Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik vyroste tulipánů z 20 cibulek?

Od: viky® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Když zasadíte 20 cibulek tulipánů, necháte je v zemi 3 roky, kolik si myslíte, že po třech letech bude cibulek?

Ptám se Vás všech, co si myslíte, nebo víte, ze svých zkušeností. Děkuji za všechny informace.

Dám foto, kam cibulky přijdou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, to je individuální, záleží na půdě, stanovišti, hnojení, kvalitě cibulek, škůdcích apod.

hahanaj*
hodnocení

0x

já cibulky vyndavám po odkvětu a znovu je sázím v září a moc mi tedy abych byla upřimná neubývají ,

ale pokud je necháte na místě nepřetržitě, tak z nich nemusí být také nic

hodnocení

Omlouvám se, obrázek nešel stáhnout, tak jsem dělala nový. Zde jsou nasázeny tulipány. Z jedné strany je beton 90 cm v zemi a z druhé strany chodníček. Tam, kde jsou nasazené kytičky, tam jsou udělány dolíky na hlínu, tam jsou tulipány. Protože za 3 roky se tulipány rozrostou, tak je musím vynadat - vyplavit a na podzim zase nasadit 20 kusů. Z těchto pár děr je takové množství cibule.

Kolik vyroste tulipánů z 20 cibulek?

jabraka*
hodnocení

0x

Není příliš zájem,aby se cibulky množily.Pak jsou dceřinné slabší a nemusí příští rok vykvést.Profesionálové cibule tulipánů na jednom místě nenechávají,protože v tom místě schází potřebné živiny a tulipány málo kvetou.Kromě toho se v tomto místě rozvinou houbové nákazy a virové choroby.Tam,kde je potřeba kvalitní sadba a bezproblémové kvetení,tam vůbec staré cibule nepoužívají.Nakupují novou sadbu z Holandska.Pro velkoodběratele jsou v dovozu předklíčené cibule kvetoucí v přesně určenou dobu za ceny kolem 3 Kč.Po odkvětu celé rostliny skončí v kompostu.I s cibulí.Práce s uskladňováním a předpěstováním by byla neekonomická.Kdyby si někdo myslel,že si to vymýšlím,je to přímo z osobních zkušeností:Mluvil jsem o tom se zahradní firmou z Mariánských Lázní Při likvidaci záhonů na Kolonádě jsem získal desítky krásných cibulí.Ale skutečně byly neschopné růstu.Jen málo z nich mi vykvetlo.Před pár lety dcery firma uzavřela smlouvu s Plzeňskýmj městským zahradnictvím o údržbě cibulí ze záhonů ve městě.Třídili jsme tisíce rostlin s cibulemi a dělali statistiku,kolik zbude na znovuvysazení.Vyhovuje asi 20% ze sklizených.Ostatní jsou příliš drobné,nahnilé a poškozené.

JABRAKA

hodnocení

Jak jsem psala, na chodníčku v betonu, jsou jen udělané malé kapsy, kde jsou vždy, po tři roky tulipány a množí se. Přes léto jsou tam Hledíky. Všechny cibulky, co jsem vyplavila rozdám sousedům, jen pro radost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]