Nejste přihlášen/a.
Hluboce se omlouváme a klaníme vysavači ETA, pořízený coby nový, v r. 1981. Omlouváme se za hrubé zacházení, navzdory kterému sloužil 26 let až na následky tohoto zacházení "umřel" (Když může umírat kdejaká havěť vč. zemřelých much na kapotách aut, tak proč ne vysavač - člen rodiny).
Dva roky máme nový vysavač, zůsteli jsme věrni zn. ETA a to byla zjevně chyba. S novým vysavačem zacházíme mnohem šetrněji, protože víme, že ETA čerpá zboží Malaisie a že to hov.. vydrží. Myšleno zejm. po motorické stránce.
Na nástavci dva roky staré ETY je tolik koroze (viz. foto), že na to nedosáhne ani ona 26letá... Bylo rozhodnuto, že se použije kousek cykloduše, aby se mohly používat staré nástavce. Ty nové jsou spíše jako dětské hračky. Vysávání (76 let ) starého ušáku s těmi novými nástavci dost dobře ani není možné...
Sice žádnou otázku nevidím, ale radu bych měl. Jestli ta cykloduše slouží k redukci průměru truby, tak stačí horkovzdušná pistole (nebo i zapálené noviny) ohřát konec a zredukovat. Pokud je vnější malý, stačí za tepla nasadit na vnitřní - roztáhne se - a trochu zašmrdlat, aby nebyl úplně natvrdo. Pokud je příliš velký, ohřát, mačkat a mačkat, až bude akorát a pak prvním způsobem dopřizpůsobit. Dělal jsem to tak babičce, je to jako novodurové truby na odpad.
Soucítím s vámi, naše 30 let stará ETA bez problémů luxuje auto a ta nová nestojí za nic, zrovna takovou zkušenost mám se žehličkou, stará 30 let nenapařovací za cca 170kč je stále funkčí, nová napařovací ETA za necelé 2000 vydržela 2 roky a pak mi bylo zděleno, že se to nevyplatí opravovat a tak jsem raděj sáhla po jiné značce. Jo ETA už není co dřív, dnes je všechno z Číny. Robot rovněž 30ti letý maká jak za mlada a díky Bohu jsou na něj v Etě stále náhradní díly-ovšem téměř vše je plast co vydrží chvilku.
Dobrý den. Kdo vlastní firmu ETA?
Zde je odpověď.
Společnost ETA vznikla už v roce 1943 a na českém trhu tak působíme přes 65 let. Za tu dobu jsme se stali jednou z největších českých značek na trhu. Spontánní znalost značky ETA mezi českými spotřebiteli dosahuje plných 96 %, přičemž v průměru téměř každá domácnost vlastní alespoň jeden výrobek značky ETA.
Od roku 2007 je společnost ETA vlastněná investiční skupinou Benson Oak, která patří mezi nejstarší investiční společnosti v České republice. Od podzimu 2008 vystupujeme s novým logem s moderní tváří. V říjnu 2011 se novým vlastníkem společnosti ETA a.s. stává firma HP TRONIC ze Zlína.
S radostí jsem si početla o české kvalitě. ETA, to byl pojem. Dneska už nemáme nic svého, jsou k nám dováženy výrobky s Číny, při závadě vyhodit a koupit nové. Pokud se sežene náhradní díl, ani se nevyplatí kupovat.
Ze vzpomínek. Když jsem se v roce 1975 vdávala, dostali jsme od tety Jindry a strejdy Pepouše pěkné a praktické dary.
1/ Tehdejší novinku - maďarský tlakový hrnec, myslím, že se jmenoval Kukta. Používáme jej dodnes - už 37 let. Kromě nového těsnění vše původní - a dobře slouží.
2/ Elektrický mixér a k tomu i šlehač ETA TURBO, myslím č. 43 nebo 48. Co ten namixoval svíčkových, rajských a jiných omáček. Co tvarohů a ovoce pro děti. Co našlehal těsta na buchty, dorty, co krémů. Věřte nebo ne, slouží dodnes, i když už patří do technického muzea. Jindra s Pepoušem jsou už dávno po smrti a já si na ně v dobrém vzpomenu, kdykoliv mixér použiji. Vyměňovala jsem pouze unašeč, ten kdysi stával 3 koruny, nyní kolem čtyřiceti. Přesto se mi to vyplatí. A jen se bojím, až jednou o tu svoji technickou památku přijdu, jak si budu zvykat na nový výrobek.
A když tak vzpomínám, chtěla bych poprosit, zda by někdo neměl doma nádobu k mixéru /viz foto/. Už mi praská, manžel ji slepil, ale kdo ví, jak dlouho mi vydrží. A jiná už se nekoupí. Nádoba je bez dna, dole má jen závit. Není jinak k ničemu, tím, že nemá dno, nelze ji použít jako vázu, prostě na nic. A mně by se moc hodila. Jakmile totiž přijdu o svou lepenou nádobu, bude mi celý mixér k ničemu. Předem děkuji. Jaga.
Jinak používám eťáckou žehličku /bez napařování, nemám ho ráda/ a už druhý eťácký vysavač. Jo, ETA, to byla opravdu značka značek a nedám na ni dopustit. Škoda, že se jen tak bezstarostně zbavujeme dobrých firem, kvalitních výrobků a tradic. Jednou nám bude moc chybět, co naši šikovní předkové dobře vybudovali. Ale bude už pozdě.
doplněno 28.05.12 08:45:Omluva za překlep: výrobky z Číny...
Dobrý den všem,
jmenuji se Daniela a již nějaký ten pátek pro firmu ETA pracuji. Všimla jsem si, že se rozpoutala diskuse zda je ETA česká firma či nikoliv, nebo jak to vlastně s Etou je.
Ano, ETA je stále česká firma. Má českého vlastníka, uvádí na trh pouze český design a v Čechách také nepřestala vyrábět. Bohužel světová (evropská) finanční krize donutila i Etu, jako ostatně všechny mezinárodní firmy, ke změně strategie v oblasti umístění výrobních závodů. Český, ale i evropský zákazník je náročný a chce stále vyšší kvalitu výrobku za stále nižší cenu. To nás nutí umísťovat výrobní závody tak, abychom mohli dodávat vysokou kvalitu a zároveň snižovat náklady tak, aby náš zákazník byl spokojen. V současné době spolupracujeme s výrobními závody v Čechách, Švýcarsku, Itálii, Německu a Číně. Můžeme říci, že Eta se stala mezinárodní firmou a chová se úplně stejně jako jiné mezinárodní firmy. Není důležité, kde se vyrábí, ale důležité je, aby zákazník dostal vysokou kvalitu za cenu, kterou očekává.
Ráda Vám odpovím na jakýkoliv další dotaz či téma, které Vás zajímá a týká se firmy ETA nebo Eta výrobků - zkušenosti, tipy, rady a triky
Zdravím
Vážená paní!
Děkuji za Vaši poznámku, jsemť tu víceméně náhodně. Původcem jsem byl já, poznámka o kvalitě je moje. Salvo honore, ale Vaši verzi, jak ETA umisťuje závody tam či onam ... prosím nechte pro svoje vnoučata před spaním. Víte, chodím už nejaký ten pátek po světě, někde jsem studoval, někde pracoval i k podnikání přičichl a s některými evropskými zeměni obchodní styky navázal.
Takže milá paní, v Malaisii či v Číně vám vyrobí co chcete, vy si na to nalepte svoje firemní štítky. Asi takto, dělají to i Angličané... Takže ETA pokud něco má českého, tak majitele. Tomu co píšete věříte anebo věřit musíte?
Dobrou noc!
Dobrý večer, jsem ráda, že jste se "vrátil" .
Věřím nebo něvěřím, o to zde vůbec nejde. Jsou to holá fakta a reálná skutečnost, o které jsem Vás chtěla informovat. Je dobré vědět vždy o něco více než ostatní, ne?
Pěkný večer zdraví Daniela
Jestli eta dělá v různých zemích tak at na štítek dají made in. Rád bych věděl kde se vyrábí vysavač eta capolo. Jen pár měsíců po zakoupení jsem ho mohl vyhodit vysávám a na jednou to stratí tah motor se přehřál a držák výstupního filtru se mi rostavil že ho nemohu dát do vysavače. Jsem fanoušek ety. To víte eta byla kdysi elektro praga před tím esa. Jinak jsem sběratelem starých spotřebičů eta , elektro praga , esa. Email sberatelel@email.cz. ETA
tady je doma
Tak to já mám ze 70. let a jede furt, i když už omlácený, u motoru kus plastu pryč. Nakonec jsou funční i prvorepublikové vysavače, donedávna jel z 50. let, rozbité bakelitové čela, jinak motor jede..
Dobrý den,
motory jsou dobré i u novějších vysavačů ETA, proto taky firma dává 5 let záruku na motor u vybraných typů, v kuchyňských spotřebičích to je dokonce až 10 let záruka, jako např. kuchyňský robot Gratus. Na kvalitu se dbá a je cíl ji i nadále zvyšovat, ostatně tak si to i dnešní zákazník žádá
Jsem ráda, že Vám ETA vysavač ještě slouží
Zdraví Daniela (firma ETA)
Paní Danielo, pokud opravdu máte něco společného s firmou ETA, pak vězte...že starý "komunistický" vysavač ETA a nový vysavač ETA, či např.akumulátorový šroubovák stejné značky, se absolutně nedají srovnávat...
Uchycení hadice na novém ETA vysavači musel dělat konstruktér zřejmě pod vlivem nějaké mne neznámé látky...(pivo ani jiný alkohol by nestačil), o akumulátorovém šroubováku, který má zcela zjevně "šikmé oči" se snad ani nemá cenu bavit..(bohužel jsem od této značky na dlouhá léta "vyléčen".
Paní Danielo, docela mě rozesmála Vaše odpověď, zejména ta pasáž o tom, jak Eta stále vyrábí v Čechách Možná bych Vám to i věřil, nemít to jakožto hlinečák, z první ruky, že... Rovněž ta pasáž o motorech je vcelku pikantní, možná byste se také mohla zmínit o tom, jak dopadla rotorová linka pořízená za velké peníze a jak dopadli lidé, kteří zde pracovali. Možná jim byste mohla tyhle báchorky zkusit povyprávět .
Tím nezlehčuji kvalitu někdejších výrobků ETA, sám dodnes používám vysavač z roku 66, mixer ještě starší a o vařičích nemluvě. Ale to bylo, to už je bohužel minulost .Dnešní výrobky nemají s těmi dřívějšími nic společného, firma je již jen pohou slupkou, kryjící původ výrobků a těžící z toho, že DŘÍVE měla značka ETA svou váhu. Mnoho mých příbuzných je s touto značkou svázáno, je to velmi smutný příběh o konci jedné velké a dobře fungující firmy, kterou zahubil náš kapitalismus a nenažranost mnohých lidí z managementu.
ETA dneska prodává cokoli, vyrobené kdekoli. Měl jsem friťák BOSCH a známí měli ten samý se značkou ETA. Vyražený štítek BOSCH byl jednoduše přelepen štítkem ETA.
"Ceska" ETA dnes uz nic nevyraba v Cechach. Majitel zlikvidoval vyrobu v Cechach a ludi vyhodil na ulicu. ETA uz len prepredava Cinsky jedovaty smejd vyrobeny v Cine! Na tieto Cinske smejdy sa len lepy nalepka ETA.
ETA dokonca v Cesku ponukala nekvalitnu nelegalnu CINSKU KOPIU - originalneho Svajciarskeho kavovaru, ktory sa vyraba vo Svajciarsku.
ETA sa tvari, ze je Ceska a vyraba v Cechach ale v Cechach sa nic nevyraba a vsetko je to len Cinsky smejd s nalepkou ETA.
ETU rozhodne nekupovat"
Ja bych Vas prosil, jakoze i ostatni lidi, nehazejte veskere vyrobky z Ciny do jednoho pytle. Pokud nevite jak funguje vyroba v Cine, nenechavejte se oblbnout mediemi a vyrobky ktere nakupujete skoro zadarmo.
majsterjoe:
Čína nemůže dělat všechno tak špatné..., pokud by totiž dělala Čína své tanky ve stejné kvalitě, jako vozí své výrobky k nám do ČR, pak by měla co nejdříve na všech svých velvyslanectvích ve světě vyvěsit bílé vlajky...a dát ruce nahoru.
S posledním Čínským výrobkem, který byl kvalitní, jsem se setkal někdy před 23 lety...a byla to konzerva Lunch Meatu...
Dobrý den,
je vidět, že víte o čem hovoříte. V Číně se setkává celý svět,výrobci všech světových značek výrobků, které denodenně používáme.Kdo tam z výrobců elektra není, dnes jakoby nebyl...Podstatným faktem je, že ETA projektuje produkty v Česku a pokud se rozhodne vyrobit produkt v Číně, protože pro to u nás z jakéhokoliv důvodu nejsou podmínky, tak jedině pod přísným dohledem inspektorů.
To že eta nevyrábí v česku mohu potvrdit protože např. vysavač eta standard č.1 první vysavač eta funguje i ted nebo např. vysavač elektro praga válcový ještě ted jede. Ale vysavač capolo by nevydržel ani půl roku. To že eta prodlužku záruky má tak tím překrývá to že je to čínskýu šmejd. Eta to dobře vymyslela východní filtry se prodávávají draze koupíte vysavač povysáváte bez pytle a pak mito nechtějí vzít ani na vyčištění. Pak sem vysávával ale vysavač byl po 5ti minutách tak horký že se nedal anichytit filtr se roztavil. Všechny znčky sou ted už čínské. A eta pořád lže o tom že dělá v česku. Už to že má majitele firmu hp tronic mne dostalo kdo vymyslel aby firma vlastnila firmu. No není blbost. Eta ted začala vyrábět eta sirius velmi dobrý vysavač. ETA tady je doma.
Ivo tak pro zábavu vysavač eta pluto vypadá jako vajíčko je vzácný protože jich bylo vyrobeno pouze 500. Ted je jich cca 100ks. Robin Król sberatelel@email.cz nový email robinkrol@email.cz pište kdybyste měli na vyhození starý elektrospotřebič za cenu poštovného případně i balného. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.