Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topný kabel - zkrácení

Od: kravsko* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Mám doma topný kabel pro venkovní vyhřívání okapů. Přestal mi ted fungovat a tak jsem ho chtěl zkrátit. Chtěl jsem se jen zeptat zda když ho zkrátím tak zda bude topit i ten kousek třeba cca 9m s 25m.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Přestal fungovat - takže někde došlo k přerušení...

Nejdřív bych zkusil kabel znovu ukončit (ustřihnout konec a použít něco takového - elektricke-topeni.eu/... ).

Nebo - pokud víš, kde je poškozený, šmikni před tím a opět ukonči... Pokud není poškození povrchově zřejmé, těžko se hledá...

hop®
hodnocení

0x

Fungovat by měl, jde jen o to z kterého konce začít stříhatm aby Vám nezbyl půlmetrový kousek.

Přerušení bych asi zkusil najít indukční zkoušečkou před prvním střihnutím...

praivo*
hodnocení

0x

A nezafunguje náhodou Ωův zákon? Kratší vodič = nižší odpor = vyšší proud = vyšší výkon = vyšší teplota = přežije to?

hop®

Nene, topné kabely se většinou prodávají na metry s koncovkami, jsou zapojeny na podobném principu jako LED pásky...

mowla*

Nezafunguje - obvyklé vytápěcí kabely jsou autoregulační - mají nastavenu maximální teplotu, jakmile jí dosáhnou, přestávají odebírat proud... Díky tomu je taky možné dodávat topné kabely různých délek bez nutnosti zdrojů různých napětí (nebo s jinou regulací proudu) podle jejich délky...

;)

doplněno 28.12.12 22:51:

Hope - nejde poslat bodík...

*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]