Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak 14 dní se nám v obýváku vyskytl tento druh létavého hmyzu. Vůbec nechápeme kde se berou a odkud vylétají, ale nemůžeme se jich zbavit. Mám pocit, že nežijí moc dlouho, nalétají na okno a drží se kolem něj a poté jsou na parapetu mrtví. Máme malé dítě a tak nejsem z takovýchto "návštěvníků" nadšená . Pro upřesnění má tak 1,5 až 2cm. prosím pomozte mi ho identifikovat at vím co s tím. Děkuji moc.
To je něco z čeledi tesaříkovitých. Akorát nechápu, co se jim u Vás líbí. Jsou vázáni na ztrouchnivělé dřevo, kde kladou larvy. Je to v podstatě dřevokazný hmyz, takovej lýkožrout pro předtavu. Jak se jich zbavit nevím. Ale asi mrknout kolem baráku (v paneláku asi nebydlíte) a staré dřevo odstranit nebo ho něčim postříkat.
Je to PÁTEŘÍČEK. V chytré knížce jsem zjistila, že noví mladí brouci se líhnou v květnu. Takže asi paní páteříčková u Vás loni nakladla vajíčka a teď máte nadělení. Tito brouci jsou naprosto neškodní, nežerou Vám potraviny ani oděvy, živí se hmyzem a drobnými plži. Až je objevíte, vypusťte je ven a hotovo. Jaga.
To je přesně on, dívala jsem se na předešlé odpovědi, ale podle fotek na netu se jim ten "náš" nepodobal. Takže je to určitě ten páteříček. Náš malý je jimi nadšený, je fakt, že nic nedělají jen je s nimi takové zvláštní soužittí
. určitě je budu tedy vyhazovat ven, i oni sami se snaží, bohužel tu asi rychle umírají poněvadž žádné plže tu nemáme. Jen bych docela ráda věděla kolik "dětiček" tu paní páteříčková vloni zanechala
. Děkuji moc za odpověd, určitě pomohla. Hezký víkend všem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.