Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou jste četli naposled knihu? Dobrá kniha?

Od: lentilkao* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se vás zeptat - nemáte nějaký tip na dobrou knihu? Byla bych ráda, kdyby se týkala bezdomovců / drog / nemocných lidí / postižených / adopce / dětí z dětského domova...nebo něčeho podobného, s příběhem. (o nich nebo tak). Četla jsem tohoto rázu zatím jen dvě knihy - No a já a Pozorovatelku. A teď nemohu nic podobného najít.

Děkuji moc.

doplněno 16.05.13 11:29:

Prostě nějaké knihy ze života. Třeba i o vězních...Nejvíce by mě ale zajímaly knihy o bezdomovcích a postižených lidí.

doplněno 16.05.13 12:37:

*lidech

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To, co jsem naposledl četl/čtu já, je malinko něco jiného, ale styčné body tam jsou. Čtu knihu "Návrat krále Šumavy" , což není ten komunisty zpropagovaný a zdeformovaný příběh, ale životopisný román o Josefu Hasilovi, který se stal předobrazem skutečného krále Šumavy. Je to poučné i napínavé,

purple*
hodnocení

0x

My děti ze stanice ZOO-o drogách, nic jiného mě nenapadá.

hm*
hodnocení

0x

Kupodivu jsem naposled četl R.U.R., ale to se tvému tématu ani neblíží.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den,

přečtěte si Cizí děti od Jaromíry Kolárové.

(Tři povídky o osudech dětí z rozvrácených rodin) - četla jsem několikrát.

dzordz*
hodnocení

0x

Nečetl jsem ji naposled a taky se dotýká jen okrajově, ale jiná mě nenapadá: Dave Pelzer - A Child Called It (česky snad Dítě zvané "To"). Ze života, autobiografická. Není to veselé čtení.

joudic*
hodnocení

0x

databazeknih.cz/... a jeste bylo ok, jak naka pecovatelka rozmlouvala autistickou holcicku nebo tak, uz si to ale nepamatuju, podle zapletky pujde najit

doplněno 17.05.13 06:28:

Girl, Interrupted Susanna Kaysen... csfd.cz/...

pt®
hodnocení

0x

"Jak jsem našel Livingstona" - cestopis o skotském cestovali do Afriky.

hodnocení

0x

Minulý týden jsem dočetla velmi zajímavou knihu od Ludvíka Hesse--zakladatele babyboxů,,Čtyřúhelník,,je ze života a opravdu zaujme.Doporučuji!

mana*
hodnocení

0x

Viděl jsem peklo - Tvrtko Vujity

Ještě je 2, ale ta je stále v knihovně půjčená.

lili*

To jsem taky četla. Super kniha, četla jsem i 2 díl, ale už nevím proč se mi více líbila 1. Ta vesnice v Rumunsku, kde mají lepru nebo sídliště vedle Černobylu, kde se zastavil čas a ještě nyní jsou tam potraviny, které tam zbyly po evakuovanýách obyvatelích, kteří z minuty na minuty utíkali.

pt®
hodnocení

0x

Teď čtu knížku od jednoho německého doktora a moc se mi líbí, jak shrnul své poznatky vědeckého výzkumu z plastické chirurgie a psychologie. Knížka se jmenuje "Psycho - Kybernetika" od Maxwell Maltz. Moc dobře se mi čte a zaujala mně. - pt

honzmalatny*
hodnocení

0x

Zkuste" A bude hůř."

ria*
hodnocení

0x

Doporučuji Memento od Radka Johna, jestli tady ještě nepadlo..dost drsný..

hodnocení

0x

Poslední dobou jsem se pustila do knih kolínské spisovatelky Ireny Fuchsové. Zabývá se různými tématy - alkoholismus, týrání žen a starých lidí, sexem, lásce ke zvířatům...Jsou to většinou kratší povídky, některé i moc smutné. Poslední kniha, kterou od ní teď čtu se jmenuje KDYŽ STARÉ DĚTI PLÁČOU. Oproti některým jiným jejím knížkám se mi tato zdá dost vulgární - používání sprostých slov. To jsem v postatních tolik nepozorovala. Jinak se mi to líbí. Jaga.

hodnocení

0x

Marie-Thérese.Cunyová, Annie Girardotová Slova žen. Povídková, zajímavá, dojemná, pravdivá. Věřím v ní každé slovo. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]