Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kila nahoru, sebevědomí dolů?

Od: nela* odpovědí: 7 změna:

S každým kilem dolů se mi zpozitivizují i pocity. Kolik je na světě žen, který tímhle trpí jako já... Možná i mužů. Kdyby neexistoval tenhle bludný kruh, tahle přímá úměrnost, asi by nás tlustých bylo méně, nebo ne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fran
hodnocení

0x

To je relativní. Takové Američanky si do ničeho šťourat moc nedají, alespoň to tak na dálku vypadá. A tloustnou...a tloustnou. Cítí se pozitivně. I můj případ, bohužel.

Na prvním místě je dostupnost materiálu k přejídání. Na druhém výrobci podporovaná závislost na "dobrém", což je pro hodně lidí sladké, Češi milují uzeniny, mládež Colu - a po tom všem se ale přibývá. Osvícenci už mluví o daních na sladké, jako jsou na alkohol a cigarety.

Někde mezitím to řídí hormony, po určitém věku je štíhlost nutně výsledkem vůle. Příroda spíš velí přibírat.

r

Tak s tou dani na sladke bezte nekam. Co lidi jako ja, ktery maji tezkou podvahu, neni mozne ztrloustnout a veskere napoje, snad krome coly nebosahuji cukr, ale jen nejake umele sladidlo bez energeticke hodnoty. Pokud jite a tloustnete tak jste zdravi. To je jakobych si stezoval, ze ma auto malou spotrebu. Proc proboha tolik lidi resi tento problem? Tak min jezte, usetrite penize a cas a jeste k tomu shodite kila, kdyz vam to vadi. Pokud bude nekdo tvrdit, ze neji a tloustne, tak lze, protoze by porusoval zakona zachovani energie a hmoty.

fran

Jo, běžet někam by pomohlo*smich*, vy se asi dost hýbete, to mladiství většinou, nemohou tak činit např. ti se sedavým zaměstnáním atd., zřejmě. Zatím není běžné si denně počítat příjem - výdej, daň na sladké by to řešila.

Obezita je v mezinárodním seznamu diagnóz uvedena pod číslem E66. Světová zdravotnická organizace (WHO) ji definuje od roku 1998 jako nadměrné množství tuku v organismu. Jedná se o celoživotní multifaktoriálně podmíněné onemocnění. I když příčiny obezity jsou různé, v principu jde vždy o vyšší příjem energie, než je její výdej. O hormonální poruchu se jedná v méně než 1% případů. Hlubší poznání postavení genetiky, hormonálních, psychologických a jiných společenských vlivů na obezitu staví postižené z pozice pouhých provinilců spíše do pozice obětí vyžadujících léčbu. Klasifikace stupně obezity vychází z indexu tělesné hm/..., který se vypočítá z váhy a výšky. BMI= váha v kg/ výška v m 2 .

askmenow*

To s těmi Američankami tak vypadá jen z dálky. Celé téma obezity na jedné straně a kultu těla na druhé je v této zemi extrémně komplikvané, stejně jako v hlavách většiny tamnějších žen. Jen má zkušenost.

hodnocení

0x

Mám opačné zkušenosti. Celý život jsem byla hubená. Bez diet. A nerovózní, nespokojená... V posledních asi 3 letech jsem po přechodu trochu přibrala a jsem spokojená, klidná, sebevědomá.

ladaadal*
hodnocení

0x

Buťe rádi, že to tak je. Kdyby lidi byli sebevědomější čím jsou tlustší, hubení by v podstatě byli nesebevědomí a byli bysme tlustí všichni*smich*.

Co třeba Japonsko? Velký břuch znamená velké Hara, což je v pořádku a majitel může být hrdý, že je majitelem velkého Hara.

hodnocení

0x

Je to divná a zvrácená móda aby svmbolem ženké krásy byly hubené vyskákané modelky, které si tímpádem musí své sekundární pohlavní znaky vylepšovat hmotami na bázi sloučenin křemíku :D

Od nepaměti až do doby tak před padesáti lety byly ideální oblé a kypré tvary na všech partiích ženského těla a dle odborníků to mají muži i někde od přírody geneticky zakódované, že tak má vypadat ideální matka pro potomstvo. Tak nač se stresovat a podléhat zvráceným módním trendům *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]