Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Když zasadíte 20 cibulek tulipánů, necháte je v zemi 3 roky, kolik si myslíte, že po třech letech bude cibulek?
Ptám se Vás všech, co si myslíte, nebo víte, ze svých zkušeností. Děkuji za všechny informace.
Dám foto, kam cibulky přijdou.
Omlouvám se, obrázek nešel stáhnout, tak jsem dělala nový. Zde jsou nasázeny tulipány. Z jedné strany je beton 90 cm v zemi a z druhé strany chodníček. Tam, kde jsou nasazené kytičky, tam jsou udělány dolíky na hlínu, tam jsou tulipány. Protože za 3 roky se tulipány rozrostou, tak je musím vynadat - vyplavit a na podzim zase nasadit 20 kusů. Z těchto pár děr je takové množství cibule.
Není příliš zájem,aby se cibulky množily.Pak jsou dceřinné slabší a nemusí příští rok vykvést.Profesionálové cibule tulipánů na jednom místě nenechávají,protože v tom místě schází potřebné živiny a tulipány málo kvetou.Kromě toho se v tomto místě rozvinou houbové nákazy a virové choroby.Tam,kde je potřeba kvalitní sadba a bezproblémové kvetení,tam vůbec staré cibule nepoužívají.Nakupují novou sadbu z Holandska.Pro velkoodběratele jsou v dovozu předklíčené cibule kvetoucí v přesně určenou dobu za ceny kolem 3 Kč.Po odkvětu celé rostliny skončí v kompostu.I s cibulí.Práce s uskladňováním a předpěstováním by byla neekonomická.Kdyby si někdo myslel,že si to vymýšlím,je to přímo z osobních zkušeností:Mluvil jsem o tom se zahradní firmou z Mariánských Lázní Při likvidaci záhonů na Kolonádě jsem získal desítky krásných cibulí.Ale skutečně byly neschopné růstu.Jen málo z nich mi vykvetlo.Před pár lety dcery firma uzavřela smlouvu s Plzeňskýmj městským zahradnictvím o údržbě cibulí ze záhonů ve městě.Třídili jsme tisíce rostlin s cibulemi a dělali statistiku,kolik zbude na znovuvysazení.Vyhovuje asi 20% ze sklizených.Ostatní jsou příliš drobné,nahnilé a poškozené.
JABRAKA
Jak jsem psala, na chodníčku v betonu, jsou jen udělané malé kapsy, kde jsou vždy, po tři roky tulipány a množí se. Přes léto jsou tam Hledíky. Všechny cibulky, co jsem vyplavila rozdám sousedům, jen pro radost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.