Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka vs podnikání

Od: mikikk odpovědí: 8 změna:

dobrý den, uvažuji o hypotéce ve výši 1,8 mil na dobu tak 20 tilet. jsem osvč roční zisk ve výši mám cca 500 000 kč, podnikám rok, věk 22 let, svobodný, náklady uplatnuji paušálem 60 %, jsem svobodný, o hypotéku bych žádal sám, myslíte, že bych měl nějakou šanci hypotéku získat, když bych žádal sám a nemám spolužadatele? žádal bych u hypotéční benky, nebo u gemoney americká hypotéka,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sunlove*
hodnocení

0x

Řekla bych že budete mít dost problém, když jste sám, vyzkoušejte více bankovních ústavů, nejvíce byste asi měl šanci u Hypoteční banky. Pokud možno, americkou hypotéku neberte, ta je značně nevýhodná...

tomasgulas
hodnocení

0x

Nazdar. Takže si to rozebereme. Pokud nemáš děcka, závazky a podnikáš 12 měsíců, vychází Ti 500.000 - 300.000 (paušál) - daně (odhadem tak 6.000, zbytek pokryje sleva na poplatníka) a vydělíme 12. Mně vyšlo 16.166kč. U HB si odečti ještě zhruba 3.000kč. Je to divné, ale je to tak. Takže jako bys měl 13.000kč Na to Ti 1.8 melounu nedají ani kdybys udělal buldočí oči. U jiných bank by brali v potaz 16.000kč čistého, ale ani to podle mě na 1.8 melounu nestačí, ikdyž tady už by to možná šlo. Samozřejmě se bere i to, kolik bys dal vlastních peněz, kolik má barák cenu, jestli nejsi v registrech, taky ten rok podnikání není nejvíc...

Holt jsme OSVČ, ne zaměstnanci.

cyril*

Ţazatel uvádí 500.000,- jako "zisk" a ne jako příjem. To jsou dvě odlišné veličiny.

mowla*

Tazatel - resp. jeho dotaz, je hlavně zmatený, jako polární včela... Na sídlišti...

*smich*

tomasgulas

Ano, proto 500.000 - 300.000 (60%)

cyril*

Tak to mi prosím vysvětlete rozdíl mezi pojmy "ZISK" a "PŘÍJEM" v ČR, ne v GB.

doplněno 31.12.12 00:58:

Raději budu "slovíčkařit", než se tvářit, že vím daleko lépe než tazající, co je vlastně v dotazu napsáno nebo myšleno..

doplněno 31.12.12 01:04:

Sebod: dotaz byl směřován ke konkrétnímu rádci abych se ujistil, že dotyčný ví o čem je řeč. Jinak budu.li opět slovíčkařit, tak dle mého názoru je v účetní terminologii ZISK = Příjmy - náklady (veškeré) ;)

tomasgulas

Člověče neslovíčkařte. Podle dotazu je Vám snad jasné, že tomu tazatel moc nerozumí. Pokud by měl po odečtení paušálu 500.000kč, nebude se tady vůbec ptát, navíc by zmínil i DPH, ne?

sebod*

cyril . ZISK = PŘÍJEM - VÝDEJ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]