Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozené hrdlo u vratné lahve

Od: poskozenehrdlo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, koupil jsem si několik piv, naskládal je jako vždycky do auta naležato, ale když jsem je pak vyndaval, zdálo se mi, že jedna láhev trochu syčí a ukáplo z ní pivo, tak jsem ji hned - ale opatrně - otvírákem otevřel a bohužel jsem zjistil, že má - celkem dost - poškozené, uražené hrdlo. Tedy, ta zátka tam ještě jakžtakž držela, ale proto pivo teklo. Muselo to být už z výroby, protože žádný střípek mi v ruce při otevírání nezůstal ani neodlétl.

Moje otázka - myslíte, že mi láhev vykoupí, i když je poškozená? Čistě teoreticky by ji samozřejmě vykoupit měli, protože poškození jsem nezavinil já - ale to jim těžko prokážu, že jo. Zařízení na kontrolu celistvosti hrdel má snad každý pivovar, ale takhle láhev mu asi unikla.

Stalo se vám někdy něco podobného, že jste koupili láhev, která měla poškozené hrdlo? Co jste pak s lahví dělali? Vykoupili vám ji, nebo jste ji museli dát do skla? Chyba je v tomto případě na straně výrobce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já myslím že ta mašina na výkup lahví to nepozná.

hodnocení

0x

Zkuste vrátit lahev přes automat v některém supermarketu, tam by to mohlo projít. Já osobně bych ale asi takový "problém" vůbec neřešil. Docela Vám závidím Vaše starosti.

hodnocení

0x

3KC? vyhod to

beri49*
hodnocení

0x
V parku či u nějakých "odpočinkových" laviček se takových flašek válí hafol. Jde-li ti o ty 3 Kč, tak ji tam vyměn. ;))

jirbar*
hodnocení

0x

Zapnutí PC, položení dotazu a pak sledování odpovědí, stálo víc než 3 Kč za oželenou flašku. Navíc městu lze přispět na tříděný odpad.

lidus*
hodnocení

0x

Manžel má zlozvyk, kupuje na chalupu piva a jednou za čas vezme dvě tašky sklenic a někde v automatu je vrátí, pokud se stane, že v tom obchodě dvě lahve nevykupují tak rozhodně nejede do dalšího ale vyhodí je. Být vámi udělám to také.

hop®
hodnocení

0x

Ano, někdy se to stává, ani kontrola v pivovaru před plněním není dokonalá. Pokud ji automat vezme, máte 3,-Kč a pokud ne, nechte ji stát před automatem, pokud tam není koš či bedna na sklo. Já bych to více neřešil. Pokud nebudete reklamovat unikající ještě zašpuntovanou flašku, těžko dokážete, že jste hrdlo nepoškodil Vy...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Uklidním tě, lahvomat většinou vezme i láhev, která nemá hrdlo vůbec, snímá jenom určité parametry. O 3,- Kč nepřijdeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]