Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.
Dnes mě starého pardála nenapadlo nic lepšího než si uvařit klasické kynuté knedlíky plněné ovocem a sypané tvarohem.
Na tom by nebylo nic zvláštního, jen z tvarohu jsem byl mírně nesvůj, jelikož jsem ten klasický tvrdý na strouhání dlouho nejedl...poslední nepatrná vzpomínka sahá až do dětství (prázdniny u babičky).
Přesto mi jeho chuť připadala tak trochu divná
Jakou by měl mít tento tvaroh chuť?
Připadá mi až moc kyselý. Naštěstí dřív než něco nasypu na jídlo ochutnávám..
A tento mi připadá "kyselý"
Mám jim tvaroh omlátit v prodejně o hlavu, nebo si jen špatně pamatuji onu lahodnou chuť? ![]()
Děkuji všem za podněty.
Hans S.
Tvrdý tvaroh je lehce nakyslý...
Jen mám taky pocit,že ,,tenkrát,,ta chuť byla jiná,lepší..![]()
Dobrý den.
Děkuji za Váš podnět.
Jsem si vědom, že se tvrdý tvaroh vyrábý z kyselé sýřeniny, bohužel mám ale takový dojem, že nemá být výsledný tvaroh tolik kyselý.
A naprosto s vámi souhlasím, že dnes už taková chuť u kupovaných výrobků nebude, jako tomu bylo "za krále Klacka"
.
Jedině vyrobit si tvaroh doma sám.
Hans S.
Tvaroh na strouhání nám nechutná, já obyčejnou, plnotučnou kostku tvarohu vždy zabalím do utěrky a zatížím aby vytekla tekutina, pak na ovocné knedlíky nadrobím.
doplněno 18.05.12 16:42:Na výrobu domácího tvarohu je ideální mléko přímo od farmáře, to co prodávají v obchodě se moc nehodí.
doplněno 19.05.12 17:09:Dělám ho jen zřídka ale pokud mám mléko přímo od krávy tak ho nechám do druhého dne mírně zkysnout, někdy kapnu citronovou š´távu aby bylo jité, že zkysne, pak pomalu zahřívám cca na 50C-neměřím to, přiklopím pokličkou a nechám vychladnout, sleju syrovátku (vychlazená je výborná na pití), tvaroh v gáze vymačkám. Mléko je nepasterizované a klidně ho pijeme, zatím žádný problém. Pokud má někdo možnost sehnat mlezivo-mléko od krávy co má zrovna narozené tele, tak je tvaroh ještě lepší.
Dobrý den.
Je pravda, že tvrdý tvaroh má specifickou chuť i konzistenci a ne každému musí chutnat.
Váš postup se mi moc líbí, jistě ozkouším.
Čerstvé mléko kupuji v "mlékomatu".
Dnes již spousta farmářů takto distribuuje své mléko přímo ke spotřebiteli-stačí pouze prudce převařit a zchladit pro zničení případných nežádoucích mikroorganismů.
S mlékem v krabici, které je odtučněné, homogenizované a buhví co ještě se to srovnávat nedá. Jak jinak by vydrželo ve spíži nekolik týdnů i měsíců..
To už podle mého názoru není mléko ale jen obarvená voda tvářící se jako mléko.
S přáním pěkného dne
Hans S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.