Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená v zahraničí kde je klid

Od: petr® odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer.

Uvažujeme opět o dovolené v zahraničí. S rodinou jsem byl již v Chorvatsku a dvakrát na dvou různých místech v Itálii. Dovolené to byly celkem fajn, co mě ale dost otravovalo byl hluk v noci. Ten hluk z ulice bych možná ještě nějak vydržel, ale hluk v hotelu mě dost vytáčel.

Existuje nějaké místo, kde je v noci klid(hlavně v hotelu). Prý se dá např. pronajmou apartmán, kde nikdo jiný není. Jak to řešíte vy, co chcete v noci spát(alespoň po půlnoci). Nebo jak to dělají třeba takový důchodci. přeci celou noc nepaří?

Předem děkuji za vaše názory, rady a typy.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Chorvatsko vysloveně nesnáším - mimojiné pro nahuštěnost lidí...

Vcelku klid jsem zažil v pronajatém bungalovu (Gargano), ale opravdový klid v až v pronajaté vilce (Cala Gonone) - sice, pravda, k moři cca kilometr, ale klid...

polinek*
hodnocení

0x

zkuste Řecko,,není to daleko,,já byla loni na Kanárech a je tam klid. Prima výlety na sopku Teide , do Loro parku , sice není tam vedro jako v Egyptě ale je příjemně..tak jezdí důchodci. haha,,,Krásná flora ...Také je možnost se projet ponorkou . Teď se chystám opět,,,ale je to z Prahy a je mizerný spoj zpět na Moravu.

Pročtěte si pořádně ,kde je hotel umístěný,,,

doplněno 20.05.12 22:03:

nebo mne napadlo i Turecko ,,,SIDE,,je tam kde jít a je tam klid.

20.05.12 22:28
hodnocení

*palec*

hodnocení

0x

Dobrý den.

Egypt- Royal Azur, 2x bazén, jednou slaný. Hotel stojí na pláži, kde jsou také bungalovy. Můžete spát klidně, hned po večeři, nebo se bavit u bazénu, v restauracích, nebo ve vedlejším hotelu, kde je volný vstup a můžete si tam dávat pití.

Turecko _ Side Star Beach. Hotel přímo na pláži. Zábava každý den u bazénu. Konec zábavy 22.00 hod. Kavárna přímo v hotelu. Diskotéky, kavárny, je možné se bavit, všude kolem hotelu. SIDE _ nádherné prohlídky, pěšky, přímo promenádou po pláži, deset minut.

Kypr _ Cavo Maris, Hotel přímo navazuje na zahradu, kde jsou lehátka a pláž. Opět zábava končí v 22.00 hod. jen v neděli je zábava do 24.00 hod. Zase v klidu, můžete spát. Výlety, procházky.

fran
hodnocení

0x

Tak já tohle řeším vždy a pečlivě, když by hrozil i malý rámus, jedu raději na úplně jinou dovču jinam. Klidné místo v jinak rušném hotelu / městě zajistit nelze. V tom hotelu či poblíž to místo k hlučnému bavení vůbec být nesmí.

Pokud jezdíte do hotelu na "pobyŤáky", je nejlepší ten hotel vybírat přímo na míru. Nebo lépe různá menší ubytování typu "studio" a pod. Dost pomůže cestovka, které řeknete své požadavky: tj. že nechcete akvapark (jedete bez dětí) ani disko či větší bar (nechcete se večer ani v noci bavit), ale třeba raní vycházky (nebo výběhy pro jogging či pro cyklo-) do blízké přírody. Trochu zazírají ale nakonec se ukáže, že o takovém místě vědí. Je to pak vždycky stranou, není tam takzvaně "nic". To nic je právě ten klid mimo turisticky "atraktivní" destinaci, jako vnitrozemec se ženu ke šplouchajícímu moři třeba s přístupem, který moc lidí neláká a ti tudíž obsadí přilehlé pisčité oslunečníkované pláže.. Můžete také přizpůsobit termín, jet třeba začátkem května když je moře chladné a tolik lidí neláká a nejezdí rodiny s dětmi či party mladých na prázdninách.

A pak jezdím z pečlivě získaného klidu na placené jednodenní výlety na ta rušnější atraktivní místa, zatím se mi celkem s výběrem dařilo.

fran

Doplnění:

Doporučuji: Bungalov uprostřed zahrady zde - oáza klidu na přelomu roku, jen jedni sousedé.

cestovani.cz/...

hodnocení

0x

Jsme starší manželé, kteří v noci nebendí, ale rádi se dobře prospí. Jezdíme na Gargáno, už o tom zde jeden rádce psal. V hotelu Miramare si pronajímáme studio pro dva, k moři je to asi 200 m. Jo - městečko Rodi Garganico, jižní Itálie /ostruha té italské boty/.

V hotelu i v okolí je naprostý klid. Žádné diskotéky apod. Prostě pohoda. Městečko není ani nijak přelidněné, co se týče turistů. Moc se nám tam líbí a v noci se opravdu dobře a klidně spí, bez řevu v hotelu i po ulicích.

Jen jednou mě v noci vzbudil ohňostroj - rány, petardy nad mořem na oslavu Madonny - italské panenky Marie. Ale to byl krásný pohled a za chvíli to skončilo a nad mořem se zase rozhostila hluboká teplá noc. Jaga.

doplněno 21.05.12 11:05:

Naopak pár let před tím jsem trávila dovolenou v bulharském Primorsku. Měla jsem pokoj sama pro sebe, balkón, krásný výhled, bohužel v centru. Každou noc duněly z nedalekého podniku diskotéky. Koupila jsem si v lékárně špunty do uší a časem si jakž takž zvykla. Ale příjemné to rozhodně nebylo. A podotýkám, že to bylo začátkem září a já naivka si myslela, že tohle diskošílenství s prázdninami skončí. Nebyla to pravda.*ee* Řádili i v září.

doplněno 21.05.12 11:05:

Naopak pár let před tím jsem trávila dovolenou v bulharském Primorsku. Měla jsem pokoj sama pro sebe, balkón, krásný výhled, bohužel v centru. Každou noc duněly z nedalekého podniku diskotéky. Koupila jsem si v lékárně špunty do uší a časem si jakž takž zvykla. Ale příjemné to rozhodně nebylo. A podotýkám, že to bylo začátkem září a já naivka si myslela, že tohle diskošílenství s prázdninami skončí. Nebyla to pravda.*ee* Řádili i v září.

poiu*

Jajo, rovněž jsme byli jednou na Gargánu (Peschici) a také si vzpomínám na oslavy Madonny s ohňostrojem. *haha*

Ale jinak tam byl klid (ale byli jsme tam na přelomu května/června) a krááásné moře - super dovolená, hned bych jel... *nevi*

polinek*

babajaga,,no ale tam se jezdí autokarem, ne? To by byla má jistá smrt strachy. S jakou cestovkou jezdíte?

askmenow*
hodnocení

0x

Mám zkušenost s Bibione, dál od centra města. Bydleli jsme v apartmánu. Na pláž cca 5 minut. Byl to jakoby bytový dům, kde prostě místo bytů byly tyto apartmány. Striktně se zde dodržoval noční klid po desáté hodině a k tomu v období odpolední siesty. V tu dobu i na zahradě ztichla hudba, všechno. Jedenkrát jsme v noci popíjeli na balkoně a smáli se atd., ráno nám hrozili vystěhovaním. Pro mě je to jasné NIKDY VÍCE (celá tato oblast, nejen ubytovací zařízení), ale pro vás by to mohlo být ideální.

hodnocení

Děkuji. Mohl byste mi prosím napsat přesné místo a název apartmánu?

askmenow*

Zkusím to dohledat, je to dva roky zpátky, tak si nepomatuji z hlavy. Kdyžtak vám to potom pošlu vnitřní poštou, tak ji kontrolujte :o) Pokud nenajdu přesný název ubyt. zařízení, zkuím najít aspoň přesnou část Bibione, myslím, že tam byly co se klidu týče, všechny apartmány podobné. Nejbližší diskotéka 15 minut svižné chůze.

doplněno 22.05.12 02:01:

Tak zpráva vám nejde poslat, byla jsem zde cedok.cz/...

frame*
hodnocení

0x

Jezdíme vždy "na blink" a ubytujeme se v nějakém apartmánu. Někdy je jeden apartmán = jedna budova, někdy se v jedné nachází 2-5 apartmánů. Téměř nikdy jsem nebyl na tom samém místě a vždy je atmosféra stejná. Lidé jsou k sobě úměrně ohleduplní. Nechodí po špičkách ale nezpívají celé noci.

hodnocení

Děkuji všem za příspěvky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]