Tvrdý tvaroh na strouhání - chuť

Od: Datum: 18.05.12 16:17 odpovědí: 7 změna: 19.05.12 11:21
avatar

Dobrý den všem.

Dnes mě starého pardála nenapadlo nic lepšího než si uvařit klasické kynuté knedlíky plněné ovocem a sypané tvarohem.

Na tom by nebylo nic zvláštního, jen z tvarohu jsem byl mírně nesvůj, jelikož jsem ten klasický tvrdý na strouhání dlouho nejedl...poslední nepatrná vzpomínka sahá až do dětství (prázdniny u babičky).

Přesto mi jeho chuť připadala tak trochu divná

Jakou by měl mít tento tvaroh chuť?

Připadá mi až moc kyselý. Naštěstí dřív než něco nasypu na jídlo ochutnávám..

A tento mi připadá "kyselý"

Mám jim tvaroh omlátit v prodejně o hlavu, nebo si jen špatně pamatuji onu lahodnou chuť? *ee*

Děkuji všem za podněty.

Hans S.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ahasver4*
Datum: 18.05.12 16:28
 

Tvrdý tvaroh je lehce nakyslý...:)Jen mám taky pocit,že ,,tenkrát,,ta chuť byla jiná,lepší..*smich*

Datum: 18.05.12 16:34
 
avatar

Dobrý den.

Děkuji za Váš podnět.

Jsem si vědom, že se tvrdý tvaroh vyrábý z kyselé sýřeniny, bohužel mám ale takový dojem, že nemá být výsledný tvaroh tolik kyselý.

A naprosto s vámi souhlasím, že dnes už taková chuť u kupovaných výrobků nebude, jako tomu bylo "za krále Klacka" *smich*.

Jedině vyrobit si tvaroh doma sám.

Hans S.

Datum: 18.05.12 16:40
 
avatar

Tvaroh na strouhání nám nechutná, já obyčejnou, plnotučnou kostku tvarohu vždy zabalím do utěrky a zatížím aby vytekla tekutina, pak na ovocné knedlíky nadrobím.

doplněno 18.05.12 16:42:

Na výrobu domácího tvarohu je ideální mléko přímo od farmáře, to co prodávají v obchodě se moc nehodí.

doplněno 19.05.12 17:09:

Dělám ho jen zřídka ale pokud mám mléko přímo od krávy tak ho nechám do druhého dne mírně zkysnout, někdy kapnu citronovou š´távu aby bylo jité, že zkysne, pak pomalu zahřívám cca na 50C-neměřím to, přiklopím pokličkou a nechám vychladnout, sleju syrovátku (vychlazená je výborná na pití), tvaroh v gáze vymačkám. Mléko je nepasterizované a klidně ho pijeme, zatím žádný problém. Pokud má někdo možnost sehnat mlezivo-mléko od krávy co má zrovna narozené tele, tak je tvaroh ještě lepší.

Datum: 18.05.12 16:54
 
avatar

Dobrý den.

Je pravda, že tvrdý tvaroh má specifickou chuť i konzistenci a ne každému musí chutnat.

Váš postup se mi moc líbí, jistě ozkouším.

Čerstvé mléko kupuji v "mlékomatu".

Dnes již spousta farmářů takto distribuuje své mléko přímo ke spotřebiteli-stačí pouze prudce převařit a zchladit pro zničení případných nežádoucích mikroorganismů.

S mlékem v krabici, které je odtučněné, homogenizované a buhví co ještě se to srovnávat nedá. Jak jinak by vydrželo ve spíži nekolik týdnů i měsíců..

To už podle mého názoru není mléko ale jen obarvená voda tvářící se jako mléko.

S přáním pěkného dne

Hans S.

Datum: 19.05.12 11:21
 
avatar

Mléko z automatu mi vůbec nezkyslo. Po 4 dnech zhořklo a bylo fuj. Neměla jsem vůbec chuť kupovat ještě nějaké siřidlo nebo co to bylo. Tak jsem to vylila. Je to smutný příběh. *plac*

Od: polinek*
Datum: 18.05.12 17:54
 

liduš,,,je to nějaké hořké že,ten výrobek z dnešního tvarohu.

Od: dobromysl*
Datum: 18.05.12 18:44
 

kupuji Olešnický tvaroh

má tvar trohuhelníku a je balený v igelitu - je opravdu dobrý *palec*

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.