Nejste přihlášen/a.
Na čí jste straně? Jak ten konflikt vnímáte? Kdo si myslíte, že je v právu?
osobně za každým, kdo se zastává Putina vidím pomatence nebo zaplaceného propagátora. Neříkám, že nemůže mít pravdu, jen mi to tak přijde. Je prostě zvlášní, že jakmile vyjde na idnes nebo kdekoliv jinde nový článek x prvních komentářů říká, jak Ukrajina překročila všechny meze a Rusko se jí snaží domluvit a za nic nemůže.
doplněno 28.01.15 20:56:nepsal jsem že nazývám...
Já vidím chování Putina obdobně jako chování Hitlera v roce 1938. Ten s pomocí Henleina vyvolával nespokojenost německého obyvatelstva na našemu území a pak se zdůvodněním, že musí toto obyvatelstvo ochránit, obsadil Sudety. Putin také chrání občany Ukrajiny ruské národnosti tak, že posílá přes hranice státu vojsko a techniku s cílem připojit část Ukrajiny k Rusko. Už ani netvrdí, že ruští vojáci na Ukrajině jsou na dovolené a zabloudili. Rusko považuji za agresora.
Jenže na východě Ukrajiny mluví rusky víc lidí než ukrajinsky. Jde vážně reálně o Ukrajinu? Ve světle zjištění, jakým jazykem se zde mluví možná bude následně snáze pochopitelná debata i o občanské válce. My se rozešli se Slovenskem smírně, proč totéž neudělá Porošenko a bude po válce...Jestliže si myslí, že neválčí se separatisty ale s Putinem - Ruskem, proč v tom pokračuje. Proti Rusku přeci nemůže nikdy vyhrát..
Na jižním Slovensku více lidí mluví maďarsky než slovensky. Myslíte, že tato skutečnost zakládá právo odtrhnout se od Slovenska a připojit se k Maďarsku?
Domnívám se, že referendum by dopadlo ve prospěch promaďarského obyvatelstva. To však vůbec není podstatné. Kdyby se vyhlásilo referendum v roce 1938 v sudetských oblastech, dopadlo by to podobně. Znamená to však, že jsme měli třetinu území předat Rakousku a Německu? Když toto odtržení schválily v Mnichově evropské mocnosti, tak je to všeobecně považováno za zradu. A kdyby k takovému aktu dobrovolně přistoupil parlament a Beneš, jak byste na to nahlížel?
Bruno, jizni Slovensko je madarske uzemi, patrici protipravne Slovensku. A je to velmi smutna udalost, jak se to po prvni sv. valce stalo-totiz znamym omylem, ale v Londyne a Parizi uz nechteli korigovat(bylo nedavno v televizi v tom hist. povidani).
Ale i tak, podivej Kosovo je dnes samostatny, a Jugosi mohli protestovat? ze jim to patri od roku 520? ale kdyz se jim tam Albanci rozmnozili jak kralici, tak pak uz staci jen demokracie
Jenže Hitler ani Sudeťáci nedělali předtím ani potom referendum jako v Doněcké a Luhanské republice. Právo na sebeurčení je přece jednim z nejdůležitějších a nejzákladnějších lidských práv. Srovnávat to proto nejde.
Bruno, Hitler nevyvolaval nespokojenost, ale sudetsti Nemci byli v CSR sikanovani, a jak!-nejvic "zpocatku" kdyz jim chteli v jejich mestech zavest uredni rec(cestinu)-o tom ty nic nevis! Pak-vsechny statni zakazky(silnice, zeleznice, bunkry...) dostavaly ceske firmy, a ne ty mistni nemecke...atd. CSR vedla spatnou narodnostni politiku, resp. delali si co chteli-byli pani, meli moc a Nemec jim byl jen pro srandu. Lidi jako ty byli a jsou schopni hajit argument, ze Nemci k nam prisli po Bile Hore, a ted muzou zas vypadnout, ze jim nic nedluzime.
Jen blázen fandí konfliktům,protože ty se rozrůstají a není cesty zpět...ale jsem na straně Putina,řídit tak velkou zem nebylo ani v dějinách pro nikoho z Ruska lehké,mnoho etnik,problému a to chce pravého chlapa v čele a rázná rozhodnutí.Ukrajina je takhle "rozpolcena"odjakživa,měli by ty lidi"prorusko" připojit k Rusku a zbytek ať má taky co chce.Mediim vůbec nevěřím a taky už ani nevěřím kdo koho tam bombarduje.Nevěřím,že by ukrajinci byli takový"západně"smyšlející národ.Třeba dělají nějaké sabotáže pod zástěrkou-hodit to na rusáky,ale my jako obyčejní občané se pravdu moc nedozvíme.Proto to nechci ani soudit ani obhajovat.Necítím,že máme dost objektivních informací.
Lucie, soustred se na vec a nezajimej se o to, jak je ten boj veden(kdo co sestrelil a na koho to svadi). Takze z tveho prispevku bych si vzal, ze resit (tyto docela male) konflikty nasilim v 21. stoleti nema nejen smysl, ale je i silne antihumanni(fasisticke) a vysledek je pritom stale otevreny.
...a kdo tady zná pravdu?čí je to vlastně konflikt?vy znáte fakta a nebo máte jasno(podle sebe)?Referendum proběhlo,to považuji za správné a lidé se rozhodli.Každý má právo na svůj názor-prorusáci tvrdí že vše bylo o.k a odpurci tvrdí ,že bylo zmanipulováno a tak mi to připadá se vším,proto nemáme dost faktu abychom mohli soudit nebo něco řešit.Pokud se Vy cítíte oprávněn zvolávat svůj názor,potom gratuluji,asi máte přímou linku do Kremlu a Bílého domu.
A nezapomeňte,že v otázce bylo ať vyjádříme svůj názor na tohle téma,nikoli abychom to vyřešili.Nevím proč,když je tady položena otázka,že spousta přispívatelů chce vnutit svůj názor druhým a netolerují jiný náhled na věc.Jen ta jejich varianta je správná a když má někdo jiný názor je hned např.fašistou,komunistou,despotou...někdy je třeba se zamyslet nad sebou než začneme řešit otázky světa.
sorrybylo to tak všeobecně a né přímo k tvému odkazu
...hlavně po přečtení i jiných a odkazů...a to nemluvím o jiných diskuzích.Někdy je to smutné,jak lidé nemají tu demokracii v sobě a chtějí moralizovat a nutit své představy.
Jezdím kamionem po EU i po rusku a jeho bývalých satelitních státech. podívejte se do mapy a najděte Doněcko (Ukrajina) v rusku Rostov na Donu, Východní Doněck a potom Severní Doněck. udělejte kruh a Výjde vám Doněcka oblast donských kozáku. A koukněte celou oblast přetína Ukrajinská hranice .To nemám ze sebe to mi zkazali rusi i ukrajinci na východě , Mají tam rodiny ,kamarády skratka KOŘENY, na obou stranách a politici jsou hluší Tak zkazali dědušky i bábušky co jsem se ptal, a co se týká RUSKA ! Možná by jste čumněli.Obrovské markety 4-6 něco jako Praha u čer. mostu ale 3x tak větší, Moskva a jiné města a jejich silnice od 6 do 12 pruhů, ano jsou tam i cesty vlnité a diravé , ale musím konstatovat že dálnice D 1 v jejim podání je tankodrom a nový obchvat Prahy -to je s prominutím HNUS. Naší iženýři by se mohly jít učit od Rusú a Belgičanů i Němci kdyby mněly ty obrovské plochy a na tak písčité a podmáčené půdě by měli obrovské problémy.Nezastávám se žádné strany , ale nechte Putina být, tak jak o něm mluví rusové tak nemluví o našem presidentu ni Zemanovci.i když jsem mu dal o obchodech s ruskem a pseudo alahovců za pravdu. čau dedek.
Rusku...to tu nikdo nevidí ,že ty mrdky z Usa kde vstoupili tak je jenom bordel? Celí problém Islámského státu vytvořila jenom amerika,kde vstoupila jejich noha ,tak tam se do tedka bojuje. Co má tak asi dělat stát kde ho obkličujou černé opice jako je Obama. A národ který vyznámenává banderovce stojí za Chuja toto je dílo ochlasty Veškrny.
V rusko-ukrajinském konfliktu? Nevím o takovém. Já vím jenom o rebélii USA+EU proti Rusku a ta západní dvojice před sebe vystrčila zmatenou Ukrajinu, za kterou se schovává.
Naprostý souhlas. Putinovi fandím, jedná klidně a přemýšlí dopředu. Nutí nám vnímat jej jako agresora, ale viděla jsem mnohá videa po připojení Krymu k Rusku a ty davy lidí to skutečně oslavovali, stejně tak, když se tam poprvé fyzicky objevil. Není problém to na netu vyhledat. Kdyby byli i teď součást Ukrajiny, je tam masakr civilů stejně, jako na jihovýchodě. A dále, ty statisíce obyvatel, které z válečných zón uteklo do Ruska, také o mnohém vypovídá. Proč neprchají na druhou stranu, ale k "agresorovi"? Je nám to podáváno, bohužel, velmi jednostranně, ale kdo chce, objektivnější informace si najde.
Já vím jedno. Bývalý prezident Janukovyč byl řádně zvolen a jako takový měl jeho mandát skončit podle ukrajinské ústavy (neznám ji). Nějak mám problém pochopit to, že vládu na Ukrajině svrhla událost zvaná Majdan. Mám s tím problém proto, že kdyby k něčemu takovému došlo u nás nebo v kterémkoli "demokratickém" evropském státu, tak by to bylo zřejmě špatně. Evropská Unie a Amerika jsou v tomto kontextu tudíž jaksi nekonzistentní... Dovede si snad někdo představit, kdyby do strakovky a na Hrad vtrhla banda živlů a rozehnala vládu a prezidenta? (Tak jak si to tlučhubové na různých dikusích přejí?).
Konecne poradny prispevek, na ktery nemaji kecalkove odpoved! A takovych argumentu je vic!
Porosenko je valecný zlocinec! Neustale porusuje vsechna primeri, ktera podepsal. Vede valku proti vlastnimu lidu.
Je-li zastancem demokracie-tak proc nenecha odhlasovat ale musi zabijet?
A navic na tu valku nema, je v bankrotu, nemuze ani vyplacet penize vlastnim urednikum, vsechno je jen na dluh, a ratingove spolecnosti v USA mu zajistuji nejhorsi povest-s nejvyssimi moznymi uroky
Já fandím americkému opálenému mužíkovi, v Iráku zajistil kvalitní demokracii, jenom nenašel biologické bomby kvůli kterým tam vpadl, v Afganistánu výborně pracoval 10 let a je tam nýní pravděpodobně vynikající pořádek, včetně demokracie v Sudámu to trošku navrtal aby tam byl blahobyt a na Ukrajinu investoval jenom 5 miliard dolarů na kvalitní mejdan na Majdanu a nýní tam již můžou strýčkové Samové začnout podnikat jak madam Albrichtová a spol. v bývalé Jugošce
Proc by obyvatelstvo Donecka nemelo mit pravo se pridat k Rusku, kdyz bude vetsina pro? Rusko má mnohem vyssi zivotni uroven jak Ukrajina, kde lidem nejsou vyplaceny duchody, protoze stat je bankrot. Resenim pro Ukrajinu by bylo pripojeni k Rusku a ne k Evrope. Vsak ono jim to nekdy dojde, az jim bude jeste hur, a bude stacit jen jedno referendum, to budou americky valecnici koukat !
nefandím nikomu. Ale ti co to rozpoutali by měli být vláčeni ulicemi a bičování. Umírají nevinní. A pokud tady někdo řeší že někdo je na straně Putina a někdo na straně Západu...?
Nepokoje na Ukrajině začly během olympiády v Soči (myslím tím ty násilné nepokoje). Putin celou dobu mlčel a nijak se k věci nevyjadřoval. A všimněte si, kdy utekl demokraticky zvolený prezident Ukrajiny? Utekl na konci olympiády v Soči, kdy již zbývalo pár dní do jejího ukončení. A přeci Putin tehdy volal Ukrajinskému prezidentovi ať se snaží ještě vydržet...ale v noci musel utéci. Proč? Protože před koncem olympiády vzrostla násilnost na Majdanu. Už jste zapomněli jak dav utnul hlavu ukrajinskému policajtovi co se bránil pendrekem a štítem. Jak veřejně zlynčovali policajty zasahující na majdanu? Nebo jak mlátili lidi kteří chodili do práce, protože museli živit své rodiny? Jak po útěku Ukrajinského prezidenta zaůtočili na úřady v Kyjevě(odkud brali demonstranti jídlo, vodu a veškeré zázemí, když nechodili rok do práce. Protesty na Ukrajině trvaly rok)? Už jste zapomněli jak Kličko viděl že se situace vyhrotila a nedokázal utišit běsnící dav? Zapomněli jste na únik telefonátu kdy americká pracovnice diplomacie řešila že je třeba se vykašlat na celou EU a začít jednat?
Podívejte se na mapu členských zemí NATO v roce 2000 a dnes... Rusko může být rádo jen za to, že má ve vedení někoho jako je Putin.
A dále, namířené sankce vůči Rusku, opravdu tolik uškodili Rusku? Vždyť i Slováci volali po jejich zmírnění a nejen. A je zajímavé že Amerika dál obchoduje s Ruskem a EU své obchody s Ruskem omezilo.
Evropa nejen že je multikulturní popelnicí světa, ale sama si utahuje opasek. Řekněte mi proč? Když ještě během olympiády byli vztahy Německa a Ruska ukázkové a Merklová hledala cestu k spolupráci s Ruskem. Pamatujete si jak Merklová kamarádila s Putinem a jak ji média propírala...? Pak prosaklo na veřejnost že USA odposlouchávala Německo a své vlastní spojence v Evropě a nejen zde. A záhy po několika jednání Merklová otočila o 180° (jedníání se západem-USA)
A poslední celkem důležitá informace Rusko a Čína začínají spojovat své síly nejen na poli ekonomické. A v roce 2020 má být ukončeno přezbrojování Ruska a Číny. Je známo že v tomto roce začne Čína nárokovat své území a požadavky v Asii. Nebylo by lepší pro EU spojit své síly s Ruskem?
A co se týče obrany práv neozbrojených lidí...proč média tolik neřeší to co se děje na hranicích s mexikem, kde Američané odstřelují mexičany jako škodnou v lese a náramně se u toho baví...
Dále Amerika chce přesunout své základny na východ Slovenska a říká někdo něco proti? Je zvláštní že se zde řeší vpád vojsk Varšavské smlouvy, když dnes pod rouškou demokracie jsou rozmístěny základny všude kde se to hodí...
Já jsem netušila, ze valka je jak sportovní utkání. A protože sportu vůbec nerozumim, a válce tím tuplem nee, nefandim nikomu. Na obou válečných stranách jsou mrtvi. Tech je mi líto, protože na válku doplaceji většinou normální lidi, zatímco ti, co valku vyvolali, si hovi pěkně v bezpečí a v teploucku.
Jsem na své straně. Nehodlám živit miliony ukrajinských hladových krků, bohatě mně stačí ty statisíce, které už v ČR jsou. Čím dříve si Putin převezme celou Ukrajinu na svou výplatní pásku, tím lépe pro náš erár - tedy pro nás. Konflikt vnímám jako klasický kšeft nadnárodních společností, jednotlivých businessmanů a jimi řízených loutkových vlád o strategické území a nerostné zdroje. V právu je jako vždy silnější.
janplinto: Píšete, že jde o strategické území... takže potom přijde řada na naše území, nebo to Rusku bude stačit?
Stalin pronesl 25. června 1945 přípitek, v jehož závěru řekl: "Díky jemu, ruskému lidu, za důvěru! Na zdraví ruského lidu!" A Stalin měl přece ve všem pravdu ne?
Humanitární a demokratické bombardování ve velké části světa. USA = IZRAEL - odtamtud se plodí všechno válečné zlo.
Prý
1. Prezident Ukrajiny Peter Porošenko má občanství Švýcarska a Izraele.
2. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko má občanství Německa.
3. Gubernátor Dněpropetrovské oblasti Beňa Kolomojskij má občanství
Švýcarska a Izraele .
4. Zástupce gubernátora Boris Filatov má občanství Izraele.
5. Náčelník SBU (Bezpečnostná služba Ukrajiny) Valentin Nalivajčenko má
občanství USA.
Není mnoho opravdu objektivních informací nezávislých na té-které straně. Takže opravdová fakta která vidím já:
1.) "Několik" lidí se rozhodlo vyhlásit nezávislost na ukrajinské vládě.
2.) Těch "několik" je tolik, že dávají zabrat celé ukrajinské armádě.
3.) Porošenko nesouhlasil, a místo diplomacie na ně poslal armádu. Začal válčit proti vlastním lidem. Byť chtějí nějakou formu nezávislosti, jsou to stále občané Ukrajiny.
Můj komentář:
ad1) Je jedno proč a jak.
ad2) Z toho vyplývá že ASI je jich hodně. Bez ohledu na to, jakou a odkud mají výzbroj. Je stále srovnatelná s výzbrojí ukrajinských vojáků.
ad3) Jestliže někdo válčí zbraněmi, místo vyjednávání, je zločinec a nemůže mít mé sympatie.
Je nutno o konfliktu uvažovat zcela jinak.Dění v Evropě je pokračováním druhé světové vélky Pokud někdo sleduje historii,musí mu být jasné,že USA projevují obrovskou snahu o potlačení komunizmu.Ke konci války řada amerických politiků a generálů navrhovala pokračovat v pochodu na východ,kde se měli použít váleční zajatci,jak Němci,tak Ukrajinci,Rumuni,Maďaři,Poláci a další utečenci na západ.Kdyby nebyl presidentem Roosevelt,byl by tento scenář docela reálný.Když americký prezident zemřel,tak americký tlak na evropskou znásobil H.Truman,jenž má na svědomí studenou válku a vznik železné opony.,V jeho police pokračoval D.Eisenhower,který eskaloval americké jaderné zbrojení.
Po rozpadu SSSR se moci v řadě evropských států zmocnily reakční režimy a peněžní a zbrojařské organizace.
Dnes v Evropě zavládly vlády,řízené spíše CIA a ta se snaží nastolit v evropských státech politiku potlačení komunizmu a americký způsob života.Lidé nevidí,že je to zcela nedemokratický vliv na život většiny lidí.
Na Ukrajině se pučem dostali k moci ukrajinští fašisté,vracející se potomci Banderovců.O nich by mohli mluvit potomci mrtvých Čechů a Slováků,ale i Poláků.Nedivím se,že řada Rusů,kteří jsou potomky milionů mrtvých v boji proti Hitlerovcům se brání proti zvratu výsledků druhé světové války.Což konflikt je.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.