Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo z rádců nebo tazatelů žije v zahraničí?

Od: babkazov® odpovědí: 23 změna:

Svět se opravdu hodně zmenšil a my, jeden o druhém jen tušíme, odkud tady přispíváme. Je tady někdo, kdo žije v zahraničí? Případně se tam chystá? ;) Kde žijete? Jakou práci máte? Líbí se vám tam? Je vám smutno po vlasti?

Pro ty, kdo jsou "doma": Chtěli byste "ven", do zahraničí, za moře? Kam a proč?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vzpomínám si, babčo, na bezva mladou rádkyni, byla tady pod nickem HANKAUK. Měla psa Harleye, radila dobře, rozumně. Žila v Anglii a já ji dostala rozumně míněnou otázkou, zda to UK znamená Ústecký kraj či Ukrajina? Inu, každý neví všechno. *smich*

Zajímalo by mě, co s ní je, měla jet na prázdniny do Čech, následně se vrátit do toho UK *smich*, těšila se znovu na Poradnu. A najednou byla pryč. Nevíte o ní někdo? Jaga.

výtka
Upozornění od sys clayman 28. 01. 2015 07:57:03
její poslední účast byla 2012-10-07, škoda, byla fakt dobrá.
hodnocení

Pú se taky chystala do hodně dalekého světa. Už dlouho se neozvala. Kdopak ví, kde je jí konec.

Hejkale a já jsem byla přesvědčená, že jste z Čech. A vy hned zahraničie. :-D

Axus, ten byl někde venku a ještě někdo.

Teď jsem momentálně doma ale 3/4 roku přispívám taky ze zahraničí.

hodnocení

0x
Já, kousek od Košic. Těch na východním Slovensku.
Líbí a líbilo i za ČSSR, ČSFR a pod. Za ČSR jsem ještě bydlel v matičce stověžaté.
Tady se mi líbí... Hlavně moje polovička.
Ven sem tam, ale stále je plno míst, kde jsem ještě/už dávno nebyl. Od Aše po Čiernu nad Tisou.
Cestuji hlavně po Internetu

hodnocení

0x
Já se tam zrovna chystám. Tento týden jsem naposledy v praci a na konci února odlétáme s přítelkyní na nějakou dobu do Skotska. Chceme tam být aspoň dva roky, já se chci naučit hlavně jazyk, ale je možné, že po těch dvou letech se rozhodneme tam zůstat úplně.
hodnocení

Gismo, přeji vám, a´t se vám tam vede moc dobře. Ať máte dobře zaplacenou, dobrou práci, která vás bude bavit. Fajn bydlení a hodné lidi okolo. Tohle přeji vám i vaší přítelkyni. *hej* Doufám, že tady zůstanete a že o sobě napíšete, třebas jen proto, abychom se dozvěděli, jestli tam mají taky chleba o dvou kůrkách. A taky, jak je to s máslem na něho. :-D

hodnocení

0x

No pokiaľ sa ráta aj Slovensko tak ja som zo Šale (Nitriansky kraj).Možná zopár ľudí napadne chemický podnik Duslo Šaľa-dnes ho vlastní váš minister financíi ak sa nemýlim Babiš.V blízkosti máme kúpalisko Diakovce a Podhájska vychytený to raj českých turistov.Inak dochádzam denne za prácou do Trnavy.

hodnocení

Ti "venku". Co děláte, jakou práci? Jak bydlíte? V podnájmu, v pronajatém bytě? ;) Jsem zvědavá, vím, ale vaše vyprávění je pro mě jako kniha nebo film. Já už nestihnu vůbec nic. Jen tu knížku nebo film. *kafe*

au1
hodnocení

0x

Já nikdy nežil dlouhodobě venku, a ani bych nechtěl.Mám pouze zkušenosti ze dvou služebních cest, jedna 2týdenní do Číny, druhá 2měsíční do Mexika/USA. Vždy jsem byl rád, že se vracím domů, tam kde to znám, kde mám dobré přátele a rodinu.

Má práce je v oblasti IT, ve firmě, která se zabývá výrobou. Práci bych si v oboru v těchto zemích našel, ale řeknu vám, v Číně bych ji dělat nechtěl, kvůli jejich pracovním návykům. Tam to berou tak, že největší dříči jsou ti, co tráví v zaměstnání 14 hodin denně nehledě na porci či kvalitu odvedené práce. S tím mám trošku problém :)

V Mexiku bych si to představit dokázal, jejich nátura mi vyhovuje (žádnej stres, na vše je čas), ale zase to prostředí v zemi, není vhodné pro život evropana. Obdivuju lidi, co tam dokáží žít dlouhodobě, nedávno byl zrovna článek na idnes o češích, co se v Mexiku usadili. Z těch dvou měsíců co jsem tam byl, by se dala napsat i ta kniha...

K USA asi netřeba moc dodávat, tam už bylo spousta lidí, někomu se tam líbí a usadí se, někomu stačí vidět a zase odjet. Já jsem ten druhej případ.

A ještě ze života, sestra žila 2 roky v Mnichově, pěkné město, ani ne tak daleko od domova, byl jsem u ní návštěvě asi 5x, vždycky tak na 3-4 dny. Jenže tam mi zase vadili němci, nemám je rád :)

Abych to shrnul, občas je dobý vyjet někam aby člověk viděl, že se tady opravdu nemáme vůbec špatně, ale usadit se v jiné zemi než rodné není pro každýho. Já mám jasno, narodil jsem se v Brně, budu v něm žít, a nakonec tu i umřu.

pn66

>Jenže tam mi zase vadili němci, nemám je rád<

V Mnichove>nemci

Pise se brno s velkym? *smich*

pn66

v Mnichově přeci žádný Němci nejsou, tam jsou Bavoráci, i když ve městě už běhá i dost Němců *smich*

hodnocení

pn66, ty jsi ve zlatě. Fakt! Tebe bych chtěla mít doma! ;) Zůčasnit se, to ne. Ale rýpnout si, to věc. Že? Zvláště pak, když nikdo neví, kdo jsi.

pn66

...proč by nevěděl, kdo jsem? já taky nevím kdo jsi ty, jaký je v tom rozdíl? teď po tobě skoro požaduji omluvu za to údajné "rýpnutí"... mně se ten český nacista taky nelíbí, ale jeho věc, když volí voly "DS" *smich*

jancaaolinab

ziju v zahranici a libi se mi ze nikdo neresi Brno s velkym nebo maly B :D

amadeus*
hodnocení

0x

Druhym rokem v Anglii, ale kdovijak uneseny z tehle zeme nejsem. Je tu priserne draho, nemam tu tak uvolneny styl zivota jako kdysi v Praze a ani mistni kultura mi zas tak nevyhovuje, ale na druhou stranu jsem tu daleko lepe ohodnocen a pomuze mi to splatit byt v Praze o mnoho let drive. Za hlavni vyhody povazuji vysokou kupni silu libry a nizke ceny letenek z Londyna do celeho sveta.

Po nekterych aspektech vlasti se mi styska, kamaradi mi take chybi, ale nic, co by se nedalo prekonat. Kamaradi mohou cestovat a zabavu si clovek najde vsude.

Usadit se v Anglii trvale urcite nechci. Urcite se chci prestehovat nekam do tepla k mori, ale jeste jsem se nerozhodl kam.

tematapeak*
hodnocení

0x

Od roku 1998 až do roku 2012 jsme se ženou cestovali.Španělsko,Nový Zéland,Francie,Anglie se Skotskem. Dnes už to tak nejde,máme 2 děti a člověk je přeci jenom raději na jednom místě.Nikam už se nechystáme,snad jen na dovolené...ale vždycky se nám stýskalo,po někom více ,po někom méně...ale říkáme si,že bychom se ještě jednou chtěli podívat na Zéland.Tam bylo krásně,od všeho něco...

hodnocení

Je skvělé, úžasné, jak se člověk může sebrat a žít úplně někde jinde. Když má hranice jen v sobě. :-D

hodnocení

0x

Kolegyně babkazov,

Já do zahraničí jezdím každý rok, přesněji jen tam kde mi rozumí. Takže za Jirkou (skoro) na Slovensko. V polovině března do Podhajské a Dunajské Stredy. U moře jsem byl v roce 2011, ale pro mne to není.

Nejkrásněji pro mne je v ČR.

Jen bych se zeptat těch co se odstěhovali jinam, jak je to složité administrativně? Jak dlouho jste se připravovali?

jumba
hodnocení

0x

Já sice nežiji v zahraničí, ale každý rok jezdím k příbuzným do Skotska. Nejdříve s rodiči, pak s bráchou a nyní sám s přítelkyní.Protože mají farmu, tak měsíc nebo dva tam makám. Žádná úleva. Spím v karavanu, jako ostatní brigádnici z jiných států. Makáme i 12 hodin denně, podle počasí a dozrávání ovoce. Jen rodiče mají jistotu, že jsem v bezpečí. Skotsko mám procestované dokonale. Ale bydlet bych tam nechtěl. Jsou tam časté mlhy, velká vlhkost.

Ale o zábavu je tam postaráno dokonale. Stále se tam něco děje. Třeba hry Vysočiny. To jsou netradiční atletické hry. Třeba hod velkým kamenem, kládou, kladivem, skákání v pytli, přetahování lanem. V Edinburgu zase po celý měsíc se různí pouliční umělci snaží vás rozesmát. Je to neskutečné množství různých umělců. Nebo v Beltane je slavnost, která připomíná naše pálení čarodějnic. Pořádá se to na místním kopci Colton Hill. Tisíce a tisíce různých masek procházejí večer ulicí za zvuků bubnů a končí na kopci, kde se zapálí ohromná vatra. Pak se tancuje a zpívá.

Také jezero Lochnes jsem navštívil je tam i výborná restaurace. Byl jsem na slavnostech, které pravidelně navštěvuje královna Alžběta. Pochodují dudáci v kiltech, šílené množství lidí, prostě zážitek.

Příroda je tam úžasná, ale i krutá, někde připomíná divočinu. Lidi jsou super.

hodnocení

To je krásné počteníčko! Jumbo, děkuji *pusa*

hodnocení

0x
Hezká otázka ;) ja nyní přispívám z Čech :) bydlela jsem ve Švýcarsku, v Itálii a v Německu. Vrátila jsem se do Čech a ani nevím proč, nic mi nikde nechybělo. Ve Švýcarsku jsem bydlela u tety má velký dům, takže bez problémů, pracovala jsem sice v továrně, ale to se s našimi nedá srovnávat, pohoda a klid, práce id devíti do dvou hod. V Itálii jsem dělala pruvodkyni a delegátku, bydlela jsem ve vile, ve které bylo více bytových jednotek a jezdili tam bydlet turisté. V Německu jsem byla obchodní manažer, bydlení v koupenem domku na vesnici, kousek od města, kde jsem pracovala. Před rokem dostal muž nabídku práce ve Švédsku, docela jsme o tom přemýšleli ale nakonec jsme nejeli teď mu nabídli práci v Bahrajnu, tak se zase rozmyslime, ale docela bych se zase někam odstehovala, tak uvidíme, jak se nakonec domluvíme, jemu se tam moc nechce, prý na dovolenou klidně, ale na bydlení se moc netváří, tak uvidíme :-D

tematapeak*
hodnocení

0x

V roce 98,jsem se seznámil se svojí ženou,bylo to na jaře,chvíli jsme spolu pracovali v jedné firmě,pak jsme se prostě shodli na tom,že to není pro nás.Já byl před tím v Kanadě,tak jsem jí asi nakazil.V létě jsme si řekli že vypadnem.Tak jsme vzali auto,něco na cestu a už se jelo.Chtěli jsme za teplem,tak jsme zvolili Španělsko.Administrativně jsme to tam tenkrát neřešili vůbec,jeli jsme na blind a práci jsme našli.Sice na "černo" ale jaký z toho tenkrát byly peníze.Dělali jsme pingli v jedný anglický restauraci a bylo to úžasný.Přes den u moře,večer v práci.Po čase přišel Zéland,země pána prstenů...radi vzpomínáme,..tam bylo krásně,spousta nových přátel,které máme dodnes...Největší vyřizování bylo v Anglii.To už jsme měli děti.Tady je to jednoduchý,prostě jsme je odhlásili ze školy,já odjel první,vyřešil bydlení a žena s dětmi letěli za mnou.Tam...nová škola,to byl největší záhul..kluk to ze začátku nedával,dost plakal a žena si musela brát dost často neplacené volno,aby s nim mohla trávit čas ve školce a on si zvyknul.Ale učitelky byly super,hodně ,vstřícné...přešly 3 měsíce a kluk se tam těšil.Bydlení je mazec..když tam makáte,platíte council tax (něco jako domovní daň),jen se platí každý měsíc,my platili 110 liber.Měli jsme tam známýho angličana,co byl na podpoře,každý týden bral podporu 80 liber a council platit nemuseli,protože on byl "nezaměstnaný" a tak to za něj platilo město.Občas jsem byl dost nas... protože my makali jak černý a odváděli council a on byl na podpoře celý ty 3 roky co jsme tam byli.A oni mu pořád platili.Tady už by byl bezďák.Ale zase je fakt,že tyhle zkušenosti člověku hodně dají.

hodnocení

Tyyy jooo! To vám povím, to je kus odvahy! Na tohle já jsem nikdy odvahu nesebrala. :-D Ať se vám v tom světě dobře daří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]