Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli jsem divná tím že jsem se zamilovala do o 25 let staršího muže? Máte někdo stejný případ?Já si myslím.že je to uplně normalní ne? Laska přece chodí po lidech a ne po skalách Děkuji za vaše názory
Markytko, asi to není úplně běžná záležitost, ale souhlasím, že láska se na věk neptá. Jiná věc je, jak dlouho ten vztah přetrvá. Nepíšete ani svůj, ani jeho věk, pokud je vám 12 let tak je to větší věková bariéra, než kdyby Vám bylo 50 let.
Osobně si myslím, že poněkud záleží na věku vašem. Ono je to možná na první pohled divné, když to tak řeknu... ale podle mě je rozdíl, když je do o 25 let staršího muže zamilovaná 16ti letá dívka (a muži je tedy 41), než žena, které je 25, 35... Myslím, že věkový rozdíl se s vyšším věkem mladšího z partnerů stírá. Ta šestnáctka, i když jí neberu, že může být velmi mentálně vyspělá, neprožila studium na střední škole, hledání první práce, několik vztahů a rozchodů, zklamání i nadšení z tolika lidí... A tak je mezi jí a o 25 let starším mužem velký rozdíl. Žena, které je o několik let více, toho více zažila a tak má s o 25 let starším mužem více společného, oba si ukončili dospívání a prožili kus mládí...
doplněno 23.05.12 23:59:Jinak osobně jsem k věkovým elmi tolerantní, trochu nedůvěřivá občas, ale je to věc každého a ani mě se to tak úplně nevyhýbalo.
No, upřímně ve vaší situaci bych asi hodně váhala a byla hodně obezřetná. Rozhodně vás tady nechci moralizovat, jak říkáte, láska chodí po lidech. V mém okolí jsem několik podobných vztahů pozorovala a napíšu, co bývaly problémy. Zamylete se, jestli to nehrozí i u vás...
1) uřitě ruce pryč pokud má manželku, nebo něco takovéhp
2) pokud má děti, někdy to nese problémy, obzvlášť proto, že ty děti by vás asi velmi špatně přijaly, můžete být v jejich věku
3) po čase se u některých dvojic s takovým rozdílem začalo projevovat, že muž se k ženě choval jakoby pvýšeně... ne proto, že by byl zlý, ale protože měl pocit, že životu víc rozumí, chtěl jí poradit, chránit... a nechápal, že jí tím vlastně omezuje...
4) rozdíl také bývá v náhledu na trávení času, přecijen už je to pán, co má nějaká léta a někdy to drhne, protože mladší polovička páru by si předsttavovala nějaké "akčnější" činnosti
5) někdy jeden nebo oba z páru neustáli narážky a divné pohledy okolí, to, že s tím někdo nesouhlasil...
6) po čase začal někdy být problém, že mladší ještě studoval a nevydělával - ten ekonomicky aktivní ho ze začátku všude zval a bylo to ok, ale po čase mu to začal dávat znát
doplněno 24.05.12 15:03:Teď níže čtu, že má děti ve své péči. Upřímně, do toho bych nešla já asi ani dnes, a to je mi více, než vám. Je to spousta starostí, spousta omezení, nejste matka, abyste je vychovávala, zároveň existovat vedle dětí, které se chovají jinak, než se nám líbí, je dost náročné. V minulosti jsem také měla všelijaké vztahy, ale dnes to vidím tak, že jsem se klidně mohla méně vázat a víc si užívat. Děti jsou závazek jako hrom, který nikdy nezmizí...
Bereš ho zřejmě za otce (jak to bylo u vás v rodině...), ale je to jen a jen tvůj problémm tvůj život. Čekáš schválení, potvrzení svého jednání?
Příklad z vesnice: dívka si vzala mnohem staršího muže z pragmatických důvodů: Její tatínek po návratu z hospody často hnusně "řádil". Tomu se chtěla vyhnout a tak omámila staršího dost zazobaného pána. Má s ním dva zdravé čilé kluky, nechala si postavit za jeho peníze bydlení kde s dětmi je, on má práci při níž hodně cestuje. O velké zamilování z její strany nešlo, nicméně je mu zdá se s chutí věrná a zdá se také, že manželství klape.
Tak z mé strany je to hodně velké zamilovani takovou lásku jako k tomuto člověku jsem necitila k žadnemu jinemu a pokud se člověk snaží a milujou se tak i takový vztah vydrží i mnoho let si myslím já ale každý ma jiný názor u mě je ten,že věk nerozhoduje a ani krása ne spíše jaký ten člověk je a jaké tajemstvi v sobě skrývá
No nevím ale 17ti letá kočička a 42 letý chlap to může fun govat leda chvilku než se vás nabaží. On nemá ve svém věku rodinu?
má děti které dostal do péče jelikož jeho bývalá žena žije spiš pro chlapi než pro své děti
Markytko a vy jste schopná ve svém věku vychovávat "cizí" děti? Pokud hledá matku k dětem a ne jen kotě do postele tak myslím, že to nejste zrovna vy. Vy se zamilujete a pochybuji, že jeho to bude dlouho bavit, vždyť ke svým dětem jen přidal další. Každá mince má dvě strany¨, vy znáte jeho verzi a co říká jeho ex manželka? Klidně si to užíjte ale nikam se nežeňte, už zítra může být váš pohled na věc úplně jiný.
Nemyslím si,že by ho to přestalo bavit a já jsem schopná je vychovavat jelikož jeho synek ma 16 a malá 8 a kluk je stejne na intru a já ho miluji samozřejmě je to váš názor a já vám za nej dekuji jeho ex neříká vubec nic jelikož se o děti nezajima ani alimenty neplatí takže to už pro ně neni matka já te male rada nahradim protože ji mam moc rada já se citim na holku do rodiny a na takové věci jsem připravená
Markytko, kluk má 16 a vy 17, to bych chtěla vidět vaši výchovu, dost dobře si nedovedu představit i to, jak budete vychovávat tu 8 letou holku. Sex a přitažlivost je jedna věc ale vy budete vařit, prát, starat se o domácnost, nejen povolovat ale i zakazovat a k tomu se starat o 42letého chlapa. Myslím to vážně když říkám aby jste si to dobře rozmyslela. Co na to říkají vaši rodiče?
Rodiče s tim samozřejmě nesouhlasí ale takových případu jsem videla hodně a těm lidem to klape on má děti s predešleho manželstvi ona má nejakých 16 let a stará se o všechno a říká že se má super že jí to nevadí myslím si,že to nebude takový problém kluk se už hlídá sám má jakoby už svuj svět a holčička je hodná mě přijali uplne v pohodě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.