Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace létavého hmyzu z našeho obýváku

Od: dasavysoka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, tak 14 dní se nám v obýváku vyskytl tento druh létavého hmyzu. Vůbec nechápeme kde se berou a odkud vylétají, ale nemůžeme se jich zbavit. Mám pocit, že nežijí moc dlouho, nalétají na okno a drží se kolem něj a poté jsou na parapetu mrtví. Máme malé dítě a tak nejsem z takovýchto "návštěvníků" nadšená . Pro upřesnění má tak 1,5 až 2cm. prosím pomozte mi ho identifikovat at vím co s tím. Děkuji moc.

Identifikace létavého hmyzu z našeho obýváku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Podle mě je to kovařík.

haninka*
hodnocení

0x

To je něco z čeledi tesaříkovitých. Akorát nechápu, co se jim u Vás líbí. Jsou vázáni na ztrouchnivělé dřevo, kde kladou larvy. Je to v podstatě dřevokazný hmyz, takovej lýkožrout pro předtavu. Jak se jich zbavit nevím. Ale asi mrknout kolem baráku (v paneláku asi nebydlíte) a staré dřevo odstranit nebo ho něčim postříkat.

hodnocení

0x

Asi se tihle, snat tesaříci, vylíhli, protože je v posledních dvou dnech vidívám na chodnících. ;)

hodnocení

0x

Je to PÁTEŘÍČEK. V chytré knížce jsem zjistila, že noví mladí brouci se líhnou v květnu. Takže asi paní páteříčková u Vás loni nakladla vajíčka a teď máte nadělení. Tito brouci jsou naprosto neškodní, nežerou Vám potraviny ani oděvy, živí se hmyzem a drobnými plži. Až je objevíte, vypusťte je ven a hotovo. Jaga.

dasavysoka*
hodnocení

To je přesně on, dívala jsem se na předešlé odpovědi, ale podle fotek na netu se jim ten "náš" nepodobal. Takže je to určitě ten páteříček. :) Náš malý je jimi nadšený, je fakt, že nic nedělají jen je s nimi takové zvláštní soužittí :). určitě je budu tedy vyhazovat ven, i oni sami se snaží, bohužel tu asi rychle umírají poněvadž žádné plže tu nemáme. Jen bych docela ráda věděla kolik "dětiček" tu paní páteříčková vloni zanechala :). Děkuji moc za odpověd, určitě pomohla. Hezký víkend všem. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]