Jak se dělá kalvados

Od: Datum: 25.05.12 13:38 odpovědí: 6 změna: 26.05.12 18:29

Dobrý den

Chtěl jsem se zeptat, jak se dělá kalvádos. Kamarád mi poradil: Vylisovat jablka, dát do demižonu a nechat až to dobublá, potom

do palírny. Druhý tam přidává trochu jadýrek na chuť a vůni.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.05.12 14:10
 
avatar

Dělá to správně,Jablka rozemlít,dát do uzavřené nádoby,přidat cukr a nechat kvasit.Po 5 - 6 týdnech se obsah odveze do palírny.

Ke kvašení lze použít pouze úplně dozrálé ovoce,s dostatečným obsahem cukru.Padanky ze zimních "štrůdláků" se na tento bohulibý výrobek nehodí.

JABRAKA

Od: tomiko*
Datum: 25.05.12 14:26
 

Myslel jsem pravý kalvados z vylisovaného moštu

Datum: 25.05.12 19:55
 
avatar

Pokud budeš vyrábět nejprve mošt a ten kvasit,spotřebuješ velké množství ovoce.Ve výliscích je ještě spousta šťávy,která přijde nazmar.Proto je lépe kvasit rozdrcené ovoce.Trochu cukru(asi 1 kg /10 l zvedne výtěžek,na chuti se to moc neprojeví.Kvašení lze podpořit ovocnými kvasinkami.

JABRAKA

Datum: 26.05.12 09:02
 

Presne tak, palit z mostu je ptakovina, je to jen prace navic. Nekdo vetsi ovoce ani nedrti, ale mam zkusenost, ze to muze plesnivet, proto urcite nadrtit/nasekat. Pred odvozem do palenice odebrat z vrchu kolac ze susiny pokud tam je - muze pokazit celou goralku

Datum: 26.05.12 18:29
 
avatar

z moštu to prostě bude top kvalita do dubových sudů a na staření... na obyčejné pití je to zbytečné, ale když se chce člověk blýsknout před sousedy... proč ne :)

Tak jako bourbon nebo whisky získává tu správnou chuť až po patřičném dozrání v dubových sudech, posunuje se do vyšší kategorie i domácí ovocná pálenka, uložená alespoň na šest měsíců do dubového, či akátového soudku. Staletími prověřená metoda zrání dokáže z dobré slivovice, či kalvadosu udělat vynikající a i ty méně povedené, "s ocáskem" lze tímto způsobem velmi účinně vyléčit!
Datum: 26.05.12 11:50
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.