Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dělá kalvados

Od: tomiko* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Chtěl jsem se zeptat, jak se dělá kalvádos. Kamarád mi poradil: Vylisovat jablka, dát do demižonu a nechat až to dobublá, potom

do palírny. Druhý tam přidává trochu jadýrek na chuť a vůni.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Dělá to správně,Jablka rozemlít,dát do uzavřené nádoby,přidat cukr a nechat kvasit.Po 5 - 6 týdnech se obsah odveze do palírny.

Ke kvašení lze použít pouze úplně dozrálé ovoce,s dostatečným obsahem cukru.Padanky ze zimních "štrůdláků" se na tento bohulibý výrobek nehodí.

JABRAKA

tomiko*
hodnocení

Myslel jsem pravý kalvados z vylisovaného moštu

jabraka*

Pokud budeš vyrábět nejprve mošt a ten kvasit,spotřebuješ velké množství ovoce.Ve výliscích je ještě spousta šťávy,která přijde nazmar.Proto je lépe kvasit rozdrcené ovoce.Trochu cukru(asi 1 kg /10 l zvedne výtěžek,na chuti se to moc neprojeví.Kvašení lze podpořit ovocnými kvasinkami.

JABRAKA

stany*

Presne tak, palit z mostu je ptakovina, je to jen prace navic. Nekdo vetsi ovoce ani nedrti, ale mam zkusenost, ze to muze plesnivet, proto urcite nadrtit/nasekat. Pred odvozem do palenice odebrat z vrchu kolac ze susiny pokud tam je - muze pokazit celou goralku

z moštu to prostě bude top kvalita do dubových sudů a na staření... na obyčejné pití je to zbytečné, ale když se chce člověk blýsknout před sousedy... proč ne :)

Tak jako bourbon nebo whisky získává tu správnou chuť až po patřičném dozrání v dubových sudech, posunuje se do vyšší kategorie i domácí ovocná pálenka, uložená alespoň na šest měsíců do dubového, či akátového soudku. Staletími prověřená metoda zrání dokáže z dobré slivovice, či kalvadosu udělat vynikající a i ty méně povedené, "s ocáskem" lze tímto způsobem velmi účinně vyléčit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]