Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz. Dnes jsem platil 240Kč za potvrzení o způsobilosti pracovat s dětmi, které potřebuji na tábor, kde budu jako praktikant. Pan doktor mi to napsal pouze na "výměnný list - poukaz" který vypadá jako papír, kam se píšou recepty. A do kolonky potíže napsal jen schopen práce s dětmi. A hodil tam mé jméno a razítko. Myslíte že je normální aby za to po mě chtěl tolik korun? A když už ano nemělo by to být na nějakém speciálním nebo normálním papíre?
Díky
Tak on poplatek se neplatí ani tak za papír a razítko, ale právě za zhodnocení vašeho zdravotního stavu. Za znalosti, čas a zodpovědnost lékaře. Pokud nemáte svůj vlastní formulář, tak potvrzení na výměnném listu je OK.
Jezdila jsem víc jak 10 let na tábor, dělala jsem oddílovou vedoucí, zástupkyni hlavního, hlavní vedoucí a nakonec, když už jsem chtěla mít trošku klid, jsem několik let dělala hospodářku + řidičku v jednom. Byl to omyl, klid nenastal. Ve dne jsem sháněla proviant /velkoobchod, masokombinát, zelinářství..., v noci jsem jezdila do nemocnice, pokud něco./ Nikdy jsem neslyšela o tom, že by lékař psal nějaké potvrzení o způsobilosti pracovat s dětmi. Nikdy jsme nic podobného nevyžadovali.
Jestli si to ale nepletete se zdravotním průkazem. Ano, ten museli mít všichni zaměstnanci. Pracovali s dětmi, chodili do kuchyně, třeba pro plata se svačinami apod. Proto byl zdravotní průkaz podmínkou. Tento zdravotní průkaz vystavuje lékař za úhradu. Já ho před léty získala ještě zadarmo. Záleží na lékaři, dokdy napíše jeho platnost. Mně tam napsal: platnost neomezená, takže ho budu mít do smrti, i když už dnes je mi na nic. Není to ovšem jen výměnný list, ale taková tužší skládací harmonika. Jaga.
Bohužel neplete. Někde stačí Vaše čestné prohlášení, někde je potřeba donést od lékaře toto potvrzení, že je dotyčný opravdu schopen práce s dětmi.
U příměstských táborů se třeba ten zdravotní průkaz nevyžaduje, protože vedoucí s potravinami nemanipulují.
Jago, bez urážky - ruku na srdce, možná to bude jiným datem narození než má tazatel.
Ano, možné to je, a poplatek má každý doktor kapku jiný. Může mít tento větší a zase jiný menší. Obvoďáka kvůli tomu stejně měnit nebudeš, pokud je dobrý, takže to pusť z hlavy a ať tě ty ratolesti nerozcupujou hned první tejden
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.