdy zadaří, ale za jakých podmínek...?

Asi tak jako píše martincakl. Těch 50 tis. většinu měsíců v roce nedosáhnu. Jsem však velmi nespokojen s pracovní dobou, stresem, obrovskou zodpovědností a velkými investicemi.

Pracuji ve dvou oborech (služby a maloobchod). Ve službách nesu velkou zodpovědnost. Kdyby jsem něco udělal špatně, tak jdu sedět. Všichni tlačí na cenu, čas a trochu i na kvalitu. U maloobchodu se jedná o velké investiční náklady a peníze, které se musí točit za relativně malý zisk. Navíc vzhledem k manipulaci s produktem také o velkou zodpovědnost. Stačí malé chyba a vytvořím průser za několik milionů. Telefon držím v režimu 24/7, což je velmi náročné.

Takže bych se spokojil s 50 tis., ale za podmínek pevné prac. doby a úměrné zodpovědnosti.

Za aktuálních podmínek bych chtěl garanci aby mzda neklesla nikdy pod 50 tis. Kč.

K čemu mi ty peníze jsou když přicházím domů pozdě večer a není energie ani čas na nějaké hobby nebo společnost.

doplněno 10.04.15 10:32:

Shaleman: Ale otázka nezněla - kolik si představujete vydělat, aby jste měli dostatek, ale na kolik by jste ohodnotili svou práci. Kdybych měl 25.000kč a 160h práce s tím, že budu chodit s čistou hlavou, tak jsem spokojen.

Televize, nový nábytek, apod. jsou věci zbytné - na úvěr si je normálně myslící člověk většinou nekoupí. Já rozhodně nemám za cíl hromadit majetek, mít spoustu luxusních aut a velkou vilu. To fakt ne. Po majetkové stránce chci pouze malý domek na okraji města na vlastním pozemku s malou zahrádkou. Dvě auta do rodiny v běžné cenové relaci a něco co nám bude zajišťovat alespoň malinký pasivní příjem (stačí pár tisíc korun), aby existovala nějaká malá záloha na dobu důchodu nebo pro případ nemožnosti pracovat např. z důvodu nějaké nehody (i přes zodpovědné placení sociálního pojištění od státu nečekám žádnou pomoc)

repkin*
hodnocení

0x

25.000,-Kč čistá ruka by mi stačilo. Ostatně s veškerýma výhodama a přesčasama jsem to v prosinci měl, ale nebyl jsem taky skoro vůbec doma :-/

doplněno 10.04.15 04:33:

shaleman: a přítom v Africe i jiných koutech Světa žijí lidé, kteří nemají nic, žádné mobily, auta, někteřé dokonce ani práci, vydělají si v přepočtu desetikoruny za den, někdy i týden, nemají elektriku, žárovky, počítače, autobusy a jsou spokojení, mají jeden druhého a jsou za to vděční.

shaleman*
v africe byli všichni "spokojeni" dokud tam nevtrhla bledá tvář a nezačala jim určovat jak mají žít. Nechali jsme se semlít bussinessem který nám vnucuje všechno za všechno naučil nás závisti a chtíče a my mu skáčeme po těch drobečcích a podepisujeme smlouvy a úvěry a zadlužujeme se a pak brečímě že máme málo že musíme do práce a že nemáme čas na to co dělat chceme. Nechali jsme se ovládnout penězi a chceme jich víc a víc. A přitom nám stačí tak málo. Trpíme obžerstvím a ještě si na něj půjčujeme. A najednou je 20 málo 50málo 100málo a pak zapomeneme že kdo má hodně ten chce vždycky víc.
shaleman*
máš doma starou televizi. Sice funguje ale je stará a malá. Co uděláš? koupíš si novou! jenže na ni nemáš tak co uděláš? půjčíš si na ni přece! A když už si půjčuješ tak hodně aby ta televize byla co největší a maximálně nabušená! a když už máš televizi tak si přeci koupíš i repráky aby byl pořádný zvuk na ty Simpsonovi! no jo ale kam to dáš k tomu starému stolečku se to nehodí! nevadí měsíc nebudeš jíst a půjčíš si na stěnu! a když už si půjčuješ a bance to nevadí tak si pujč hodně na tu největší stěnu co se tam vejde! A přece nebudeš sedět na tom starém gauči co na to řeknou hosti. Rychle! Koupíš si luxusní sedací soupravu z pravé kůže - vždyť máš ještě kreditku! Tak a teď si v hajzlu a makej jak negr na plantáži! :)

shaleman*
hodnocení

0x
proč si musím představovat mzdu abych vedl spokojený život? radši si představým spokojený život nezávislý na penězích. Peníze a atomová bomba jsou nejzhoubnějšími vynálezy jakými se necháváme ovlivňovat. Je zajímavé jak některým stačí ke spokojenému životu 20měsíčně a někdo potřebuje 50...

shaleman*
hodnocení

0x
kdo řekl... "chodíme někam, kam chodit nechceme, abychom vydělali co nejvíce papírků, za které si koupíme něco, co vlastně vůbec nepotřebujeme."

danys*
hodnocení

0x
Většina z Vás by si měla lépe přečíst otázku..

Ona ta otázka totiž není položena zcela jednoznačně, takže každý odpovídá, jak umí. Ohodnocení své práce nemusí vůbec souviset s tím, že budu mít na dvě dovolené atd., a už vůbec ne s pocitem, se kterým do práce a z práce jdu.

hodnocení

0x

Pocit z práce nesouvisí přímo s penězi. S mými aktuálními výdaji lze uvedené realizovat s 50 tisíci měsíčně, ale představoval bych si tak dvojnásobek. Jinak práce jako taková mě baví a pocit z ní mám také dobrý. Nicméně já jsem nikdy nevydržel u práce, která mě nebavila. Buď jsem šel do jiného zaměstnání nebo se živil na volné noze.

bavi

Dneska asi nebavila, nebo jsi si vzal náhradní volno.

Nikoliv, pauza na oběd. Nicméně moje práce se nedá dělat na povel. A jsou i chvíle, kdy to prostě nejde. Takže si dělám i jiné přestávky podle potřeby.
bavi

OK no diskutují tady taky podnikatelé, kteří mají přestávku na oběd od rána do večera. Ti se nemusejí starat kolik potřebují. Asi jim to vydělá lůza.

:) já mám dovolenou a snažím se vyléčit z virózy, přičemž vyřizuju služební maily a telefonáty... ale stejně mi to nebude přičteno k dobru :)

mot
Spis tady diskutuje ta luza, ktera nemaka cely den, klika po internetu a hodinu pred koncem pracovni doby se uz chysta k obchodu...
bavi

No podle znění některých příspěvků (psaných v pracovní době) podnikatelé a důchodci, občas školáci. Oč by se důchodci měli lépe, kdyby podnikatelé spíš přemýšleli jak řádně platit daně. A internet v pracovní době mají spíš k dispozici pracovníci státních úřadů. Ti se za lůza nepovažuji. Lůza má spíš špinavé ruce od roboty a rozhodně si nebudou, i kdyby měli PC k dispozici, mazat klávesnici.

mot
Ja sem treba zamestnanec, na internet muzu byt jak chci v pracovni dobe, protoze zamestnavatele moc nezajima co delam,staci, abych mel praci hotovou:)
Statni urednici jsou pohadka sami o sobe, vim jak to tam chodi a vsadim se, ze v patek v tuto dobu,tj.po 16hod nesedi u pc ani jeden:)
Ale mate krasny nazor,ze podnikatele muzou cely den sedet na internetu a jenom sledovat jak jim pribyvaji penize na konte. Predpokladam,ze ste si nikdy nezkusil podnikat, aspon jako vedlejsi pp, myslim ze by vas ty hloupy reci presly.
bavi

Soudruhu, musíš být soudruh, když již žiješ v komunismu a práce pro tebe není obživa, ale seberealizace. Taky jsem nepsal, že všichni, ale někteří. Ti poctiví si neříkají podnikatelé, ale živnostníci. To já ještě pamatuji. Živnostník se musel tvrdé ohánět a jistě neměl čas v pracovní době sedět u PC.

Jinak bych doporučil víc času věnovat studiu češtiny. Přece jenom hrdý národ si zaslouží, aby měl vzdělané lidi.

mot
Soudruh urcite nejsem, ale pobavilo. Prace je pro me obziva a i seberealizace, nevidim v tom problem. A podnikam protoze me to bavi. a protoze to delam pro radost a ne pro penize, nemusim podvadet na danich. Tj ano podnikatel, nemusim si rikat zivnostnik, protoze me to nezivi.
A proc by zivnostnik nemohl sedet v pracovni dobe u pc? To ho snad nemuze zivit?

buss
hodnocení

0x

min. 99 999 Kč, and du danys když se ptáš?

eulalie*
hodnocení

0x

Kdyby mi zaměstnavatel dal ten statisticky průměrný plat, tak by to bylo dobré. Ale to bych musela nějakého zaměstnavatele mít, že. Jenže o matky s malými dětmi není zájem...

renatadk
hodnocení

0x

Mě by stačila ta průměrná mzda...upravená na mojich 30hod/týden

Jelikož jsem realista, tak by mi stačilo aby se alespon opět zvedla minimální mzda a museli nám trochu přidat :)

pazout71*
hodnocení

0x

Ahoj,

dnes je to pravdu špatné a neplatit je národní sport. Většina zaměstnavatelů jen zneužívá a okrádá ikdyž na to mají slušně zaplatit. To, že neaplatí co májí, je to samé jako když lidem vlezou do peněženky a peníze ukradnou. Přiznávají málo nebo minimum, platí na černo a to z nich člověk musí peníze ještě tahat. A to se nebavím o hulvátství stresu, tlaku a dřině. Pracuji jako Truhlář, práci mám rád, ale je to otřesné a člověk si dnes vydělá míň jak před 10lety! Vědí, že práce moc není a hlavně, že k tomuto řemesu potřebujete dobrou dílnu nebo hodně peněz. Tak si dělají co chtějí a chovají se jako čuňata! Nejsou schopný platit ani 18 000,- hrubého za běžné hodiny a když děláte přesčas tak to nezaplatí. Opravdu nevím co si o tom mám už myslet a je mi z toho špatně. Neříkám, že všichni, ale jsme národ zlodějů a podvodníků.

Pažout

hodnocení

0x

Je to jen fantazie ;) tak proč ne třeba 100.000?

jen moje fantazie, proč právě 100k a ne víc nebo míň? Kulaté číslo, co se dobře pamatuje? :)

doplněno 27.04.15 14:03:

měl to být měsíční příjem, z 12x100k = 1,2mil/rok bych dokázal ušetřit i na 2 překrásné dovolené *smich*

Tak pán co položil otázku zmínil dvě dovolené. Vzhledem k tomu že nejsem fanda do cestování tak moje dovolená by nebyla nákladná a zajel bych do přírody tady u nás v ČR. Nejspíš Adržbach. Takže moje výdaje nejsou vysoké, tudíž by mi to stačilo.

hodnocení

0x

Já bych ráda něco, abych mohla bydlet sama v centru Prahy v malém 1+1 (nebo 1+kk) (tj. cca 10 000x12 kč) + dovolená 2x za rok (jezdila bych na vlastní pěst s cílem ušetřit, takže 2x15 000) + jídlo, abych nešetřila na jídle, takže 4 000x12 + kultura (kino, divadlo, i ty restaurace a drobné výlety atd. cca 1000x12) + aby z výplaty zbylo tak 5-6 000x12 na nějaké "blbosti" nebo "kdyby náhodou". Takže celkem to máme 282 000 na rok, což je 23 500 za měsíc čistého. Tolik by mi stačilo, abych mohla žít podle sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]