Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digitální tlakoměr

Od: uska* odpovědí: 7 změna:

Prosím, poraďte. Dostala jsem před xx lety tlakoměr na zápěstí, nikdy nebyl použit a návod již neexistuje. Dala jsem nové baterky a nevím, zda mám tlak měřit na pravé ruce nebo levé. Na každé ruce tlakoměr měří dost rozdílné hodnoty. Buď jsem já nešika a nebo tlakoměr je zmetek a nebo je to normální. Co vy na to mojí rádcové?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Zdravím, tlakoměr by se měl přikládat na levé zápěstí, obě ruce opřít lokty na stůl před sebe, zápěstí musí být na úrovni srdce.

doplněno 25.05.12 08:25:

Před měřením byste měla být cca 10 minut v klidu.

google.cz/...

hodnocení

0x

Všeobecně tlakoměry na zápěstí jsou mizerné kvality a o přesnosti také nemůže být řeč. Tažke žádný podobný přístroj Vám nezměří stejné hodnoty.

Tlak se většinou měří na levé ruce, a je dobré jej změřit třeba 3x po sobě a udělat si průměr.

Pokud napíšete název přístroje, tak není problém manuál dohledat.

cepagis*
hodnocení

0x

Digitální tlakoměr je vždy méně přesný než ten klasický rtuťový. Leč - rtuťové se již nesmí distribuovat, takže i lékaři se musí smířit s digitálem. Aby měl takový tlakoměr smysl, musí jít o ten dražší (1.500Kč a více) a ověřitelný. Ověření se provádí každé dva roky. Levné tlakoměry ze supermarketů za pár stokorun ověřitelné samozřejmě nejsou, takže pokuď vůbec slušně měřil jako nový, po X letech se mu nedá věřit vůbec...

jabraka*
hodnocení

0x

Já ho používám už mnoho let,jsem spokojen.Ani se nejedná o nějak superpřesné měření,jen sledování v průběhu doby.Tedy spíše změny.Při kontrolách u lékařky se výsledky příliš neliší.Důležité je,mít baterky v pořádku.

JABRAKA

uska*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Mně také nejde o přesné měření, ale údajně trpím syndromen bílého pláště. Jak překročím práh ordinace, tak mi naměří 200/100 a pořád mě chtějí léčit na vysoký tlak. Což mi doma nerozí, holt nemám ty doktory ráda. Díky.

viva
hodnocení

0x

Dobrý den! Zápěsťový tlakoměr mám také,ale nechala jsem si srovnat naměřené hodnoty zároveň s měřením mé obvoďačky. Ten můj měl výkyvy + - 10. INternista mě však řekl že zápěsťový tlakoměr kupovat, jsou vyhozené peníze.Že měření není vůbec spolehlivé.

ferda60*
hodnocení

0x

Při měření by měla být část manžety, která je nafukována, nad tepnou - tedy v tomto případě na straně dlaně u kořene palce. Nevím jestli se Vás týká, ale měření na zápěstí není doporučováno u starších osob, onemocnění cév zkresluje výsledky. Přesnost měření může dále ovlivnit rychlost poklesu tlaku v manžetě (při měření) - seřizuje se ventilem, většinou umístěným nepřístupně uvnitř přístroje.

Přesnost měření krevního tlaku pomocí této měřící metody je prý závislá na použitém algoritmu, který se v přístroji používá k odhadu objevení a vymizení ozvy tepové vlny (ze změny tlaku) a který prý všichni výrobci tají. Mohlo by to vysvětlovat to, že některé přístroje měří nepřesně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]